Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump Ontario Gölü'nün adını "Amerika Gölü" olarak değiştiren kararnameyi imzaladı Krah “Kıbrıs Türk halkının yapıcı yaklaşımı karşılık bulmalı” Nepal'deki sel felaketinde can kaybı 469'a yükseldi Küresel piyasalarda dikkatler Fed'in yapacağı açıklamada Kolombiya'da orman yangınları nedeniyle "kamusal acil durum" ilan edildi Altında rüzgar tersine mi dönüyor? Küresel şirketlerden yapay zeka kaynaklı siber tehditlere karşı "ortak savunma" çağrısı Döviz kurlarında son durum (28 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (28 Ağustos 2026) Frankfurt Havalimanı'nda çalışan 2 kişi sıtma nedeniyle öldü İspanya'da müze soygunu: 3 bin yıllık paha biçilemez altın hazine dört dakikada çalındı İran "ABD kötülük yapmaya başlarsa, tarihe geçecek bir karşılık veririz" İngiltere'deki siber saldırıda 8,7 milyon müşterinin verilerine erişildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ağustos 2026) Üstel “Bir çocuk futbol kampı bile dedef oluyorsa, ciddi bir zihniyet sorunu var” "Bosna Kasabı" olarak bilinen savaş suçlusu Ratko Mladic öldü Letymbiotis "Bir devletin yapması gerektiğini yapıyoruz" ECB tutanaklarında yeni faiz artışı olasılığı vurgulandı Fiber Optik Ek Protokolü Komitede onaylanarak, Genel Kurul’a sevk edildi Öztürkler “İki seçimin 6 Aralık’ta yapılmasına yönelik öneri Meclis'e geldi" Trump Ontario Gölü'nün adını "Amerika Gölü" olarak değiştiren kararnameyi imzaladı Krah “Kıbrıs Türk halkının yapıcı yaklaşımı karşılık bulmalı” Nepal'deki sel felaketinde can kaybı 469'a yükseldi Küresel piyasalarda dikkatler Fed'in yapacağı açıklamada Kolombiya'da orman yangınları nedeniyle "kamusal acil durum" ilan edildi Altında rüzgar tersine mi dönüyor? Küresel şirketlerden yapay zeka kaynaklı siber tehditlere karşı "ortak savunma" çağrısı Döviz kurlarında son durum (28 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (28 Ağustos 2026) Frankfurt Havalimanı'nda çalışan 2 kişi sıtma nedeniyle öldü İspanya'da müze soygunu: 3 bin yıllık paha biçilemez altın hazine dört dakikada çalındı İran "ABD kötülük yapmaya başlarsa, tarihe geçecek bir karşılık veririz" İngiltere'deki siber saldırıda 8,7 milyon müşterinin verilerine erişildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ağustos 2026) Üstel “Bir çocuk futbol kampı bile dedef oluyorsa, ciddi bir zihniyet sorunu var” "Bosna Kasabı" olarak bilinen savaş suçlusu Ratko Mladic öldü Letymbiotis "Bir devletin yapması gerektiğini yapıyoruz" ECB tutanaklarında yeni faiz artışı olasılığı vurgulandı Fiber Optik Ek Protokolü Komitede onaylanarak, Genel Kurul’a sevk edildi Öztürkler “İki seçimin 6 Aralık’ta yapılmasına yönelik öneri Meclis'e geldi"
Dolar
Euro
Sterlin

"Böyle bir tavsiye almayacağız"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Böyle bir tavsiye almayacağız"
Reklam

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın Lübnan ile İsrail arasında varılan deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmasının Kıbrıslı Türkler ve Rumlar için olumlu bir emsal teşkil edebileceği açıklamasına karşılık Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, KKTC’nin “ayrı bir varlık olmadığını, bu nedenle böyle bir tavsiye alamayacaklarını” savundu.

Fileleftheros’un “Diyaloğu Türkiye Reddetti… İşgal Bölgeleri Ayrı Varlık Değil” başlıklı haberine göre Yunanistan’ın millî günü olan 28 Ekim “Ohi (Hayır) günü” için Kıbrıs Rum tarafında düzenlenen dini törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Anastasiadis “işgal altındaki vatanımız ayrı bir varlık değil ki böyle bir tavsiye alabilelim” dedi.

Lübnan ve İsrail arasındakine benzer bir öneriyi Türkiye’ye sunduklarını, hatta Münhasır Ekonomik Bölgelerin belirlenmesi için Lahey’e başvurmayı önerdiklerini ancak Türkiye’nin bu öneriyi reddettiğini söyleyen Anastasiadis, "Lübnan ile İsrail arasında yapılan ve barışçıl anlaşmayla sonuçlanan, gerçek bir örnek teşkil edebilirdi” ifadesini kullandı.

BM Barış Gücü’nün toprak konusunda Türkler lehine taraflı davrandığını iddia ederek, BM Genel Sekreter’in Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi, Barış Gücü Misyon Şefi Colin Stewart’ın değiştirilmesini istemek niyetinde olup olmadığının sorulması üzerine Anastasiadis, “BM Sekreterliği de dahil her istikamete gereken girişimler yapılıyor” dedi.

Anastasiadis, BM yetkilisi Rosemary DiCarlo’nu adaya gelmesi konusunda yeni bir şey olup olmadığı sorulduğunda ise “muhtemelen Kasım içerisinde üst düzeyli bir BM yetkilisi ziyaret edebilir” cevabını verdi.

Alithia haberi “MEB Belirleme Önerimizi Türkiye Reddetti… Uluslararası Lahey Mahkemesine Başvurmayı da Reddetti” başlığıyla aktardı.

Benzer haberler

Featured
Trump Ontario Gölü'nün adını "Amerika Gölü" olarak değiştiren kararnameyi imzaladı 28 Ağu 2026 09:38 Krah “Kıbrıs Türk halkının yapıcı yaklaşımı karşılık bulmalı” 28 Ağu 2026 09:30 Nepal'deki sel felaketinde can kaybı 469'a yükseldi 28 Ağu 2026 09:25 Küresel piyasalarda dikkatler Fed'in yapacağı açıklamada 28 Ağu 2026 09:22 Kolombiya'da orman yangınları nedeniyle "kamusal acil durum" ilan edildi 28 Ağu 2026 08:44 Altında rüzgar tersine mi dönüyor? 28 Ağu 2026 08:41 Küresel şirketlerden yapay zeka kaynaklı siber tehditlere karşı "ortak savunma" çağrısı 28 Ağu 2026 08:37 Döviz kurlarında son durum (28 Ağustos 2026) 28 Ağu 2026 08:27 Bugün hava nasıl olacak? (28 Ağustos 2026) 28 Ağu 2026 08:20