Borsa haftaya yükselişle başladı

Voice Kıbrıs Haber
Cuma günü yatay seyreden şubat vadeli endeks kontratı, normal seansı yüzde 0,02 azalışla 14.999,00 puandan tamamladı. Endeks kontratı akşam seansında ise yükselişe geçerek 15.089,00 puanda işlem gördü.
Şubat vadeli endeks kontratı, bugün açılış seansında önceki normal seans kapanışının yüzde 1,14 üzerinde 15.170,00 seviyesinden işlem görüyor.
Küresel piyasalar, Japonya'da Başbakan Takaiçi Sanae liderliğindeki Liberal Demokratik Partinin (LDP) erken seçimi tarihi farkla kazanması ile ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine devam edeceğine yönelik beklentilerle haftaya pozitif başladı.
Analistler, bugün Türkiye'de veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde Sentix yatırımcı güven endeksinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 15.300 ve 15.400 puanın direnç, 15.100 ve 15.000 puanın ise destek konumunda olduğunu ifade etti.
Benzer haberler
Ekonomi
Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde
ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026)
Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı
KTAMS Ekim ayı açlık sınırını açıkladı
Güney Kıbrıs’ta tüketiciler harcamalarını kısıtlıyor
Orta Doğu’daki tanker saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti
Borsalarda büyük düşüş
Altında yüzde 5'lik ralli sonrası düşüş geldi




