Borsa haftaya yükselişle başladı

Voice Kıbrıs Haber
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 38,51 puan ve yüzde 0,38 artışla 10.247,28 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,64 artarken, holding endeksi yatay seyretti.
Sektör endekslerinden en çok yükselen yüzde 1,71 ile sigorta olurken, en fazla gerileyen ise yüzde 0,50 ile orman kağıt basım oldu.
Küresel piyasalar, ABD ve Çin arasındaki ticari gerilimin azalabileceğine ilişkin iyimserliklerle haftaya pozitif bir seyirle başladı.
Analistler, bugün Türkiye'de uluslararası yatırım pozisyonu ile yurt dışı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), yurt dışında ise Avro Bölgesinde cari işlemler dengesinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.300 ve 10.400 puanın direnç, 10.200 ve 10.100 seviyelerinin destek, konumunda olduğunu kaydetti.
Benzer haberler
Ekonomi
Borsa güne 0,09 yükselişle başladı
Altında düşüş derinleşiyor
Rusya’nın iki bölgesinde daha akaryakıt satışına kısıtlama getirildi
Döviz kurlarında son durum (24 Haziran 2026)
Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026)
Güney Kıbrıs’ta her 10 kişiden 4’ü maddi açıdan zorlanıyor
Petrol fiyatları günü 76,66 dolardan açtı
Altın fiyatları hareketlenmeye devam ediyor
SpaceX hisseleri zirveden yüzde 23 geriledi: Bireysel yatırımcının kazancı eridi



