Borsa haftaya düşüşle başladı

Voice Kıbrıs Haber
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 25,65 puan ve yüzde 0,24 azalışla 10.481,45 puana geriledi.
Bankacılık endeksi yüzde 0,06, holding endeksi yüzde 0,45 değer kazandı.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,89 ile finansal kiralama faktoring olurken, en fazla kaybettiren yüzde 3,16 ile ticaret oldu.
Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump'ın izlediği korumacı ticari politikaların ticaret savaşlarını derinleştirebileceğine yönelik endişeler ve dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD'de büyümenin yavaşlayabileceğine ilişkin ihtimallerin risk algısını artırmasıyla karışık bir seyir öne çıkıyor.
Öte yandan, Borsa İstanbul, BIST 50 Endeksinde yer alan paylarda bugünkü seansta 1 gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanması kararlaştırıldı.
Analistler, bugün Türkiye'de sanayi üretimi, yurt dışında ise Almanya'da sanayi üretimi ve dış ticaret dengesi, Avro Bölgesi'nde Sentix yatırımcı güven endeksinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.350 ve 10.300 puanın destek 10.550 ve 10.650 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.
Benzer haberler
Ekonomi
Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrildi
Güney Kıbrıs'ta Temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 4’e ulaştı
Altının onsunda ibre 5 ay sonra ilk kez yukarı döndü
Döviz piyasalarında günün son rakamları (31 Temmuz 2026)
Borsa günü yüzde 1,24 değer kazanarak tamamladı
Küresel piyasalarda teknoloji rallisinden kaynaklı pozitif fiyatlamalar öne çıkıyor
Borsa haftanın son gününe yüzde 0,13 yükselişle başladı
Altın fiyatları Ortadoğu'daki çatışmanın artmasıyla düşüşe geçti
Döviz kurlarında son durum (31 Temmuz 2026)


