Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Berlin saldırganı ölü olarak ele geçirildi Çatışma durdu, altın fiyatları yükseldi OpenAI’ın yapay zeka modelleri test sırasında siber saldırı düzenledi Döviz kurlarında son durum (27 Temmuz 2026) Bugün hava nasıl olacak? (27 Temmuz 2026) Darbe girişiminden tutuklandı, oğlu devlet başkanı adayı oldu Fransa’da yıl başından bu yana yaklaşık 13 bin yangın çıktı CHP'nin Yargıtay'daki mutlak butlan dosyasıyla ilgili yeni gelişme Türkiye İspanya'ya söndürme uçağı gönderdi İncirli "Guterres’in ziyareti son bir deneme değil, çözüm sürecinin başlangıcı olmalıdır" ABD saldırıları, İran misillemeleri durdurdu Filenin Sultanları, Brezilya'yı devirdi Aşil Kalkanı'na Yunanistan'dan onay Cumhurbaşkanı Erhürman yarın Holguin ile görüşecek Minareliköy ve Gazimağusa'da yangın! Açık artırma usulüne geçiş Kıbrıs Türk mallarının idaresini değiştiriyor Ocak yanında bulunan karton ve tahta parçaları yangına neden oldu! Berlin'de araçla düzenlenen saldırının şüphelisi aranıyor Trafiğe bir can daha: Necibe Yılmaz hayatını kaybetti! İtalyan Büyükelçi Antonella Cavallari'ye göre “Kıbrıs sorunu için yıldızlar hizalandı” Berlin saldırganı ölü olarak ele geçirildi Çatışma durdu, altın fiyatları yükseldi OpenAI’ın yapay zeka modelleri test sırasında siber saldırı düzenledi Döviz kurlarında son durum (27 Temmuz 2026) Bugün hava nasıl olacak? (27 Temmuz 2026) Darbe girişiminden tutuklandı, oğlu devlet başkanı adayı oldu Fransa’da yıl başından bu yana yaklaşık 13 bin yangın çıktı CHP'nin Yargıtay'daki mutlak butlan dosyasıyla ilgili yeni gelişme Türkiye İspanya'ya söndürme uçağı gönderdi İncirli "Guterres’in ziyareti son bir deneme değil, çözüm sürecinin başlangıcı olmalıdır" ABD saldırıları, İran misillemeleri durdurdu Filenin Sultanları, Brezilya'yı devirdi Aşil Kalkanı'na Yunanistan'dan onay Cumhurbaşkanı Erhürman yarın Holguin ile görüşecek Minareliköy ve Gazimağusa'da yangın! Açık artırma usulüne geçiş Kıbrıs Türk mallarının idaresini değiştiriyor Ocak yanında bulunan karton ve tahta parçaları yangına neden oldu! Berlin'de araçla düzenlenen saldırının şüphelisi aranıyor Trafiğe bir can daha: Necibe Yılmaz hayatını kaybetti! İtalyan Büyükelçi Antonella Cavallari'ye göre “Kıbrıs sorunu için yıldızlar hizalandı”
Dolar
Euro
Sterlin

Borsa günü yükselişle tamamladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Borsa günü yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,48 değer kazanarak günü 8.039,18 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 38,72 puan artarken, toplam işlem hacmi 133,1 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1, holding endeksi yüzde 0,67 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 5,49 ile taş, toprak, en çok gerileyen ise yüzde 2,55 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde karışık bir seyir izlendiğini ifade etti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini beklentiler doğrultusunda sabit bırakmasına karşın yılın geri kalanında bir faiz artışına daha gidebileceğinin sinyalini verdiğini belirten analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın, enflasyonun hedefe yaklaşması için daha katetmesi gereken uzun bir yol olduğunu söylediğini anımsattı.

Analistler, dün ABD'de açıklanan verilere göre, haftalık işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısının 201 bin ile mart ayından bu yana en düşük seviyeye gerilediğini aktararak, iş gücü piyasasının sağlamlığını koruduğunu kaydetti.

Öte yandan, ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil faizi yüzde 4,51 ile Ekim 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı, 2 yıllık tahvil faizi de yüzde 5,20'yi aşarak Temmuz 2006'dan bu yana en yüksek seviyesini test etti.

Haftaya Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları, Japonya Merkez Bankası (BoJ) toplantı tutanakları ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) beklenen Türkiye değerlendirmesinin piyasaların odağında bulunacağını aktaran analistler, veri gündeminde yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, ekonomik güven endeksi, dış ticaret dengesi, yurt dışında ise ABD ve İngiltere'de büyüme, Almanya'da enflasyon, Japonya'da sanayi üretimi, Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksinin öne çıkacağını söyledi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.100 ve 8.200 seviyelerinin direnç, 8.000 ve 7.900 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Benzer haberler

Ekonomi
Çatışma durdu, altın fiyatları yükseldi 2026-07-27 08:38:50 Döviz kurlarında son durum (27 Temmuz 2026) 2026-07-27 08:07:34 ABD'de yaklaşan seçimler petrol fiyatlarında sert yükseliş beklentisini sınırlıyor 2026-07-25 14:46:26 Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı 2026-07-25 14:05:41 Moody's Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi 2026-07-25 10:30:12 Borsa günü yüzde 0,95 değer kaybederek tamamladı 2026-07-24 20:27:06 Küresel piyasalar, Orta Doğu gerilimi ve tarife gündeminin etkisinde 2026-07-24 19:15:43 Borsa güne 0,17 düşüşle başladı 2026-07-24 10:50:59 Altın fiyatları tepetaklak oldu 2026-07-24 09:16:46