Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! KKTC Atletizm Federasyonu U14 kafilesi Kütahya'da yarışacak Üstel "Dijital çağda çocukları korumak ayrı önem taşıyor" BAE'de 15 yaş altı için sosyal medya yasağı getirildi Güzelyurt Portakal Festivali devam ediyor Müfettişler “Rapor Hazırlama Teknikleri” eğitimi aldı Dışişleri Bakanlığı "Ada’daki mevcut gerçekleri yok sayan söz konusu değerlendirmeleri bütünüyle reddediyoruz" Şerife Türkoğlu için kan aranıyor! Güney'i ziyaret eden turist sayısında düşüş Rahvancıoğlu "Güngör'deki yangın ülkenin daha fazla nüfus yükünü taşıyamadığın ortaya koyuyor" ABD'de bebek ölüm oranlarında tarihi düşüş Nöbetçi eczaneler (18 Haziran 2026) Güney Kıbrıs'ta Yeni Meclis göreve başladı İncirli "Gençler, belirsiz değil güven ve refah içinde bir geleceği hak ediyor" Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! KKTC Atletizm Federasyonu U14 kafilesi Kütahya'da yarışacak Üstel "Dijital çağda çocukları korumak ayrı önem taşıyor" BAE'de 15 yaş altı için sosyal medya yasağı getirildi Güzelyurt Portakal Festivali devam ediyor Müfettişler “Rapor Hazırlama Teknikleri” eğitimi aldı Dışişleri Bakanlığı "Ada’daki mevcut gerçekleri yok sayan söz konusu değerlendirmeleri bütünüyle reddediyoruz" Şerife Türkoğlu için kan aranıyor! Güney'i ziyaret eden turist sayısında düşüş Rahvancıoğlu "Güngör'deki yangın ülkenin daha fazla nüfus yükünü taşıyamadığın ortaya koyuyor" ABD'de bebek ölüm oranlarında tarihi düşüş Nöbetçi eczaneler (18 Haziran 2026) Güney Kıbrıs'ta Yeni Meclis göreve başladı İncirli "Gençler, belirsiz değil güven ve refah içinde bir geleceği hak ediyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Borsa günü yükselişle tamamladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Borsa günü yükselişle tamamladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,25 değer kazanarak 9.739,72 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 23,86 puan artarken, toplam işlem hacmi 93,4 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 0,01, holding endeksi yüzde 0,01 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,04 ile spor, en çok kaybettiren yüzde 1,20 ile orman kağıt basım oldu.

Küresel piyasalarda, ABD'de göreve başlayacak yeni yönetimin atacağı adımların etkilerine yönelik belirsizlikler fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ediyor.

Bugün açıklanan verilere göre, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Aralık 2024'te aylık bazda yüzde 0,4, yıllık bazda ise yüzde 2,9 ile beklentilere paralel artış kaydetti.

Değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE ise Aralık 2024'te aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 3,2 yükseldi.

Böylece çekirdek enflasyonda, aylık bazda Haziran 2024'ten, yıllık bazda ise Temmuz 2024'ten bu yana ilk kez yavaşlama görüldü.

Analistler, çekirdek enflasyondaki yavaşlamanın yatırımcıları rahatlattığını ve Fed'in bu yıl faiz oranlarını düşürmeye devam edebileceğine dair bir miktar güven sağladığını kaydetti.

Yarın yurt içinde haftalık ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de perakende satışlar, Almanya'da enflasyon, İngiltere'de sanayi üretimi başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.900 ve 10.000 puanın direnç, 9.650 ve 9.600 seviyesinin destek, konumunda olduğunu ifade etti.

Benzer haberler

Ekonomi
Petrol fiyatları daha da düştü 2026-06-18 09:59:00 Anlaşmayla birlikte altın yükseldi 2026-06-18 08:49:00 Döviz kurlarında son durum (18 Haziran 2026) 2026-06-18 08:05:00 Döviz piyasalarındaki hafif yükseliş sürüyor 2026-06-17 21:37:00 Fed kritik faiz kararını açıkladı 2026-06-17 21:19:00 Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı 2026-06-17 20:17:00 Dokuz yıldır devam eden Halkbank davası sona erdi 2026-06-17 18:48:00 Küresel petrol arzı mayısta ABD/İsrail-İran Savaşı öncesinin 13,6 milyon varil altında kaldı 2026-06-17 13:10:00 Borsa güne 0,62 yükselişle başladı 2026-06-17 12:11:00