Borsa günü yükselişle tamamladı

Voice Kıbrıs Haber
BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 113,83 puan artarken, toplam işlem hacmi 115 milyar lira oldu.
Bankacılık endeksi yüzde 0,52, holding endeksi yüzde 1,03 değer kazandı.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 5,52 ile spor, en çok kaybettiren yüzde 3,82 ile sigorta oldu.
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) ve yeni ABD yönetiminin gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin belirsizliklerin yanı sıra dünyanın önemli ekonomilerinden alınan durgunluk sinyalleriyle karışık seyrediyor.
Öte yandan, yurt içinde açıklanan verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Aralık 2024'te aylık bazda yüzde 1,03 olurken, yıllık bazda yüzde 44,38'e geriledi.
Analistler, haftaya yurt içinde sanayi üretimi ve işsizlik oranı, yurt dışında ise ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki tarım dışı istihdam verisi, ADP özel sektör istihdamı, fabrika siparişleri, Avro Bölgesinde ve Çin'de enflasyon, ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.100 ve 10.200 puanın direnç, 9.950 ve 9.850 seviyelerinin destek konumunda olduğunu ifade etti.
Benzer haberler
Ekonomi
Döviz kurlarında son durum (2 Kasım 2026)
Binance, siber saldırıda çalınan varlıkların yüzde 90'ını karşıladığını bildirdi
Küresel piyasalar, önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı
Güney Kıbrıs'ta doğrudan vergi geliri arttı, turizm geliri azaldı
ECB'de Lagarde dönemi sona yaklaşırken, halefini faiz değil "Fransa krizi" bekliyor
Döviz piyasalarında günün son rakamları (30 Ekim 2026)
Brent petrolün varili 111,57 dolardan işlem görüyor
Binance "Siber saldırının toplam etkisi 6,3 milyar doları bulabilir"
Borsa güne yüzde 0,59 düşüşle başladı




