Borsa günü yükselişle tamamladı

Voice Kıbrıs Haber
BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 29,11 puan artarken, toplam işlem hacmi 80,9 milyar lira oldu.
Bankacılık endeksi yüzde 0,30, holding endeksi yüzde 0,56 değer kaybetti.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,05 ile ticaret, en çok kaybettiren yüzde 1,34 ile sigorta oldu.
Küresel piyasalar, Çin'in ABD ile olası ticaret savaşına girme niyetinde olmadığına yönelik iyimserlik ve ülkede açıklanan ekonomik verilerden alınan olumlu sinyallerin etkisiyle haftaya pozitif seyirle başlarken, yurt içi piyasalar da yarınki enflasyon verileri öncesinde alıcılı seyir izledi.
Analistler, yarın yurt içinde enflasyonun yanı sıra finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlıkları, yurt dışında ise ABD'de JOLTS açık iş sayısının takip edileceğini dile getirerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.750 ve 9.900 puanın direnç, 9.550 ve 9.450 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.
AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,98 arttığını tahmin ediyor.
Ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre (yüzde 1,98), bir önceki ay yüzde 48,58 olan yıllık enflasyonun yüzde 46,71'e ineceği öngörülüyor.
Öte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi kasımda yüzde 45,07 oldu.
Benzer haberler
Ekonomi
Yapay zeka dolandırıcılığı geçen yıl dünyaya 442 milyar dolar kaybettirdi
Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi
Altın fiyatları beklemeye geçti
Döviz kurlarında son durum (17 Haziran 2026)
Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Haziran 2026)
Borsa günü yüzde 0,32 değer kazanarak tamamladı
Fed toplantısında dikkatler faiz kararından ziyade Warsh'ın vereceği mesajlarda olacak
Brent petrolün varil fiyatlarında son durum
Küresel piyasalarda gözler ABD-İran anlaşmasında


