Borsa güne yükselişle başladı

Voice Kıbrıs Haber
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 18,46 puan ve yüzde 0,18 artışla 10.140,22 puana çıktı.
Bankacılık endeksi yüzde 0,22, holding endeksi yüzde 0,18 değer kazandı.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,36 ile madencilik olurken, en fazla kaybettiren ise yüzde 0,22 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.
Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump'ın izleyeceği ticari ve ekonomik politikalar fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ederken, gözler bu akşam ABD Merkez Bankasının (Fed) alacağı para politikası kararlarına çevrildi.
Analistler, bugün Türkiye'de veri gündeminin sakin, yurt dışında ise ABD'de Fed'in faiz kararının yanı sıra mortgage başvuruları ve toptan eşya stoklarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.200 ve 10.250 puanın direnç, 10.100 ve 10.000 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydetti.
Benzer haberler
Ekonomi
Orta Doğu’daki tanker saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti
Borsalarda büyük düşüş
Altında yüzde 5'lik ralli sonrası düşüş geldi
Döviz kurlarında son durum (6 Kasım 2026)
Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026)
Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı"
Ekim ayı hayat pahalılığı yüzde 1,07 olarak açıklandı
Güney Kıbrıs’ta enflasyon AB ortalamasının üzerinde
Küresel piyasalarda ABD ara seçimlerinin yankıları hissediliyor




