Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026) İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın Lefkoşa’da Yapay Zekâ ve Çalışma Hayatının Geleceği Paneli düzenlenecek Başçeri "Çözüm için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’dir” Ertuğruloğlu "Kıbrıs’ta çözüm için iki devlet gerçeği kabul edilmeli" Güney Kıbrıs’ta doğurganlık oranı AB ortalamasının üstünde Ercan Havalimanı’nda Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" GMO’dan yetkili kurumlara çağrı “Toplu yemek hizmetlerine yönelik denetimleri gözden geçirin” Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026) İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın Lefkoşa’da Yapay Zekâ ve Çalışma Hayatının Geleceği Paneli düzenlenecek Başçeri "Çözüm için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’dir” Ertuğruloğlu "Kıbrıs’ta çözüm için iki devlet gerçeği kabul edilmeli" Güney Kıbrıs’ta doğurganlık oranı AB ortalamasının üstünde Ercan Havalimanı’nda Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" GMO’dan yetkili kurumlara çağrı “Toplu yemek hizmetlerine yönelik denetimleri gözden geçirin”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Borsa güne yükselişle başladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Borsa güne yükselişle başladı
Reklam

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,24 yükselişle 11.317,01 puandan başladı.

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü 0,18 azalışla 11.290,36 puandan tamamladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 26,64 puan ve yüzde 0,24 artışla 11.317,01 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,16 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,09 geriledi.

Sektör endekslerinden en çok yükselen yüzde 0,95 ile ticaret, en çok gerileyen ise yüzde 0,46 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Küresel piyasalarda, ABD ekonomisinin beklentilerin üzerinde büyümesinin etkisiyle risk iştahı yüksek kalmaya devam ederken, bugün başlayan Noel tatili nedeniyle dünyada birçok borsanın kapalı olmasının işlem hacimlerinin düşük seyretmesine neden olabileceği tahmin ediliyor.

Analistler, bugün Türkiye'de finansal hizmetler güven endeksi, yurt dışında ise ABD'de haftalık mortgage ve işsizlik maaşı başvurularının takip edileceğini belirtti.

Avrupa'da Noel tatili nedeniyle borsaların bir kısmının tüm gün, bir kısmının ise ABD ile birlikte yarım gün kapalı olacağını kaydeden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.400 ve 11.500 puanın ise direnç, 11.200 ve 11.100 puanın destek konumunda olduğunu belirtti.

Benzer haberler

Ekonomi
Orta Doğu’daki gerilim petrol fiyatlarını yükseltti 28 Eki 2026 10:08 Küresel piyasalarda "yapay zeka" rallisi 28 Eki 2026 09:51 Altın fiyatlarını düşüren risk 28 Eki 2026 08:39 Döviz kurlarında son durum (28 Ekim 2026) 28 Eki 2026 08:23 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor 27 Eki 2026 18:39 Borsa güne yüzde 0,12 düşüşle başladı 27 Eki 2026 10:07 Küresel piyasalarda teknoloji hisselerindeki yükselişle temkinli iyimserlik öne çıkıyor 27 Eki 2026 10:00