Borsa güne yükselişle başladı

Voice Kıbrıs Haber
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 17,02 puan ve yüzde 0,16 artışla 10.874,18 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,14 yükselirken, holding endeksi yüzde 0,16 düştü.
Sektör endekslerinden en çok yükselen yüzde 1,09 ile finansal kiralama faktoring, en çok gerileyen ise yüzde 2,39 ile spor oldu.
Küresel piyasalar, ABD'de açıklanan verilerin enflasyonist sinyaller vermemesi ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimine yönelik beklentilerin güçlenmesiyle pozitif seyrediyor. Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın "Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm" konulu canlı yayını yatırımcıların odağına yerleşti.
Analistler, bugün Türkiye'de ABD'de dayanıklı mal siparişleri, haftalık işsizlik maaşı başvurular ve Fed'in Bej Kitap raporunun takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.000 ve 11.100 seviyelerinin direnç, 10.800 ve 10.700 puanın ise destek konumunda olduğunu ifade etti.
Benzer haberler
Ekonomi
Döviz kurlarında son durum (1 Eylül 2026)
Petrol fiyatları 90,52 dolardan işlem görüyor
Borsa güne 0,25 azalışla başladı
Fed'e ilişkin faiz artırım beklentileri ve jeopolitik gerilimler piyasaları baskılıyor
Altın yatırımcısının gözü Eylül ayında
Döviz kurlarında son durum (31 Ağustos 2026)
Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı
ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı 5 azaldı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ağustos 2026)


