Borsa güne düşüşle başladı

Voice Kıbrıs Haber
Bugün açılışta ise BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 29,81 puan ve yüzde 0,22 azalışla 13.780,07 puana indi. Bankacılık endeksi yüzde 0,17 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 1,63 değer kaybetti.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,48 ile orman, kağıt, basım, en çok gerileyen holding oldu.
Küresel piyasalarda, dünyanın en büyük çip üreticisi Nvidia'nın açıkladığı güçlü bilançoda gelirin büyük bölümünün veri merkezi biriminden elde edilmesi, yapay zeka temasına ilişkin ileriye dönük soru işaretlerini bir miktar azaltırken, gözler bugün ABD ile İran heyetleri arasındaki görüşmeye çevrildi.
Analistler, ABD ile İran heyetleri arasındaki görüşmeden gelecek haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini belirtti.
Bugün Türkiye'de dış ticaret dengesi, ekonomik güven endeksi ve haftalık para ve banka istatistiklerinin, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi, ekonomik güven endeksi ve ABD'de işsizlik maaşı başvurularının takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 13.700 ve 13.600 puanın destek, 13.900 ve 14.000 puanın ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.
Benzer haberler
Ekonomi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026)
Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı"
Ekim ayı hayat pahalılığı yüzde 1,07 olarak açıklandı
Güney Kıbrıs’ta enflasyon AB ortalamasının üzerinde
Küresel piyasalarda ABD ara seçimlerinin yankıları hissediliyor
Borsa güne yüzde 0,60 yükselişle başladı
Petrol fiyatları ABD ara seçimleri ve İran savaşı beklentisiyle geriledi
Altın yükselişe geçti, günün en yüksek seviyeleri görüldü
Döviz kurlarında son durum (5 Kasım 2026)




