Borrell Tatar’ı telefonla arayarak, tebrik etti

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı telefonla arayarak, tebrik etti.
Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görüşme sırasında Kıbrıs Türk halkının egemenlik, eşitlik ve iki devlet temelinde, taraflar arasında iş birliğini de içeren, bir uzlaşı için kendisine yetki verdiğini beliretti. Tatar, halkın üzerindeki izolasyon ve kısıtlamaların haksızlığına işaret ederek, Avrupa Birliği'nin üzerine düşeni yapmadığını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Tatar, bu konuda AB'nin 2004'te aldığı karar çerçevesinde izolasyonları kaldırma vaatlerini yerine getirmesinin beklendiğini belirtti.
Tatar, Borell ile yakın zamanda görüşerek, görüş ve tutumunu etraflı bir şekilde anlatmaktan memnuniyet duyacağını kaydetti.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Rusya "Ukrayna'nın Rus topraklarına düzenlediği hava saldırıları cevapsız kalmayacak"
İstanbul'un bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak hayatı olumsuz etkiledi
İspanya ve Portekiz orman yangınlarıyla boğuşuyor
Starmer'dan halefine uyarı "Küresel krizler gündemi belirlemeyi sürdürecek"
Efsanenin formasına dudak uçuklatan teklifler
Erdoğan "Savaş bağımlısı İsrail'e fırsat verilmemeli"
BAÜ 2025-26 Akademik Yılı mezuniyet töreni yapıldı
İran'dan Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti ısrarı
Fransa 2027'de sandığa gidiyor



