BM Kıbrıs’ta yeni geçiş noktalarının en kısa sürede açılmasını umuyor

Voice Kıbrıs Haber
BM Genel Sekreteri’nin Sözcüsü Stéphane Dujarric, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín’in, Kıbrıs'taki her iki liderle de özellikle ek geçiş noktalarının en kısa sürede açılması da dahil olmak üzere, üzerinde anlaşmaya varılan güven yaratıcı girişimlerde ilerleme sağlamak için çalışmaya devam ettiğini açıkladı .
Dujarric, New York'taki BM merkezinde bugün düzenlediği basın toplantısında, Holguín'in adaya yaptığı son ziyaretini geçen hafta tamamladığını ve 28 Ocak'ta iki liderin bir araya geldiği toplantıya ev sahipliği yaptığını belirtti.
Sözcü, BM Genel Sekreteri'nin tutumunu hatırlatarak, "Liderlerin ivmeyi korumak, güven inşa etmek ve müzakerelerin olası bir şekilde yeniden başlamasına doğru ilerlemek için siyasi irade göstermeleri gerektiğini" vurguladı.
Sözcü, Genel Sekreterin, 11 Şubat'ta New York'taki BM Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile görüşeceği bilgisini vererek, "Bu görüşme, Kıbrıs Türk toplumunun yeni lideriyle ilk kez tanışmak ve Kıbrıs sorununu görüşmek için bir fırsat olacak" dedi.
Sözcü, Genel Sekreterin Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’le de görüşme fırsatı bulacağını kaydetti.
(Kaynak: KHA)
Benzer haberler
Featured
Trump'ın uçağında acil durum kaydırağı kriz yarattı
Anthropic araştırmacısı: Yapay zekanın tüm insanlığı yok etme ihtimali yüzde 10'dan fazla
Kıbrıs Otizm Derneği'nden çocukların eşit eğitim hakkına erişebilmesi için çağrı
“80’ler 90’lar Saklı Şarkılar Konseri” ertelendi
Üretim durdu: Petrol 100 doların üzerine demir attı
Çavuşoğlu “2026-2027 eğitim öğretim yılına hazırız”
Dünya ağustosta en sıcak ayı yaşadı
Altında sessiz fırtına: Piyasalarda rüzgar her an tersine dönebilir
PGM "Güvenli Okul Projesi, bu yılda kararlılıkla sürdürülecektir"


