Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Tatlısu ücretsiz tenis kortu ve modern yeşil alan projesi için imzalar atıldı Üstel “Ortaya çıkacak her proje, yeni yol haritamız olacak” Rusya, Telegram'ın kurucusu Durov hakkında uluslararası arama kararı çıkardı Özçınar “Gıda güvenliği ve iklim kriziyle mücadelede yerel yönetimlerin iş birliği şart” TDP "Kalıcı çözüm çabalarının destekçisi olmaya devam edeceğiz" Hristodulidis "Güven Yaratıcı Önlemler 5+1 görüşme için ön şart değil, olursa iyi olur" Üç ayrı yangın büyük zarara neden oldu! Guterres “Güven yaratıcı önlemler, metodoloji ve özlü konularda hazırlığın ardından toplantıyı gerçekleştireceğiz” Ölümlü kazaya neden olan sürücü hem ikamet izinsiz hem de aracından uyuşturucu çıktı! 24 saat havada kalarak tarihe geçti İki ani ölüme ilişkin yeni gelişme! Damianos “Kronos” yatağı konusunda 'Nihai Yatırım Kararı' tarihi bir dönüm noktası" ABD'den Çin'in ürettiği insansı robotlara ithalat yasağı Güney Kıbrıs’ta verilen kimlik kartlarında artık anne-baba adı olmayacak UKÜ'den cankurtaran ekiplerine Temel İlk Yardım Eğitimi Guterres 5+1 toplayacak ancak … Güç-Sen "Maliye Bakanı verdiği sözlerin akıbetini belirsiz bıraktı" "Denize Hayat Ver’ misafir sanatçı programı için başvurular başladı Üçlü görüşme tamamlandı Başıboş köpek sorunu için İskele Belediyesi ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nden ortak hareket Tatlısu ücretsiz tenis kortu ve modern yeşil alan projesi için imzalar atıldı Üstel “Ortaya çıkacak her proje, yeni yol haritamız olacak” Rusya, Telegram'ın kurucusu Durov hakkında uluslararası arama kararı çıkardı Özçınar “Gıda güvenliği ve iklim kriziyle mücadelede yerel yönetimlerin iş birliği şart” TDP "Kalıcı çözüm çabalarının destekçisi olmaya devam edeceğiz" Hristodulidis "Güven Yaratıcı Önlemler 5+1 görüşme için ön şart değil, olursa iyi olur" Üç ayrı yangın büyük zarara neden oldu! Guterres “Güven yaratıcı önlemler, metodoloji ve özlü konularda hazırlığın ardından toplantıyı gerçekleştireceğiz” Ölümlü kazaya neden olan sürücü hem ikamet izinsiz hem de aracından uyuşturucu çıktı! 24 saat havada kalarak tarihe geçti İki ani ölüme ilişkin yeni gelişme! Damianos “Kronos” yatağı konusunda 'Nihai Yatırım Kararı' tarihi bir dönüm noktası" ABD'den Çin'in ürettiği insansı robotlara ithalat yasağı Güney Kıbrıs’ta verilen kimlik kartlarında artık anne-baba adı olmayacak UKÜ'den cankurtaran ekiplerine Temel İlk Yardım Eğitimi Guterres 5+1 toplayacak ancak … Güç-Sen "Maliye Bakanı verdiği sözlerin akıbetini belirsiz bıraktı" "Denize Hayat Ver’ misafir sanatçı programı için başvurular başladı Üçlü görüşme tamamlandı Başıboş köpek sorunu için İskele Belediyesi ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nden ortak hareket
Dolar
Euro
Sterlin

BM Güvenlik Konseyi’nin bugünkü toplantısında Pile konusu da ele alınacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
BM Güvenlik Konseyi’nin bugünkü toplantısında Pile konusu da ele alınacak

Pile-Yiğitler yolundaki iyileştirme/genişletme çalışmasını engelleme çabalarını sürdüren Rum yönetimi bir yandan, bugünkü Güvenlik Konseyi toplantısında “yapıcı tavır sergilemesi için Rusya nezdinde çeşitli son dakika girişimlerinde bulunuyor, bir yandan da Türk tarafının bugün, uluslararası toplumun tepkilerine aldırmadan çalışmaları sürdürüp sürdürmeyeceğini gözlemliyor.

Fileleftheros, “İki Cephede Savaş… Diplomatik Gelişmeler- Toprağa Dair Hareketler… Güvenlik Konseyi’nin Kapalı Oturumu – Rusya’nın Tavrıyla İlgili Çabalar” başlık ve spotlarıyla manşete çektiği haberinde, Rum yönetiminin geçen hafta yürüttüğü diplomatik çabaların sonuçlarına dair işaretleri bugün almayı beklediğini, bugün beklenen iki gelişmenin, bu açıdan belirleyici olacağını yazdı.

Habere göre son Rum yönetimi, son iki gündür çeşitli girişimlerde bulunduğu Rusya’nın bugünkü Güvenlik Konseyi toplantısında beklediği “yapıcı tavrı sergileyip sergilemeyeceğini görmeyi” beklerken bir yandan da Pile konusunun da ele alınacağı bugünkü kabine toplantısına dikkat kesildi. Rum yönetimi Türk tavrının nabzını arazideki hareketleriyle de ölçecek.

Türk tarafının, yol iyileştirme/genişletme projesini uygulamadaki kararlılığını göstermek için bugün bölgedeki yol çalışmalarının başlaması emri verebileceği değerlendirilirken Kıbrıs’taki BM Barış Gücü herhangi bir çalışmaya izin vermemeye hazır olduğunu açıkladı.

Güvenlik Konseyi’nin bugün New York’ta, Kıbrıs saati ile 22.00’de başlayacak planlı kapalı toplantısında Ortadoğu (Suriye) ve diğer konular yanında Pile’de Cuma günü meydana gelen gerilim de ele alınacak. Rum yönetimi, taslağı İngiltere tarafından hazırlanan Güvenlik Konseyi açıklaması konusunda, Moskova’dan emir beklediklerini söyleyen Rus diplomatların sergileyeceği tavrı merakla bekliyor.

Hellas Journal isimli Yunan yayın organına dayanarak Rusya’nın Cumartesi günü BM Güvenlik Konseyi’nin Pile’de yaşananları çok güçlü şekilde kınayacağı bir açıklama yayınlamasını, İngiltere, ABD ve Fransa’nın imza attığı, Çin’in ise itiraz etmediği “kınama” metnini kabul edilir bulmadığı için engellediği hatırlatıldı.

Rum yönetiminin, uluslararası unsurun Türk tarafına baskı yapmasını sağlamak için hafta sonu boyunca bütün düzeylerde perde gerisi istişare ve temaslarda bulunduğunu yazan gazete, Rusya’nın bugünkü Güvenlik Konseyi toplantısında “tonları düşük tutmaya ve meseleye boyut katmamasını” istediğine işaret etti.

Alithia haberi manşetten “Pile Güvenlik Konseyi’nin Merceği Altındı… Mavi Berelilere Saldırının Ardından Bu Gece Toplantı… İngilizler UNFICYP’e Yönelik Türk Saldırılarını Kınamak İçin Hazırladığı Taslağı Güvenlik Konseyi’nin 15 Üyesine Teslim Etti, Rusya Engelledi” başlık ve spotlarıyla aktardı.

Haravgi, “Buldozerlerin Beklemede Olduğu Pile’de Endişeli Sessizlik” başlıklı manşet haberinde, Türk ve Kıbrıs Türk medyasının Pile-Yiğitler yol iyileştirme/genişletme çalışmalarına bugün normal şekilde devam edileceği haberini üzerine görüşü sorulan Barış Gücü Basın Sözcüsü Aleem Siddique’ın dünkü açıklamasına yer verdi.

Habere göre Kıbrıs Haber Ajansı’na, Pile’deki ara bölgede durumun sakin olduğunu söyleyen Siddique, “BM Barış Gücü mensupları bölgedeki varlığını sürdürüyor ve durumu yakından takip ediyor. UNFICYP çalışmaların yeniden başlamasını engellemek için hazır bekliyor” dedi.

Politis manşet haberini “Güvenlik Konseyi Bugün Pile’deki Olaylarla İlgili Toplanıyor… Moskova’dan Talimat Bekleyen Rus Delegasyonu Uzatma Aldı” başlığıyla aktardı.

Benzer haberler

Featured
Tatlısu ücretsiz tenis kortu ve modern yeşil alan projesi için imzalar atıldı 2026-07-29 15:05:28 Üstel “Ortaya çıkacak her proje, yeni yol haritamız olacak” 2026-07-29 14:59:36 Rusya, Telegram'ın kurucusu Durov hakkında uluslararası arama kararı çıkardı 2026-07-29 14:51:45 Özçınar “Gıda güvenliği ve iklim kriziyle mücadelede yerel yönetimlerin iş birliği şart” 2026-07-29 14:35:21 TDP "Kalıcı çözüm çabalarının destekçisi olmaya devam edeceğiz" 2026-07-29 14:31:24 Hristodulidis "Güven Yaratıcı Önlemler 5+1 görüşme için ön şart değil, olursa iyi olur" 2026-07-29 14:03:07 Üç ayrı yangın büyük zarara neden oldu! 2026-07-29 13:55:00 Guterres “Güven yaratıcı önlemler, metodoloji ve özlü konularda hazırlığın ardından toplantıyı gerçekleştireceğiz” 2026-07-29 13:51:47 Ölümlü kazaya neden olan sürücü hem ikamet izinsiz hem de aracından uyuşturucu çıktı! 2026-07-29 13:46:42