BM Güvenlik Konseyi Kapalı Maraş açılımını kınadı

Voice Kıbrıs Haber
BM Güvenlik Konseyi Kapalı Maraş’la ilgili açıklamasının üçüncü ve son versiyonunda Kıbrıs'ta Türk ve Kıbrıslı Türk liderlerin 20 Temmuz 2021'de dikenli tellerle çevrili Maraş bölgesinin bir bölümünün yeniden açılmasına ilişkin açıklamasını kınadığını bildirdi.
Açıklamda, “Güvenlik Konseyi, önceki kararlarına ve açıklamalarına aykırı olan bu tek taraflı eylemlerden duyduğu derin üzüntüyü ifade eder" denildi.
Açıklamada, sözkonusu eylemin derhal, Kapalı Maraş'ta Ekim 2020'den bu yana atılan tüm adımların geri alınması çağrısında bulundu .
Açıklamada, BM kararlarına uygun olmayan ve adada gerilimi artırabilecek tek taraflı eylemden kaçınılması gerektiğinin altını çizilerek, bunun adada çözüm ihtimaline zarar verdiği kaydedildi.
Açıklamada, "Güvenlik Konseyi , Maraş'ın BM yönetimine devredilmesi ve Unficyp'in hareket özgürlüğü de dahil olmak üzere tüm kararlarına tam saygı gösterilmesinin ve uygulanmasının önemini vurgulamaktadır." denildi.
Konsey ayrıca, “ilgili Güvenlik Konseyi kararlarında belirtildiği üzere, Kıbrıs halkının istekleri doğrultusunda ve siyasi eşitliğe sahip iki toplumlu, iki bölgeli bir federasyona dayalı, kalıcı, kapsamlı ve adil bir çözüme olan bağlılığını ve Genel Sekreterin çabalarını destekleme taahhüdünü yineler” ifadelerine yer verdi.
(Cyprus Mail)
Benzer haberler
Featured
Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026)
Üstel "Güney Kıbrıs'ın yaklaşımının barışa faydası yok”
Çarşmaba günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek
Bitcoin fiyatları düşüşte
Bengihan, sendikaların önümüzdeki hafta eylemlilik süreci başlatma kararı aldığını duyurdu
Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA Anlaşması bugün imzalandı
Meteoroloji Dairesi 9-15 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı
31 Ekim’e kadar ateş yakmak yasak


