Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor Batı Nil virüsünün yüksek dolaşım dönemi eylül sonuna kadar sürebilir İncirli “Meydana gelen zararlar tazmin edilmeli” “Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti! Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı İncirli "Beklenmedik doğa olaylarına karşı daha hazırlıklı ve dayanıklı olmamız gerekiyor" ABD, göçmen denetimlerinde "robot köpekler" kullanmak için yaklaşık 2 milyon dolar harcamayı planlıyor NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm” 5. Umudumuz Gelecek Festivali konserlerle tamamlandı Kıb-Tek "Yarından itibaren bölgelerde elektrik dağıtımının normal düzene dönmesi hedefleniyor" Erdinç İnçay, İngiltere’de 1.96 derece ile sezonu güçlü tamamladı TAM PARTİ’den iki belediyeye daha destek Kasım “Halkımızın güvenliği için sahadayız, gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.” Denetimlerde 42 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi Cape Greco açıklarında tekne battı, gemidekiler kurtarıldı Güney'deki en düşük emekli maaşı fakirlik sınırının altında Meteoroloji Müdürü Güneş “Rüzgar hızı Gemikonağı’nda saatte 182 kilometre ulaştı, bu rekor" Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor Batı Nil virüsünün yüksek dolaşım dönemi eylül sonuna kadar sürebilir İncirli “Meydana gelen zararlar tazmin edilmeli” “Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti! Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı İncirli "Beklenmedik doğa olaylarına karşı daha hazırlıklı ve dayanıklı olmamız gerekiyor" ABD, göçmen denetimlerinde "robot köpekler" kullanmak için yaklaşık 2 milyon dolar harcamayı planlıyor NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm” 5. Umudumuz Gelecek Festivali konserlerle tamamlandı Kıb-Tek "Yarından itibaren bölgelerde elektrik dağıtımının normal düzene dönmesi hedefleniyor" Erdinç İnçay, İngiltere’de 1.96 derece ile sezonu güçlü tamamladı TAM PARTİ’den iki belediyeye daha destek Kasım “Halkımızın güvenliği için sahadayız, gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.” Denetimlerde 42 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi Cape Greco açıklarında tekne battı, gemidekiler kurtarıldı Güney'deki en düşük emekli maaşı fakirlik sınırının altında Meteoroloji Müdürü Güneş “Rüzgar hızı Gemikonağı’nda saatte 182 kilometre ulaştı, bu rekor"
Dolar
Euro
Sterlin

BM "Gazze'deki çalışmalarımızı yarın akşam durdurmak zorunda kalacağız"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
BM "Gazze'deki çalışmalarımızı yarın akşam durdurmak zorunda kalacağız"
Reklam

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in ablukayı sıkılaştırdığı Gazze Şeridi'ne yarına kadar yakıt sağlanmazsa, faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kalacaklarını ve insanların ölebileceği uyarısını yaptı.

BBC'ye konuşan UNRWA Sözcüsü Tamara er-Rifai, tükenen yakıtın "en üst sıradaki öncelik" olduğunu vurgulayarak "Yakıt sağlanmazsa Gazze'deki çalışmalarımızı yarın akşam durdurmak zorunda kalacağız ve bu nedenle insanlar ölebilir." dedi.

Gazze Şeridi'nde gıda ve suyun tükendiğine, acil insani yardımın ulaştırılmasının gerekliliğine dikkati çeken Rifai, şunları söyledi:

"Kamyonların bu yardımları ulaştırabilmesi için yakıta ihtiyacımız var. İnsanların temiz suya erişebilmesi, su arıtma tesisinin çalışması için yakıta ihtiyacımız var. Hastanelerde, çalışmaması durumunda insanların öleceği hayat kurtaran makinelerin yakıta ihtiyacı var."

Benzer haberler

Dünya
Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı 29 Ağu 2026 21:54 Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor 29 Ağu 2026 21:22 Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı 29 Ağu 2026 19:23 NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm” 29 Ağu 2026 18:48 İtalya’nın Sicilya ve Sardinya adalarında orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor 29 Ağu 2026 10:28 Trump "Venezuela ile dünya tarihinin en büyük petrol anlaşmasına imza attık" 29 Ağu 2026 08:49 Dünyanın en genç tahta çıkan hükümdarı 34 yaşında hayatını kaybetti 29 Ağu 2026 08:45 15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı 28 Ağu 2026 22:05 Norveç Kralı Harald 89 yaşında hayatını kaybetti 28 Ağu 2026 12:23