Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı “Anadolu’nun İzleri Sergisi” Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşacak Erhürman "Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve yaşadığı acılar görmezden gelinemez, yok sayılamaz" Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026) Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı “Anadolu’nun İzleri Sergisi” Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşacak Erhürman "Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve yaşadığı acılar görmezden gelinemez, yok sayılamaz" Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Blue Origin, New Glenn roketini Mars görevi için uzaya fırlattı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Blue Origin, New Glenn roketini Mars görevi için uzaya fırlattı
Reklam
Amazon'un kurucusu ABD'li milyarder Jeff Bezos'a ait havacılık ve uzay şirketi Blue Origin'in New Glenn roketi, Mars görevi kapsamında uzaya fırlatıldı. Blue Origin'in ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından fırlatmaya ilişkin canlı yayın yapıldı. [caption id="attachment_494770" align="alignnone" width="1024"] Amazon'un kurucusu ABD'li iş insanı Jeff Bezos'a ait havacılık ve uzay şirketi Blue Origin'in New Glenn roketi, Mars görevi kapsamında uzaya fırlatıldı. Mars'a gönderilen 2 özdeş uydu taşıyan New Glenn roketi, NASA'nın "ESCAPADE" misyonu kapsamında ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden fırlatıldı. Başarıyla gerçekleştirilen fırlatış vatandaşlar tarafından ilgi gördü. ( Paul Hennessy - Anadolu Ajansı )[/caption] Mars'a gönderilen 2 özdeş uydu taşıyan New Glenn roketi, NASA'nın "ESCAPADE" misyonu kapsamında ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden fırlatıldı. İsmini Dünya'nın yörüngesinde dolaşan ilk Amerikalı astronot John Glenn'den alan roketin ilk aşama güçlendiricisi, uyduları Mars görevi için istenen yörüngeye göndermesinin ardından başarılı şekilde iniş yaptı. New Glenn'in bu başarılı fırlatışı, Bezos'un şirketi Blue Origin'i Mars yolculuğu yarışında ABD'li milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in doğrudan rakibi haline getirdi. [caption id="attachment_494771" align="alignnone" width="1024"] Amazon'un kurucusu ABD'li iş insanı Jeff Bezos'a ait havacılık ve uzay şirketi Blue Origin'in New Glenn roketi, Mars görevi kapsamında uzaya fırlatıldı. Mars'a gönderilen 2 özdeş uydu taşıyan New Glenn roketi, NASA'nın "ESCAPADE" misyonu kapsamında ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden fırlatıldı. ( Paul Hennessy - Anadolu Ajansı )[/caption] CNN'in haberine göre, Güneş ve Dünya arasındaki L-2 Lagrange noktasına yerleştirilmesi planlanan uyduların, Eylül 2027'de Mars yörüngesine girmesi bekleniyor. New Glenn roketi, ilk test uçuşu çerçevesinde ocak ayında fırlatılmıştı.

Benzer haberler

Dünya
Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı 19 Eyl 2026 10:26 İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi 19 Eyl 2026 10:21 Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı 19 Eyl 2026 09:18 Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi 19 Eyl 2026 09:09 Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu 19 Eyl 2026 08:43 ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi 19 Eyl 2026 08:38 Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor 18 Eyl 2026 21:55 Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi 18 Eyl 2026 21:42 İsveç'te seçimleri merkez sol kazandı: Başbakan Kristersson istifa etti, koalisyon pazarlıkları başlıyor 18 Eyl 2026 10:38