Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Köroğlu, HIV iddialarıyla ilgili açıklama yapılması çağrısında bulundu Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Önümüzdeki günlerde sağanak yağmur bekleniyor! Mukaveleli erbaş ve er alımı başvurularında son gün yarın Taşkent’le Güngör arasındaki yangın söndürüldü Holguin, Yunanistan Dışişleri Bakanı ile Atina'da görüştü YÖK’ten Yakın Doğu Üniversitesi’ne “Spor Dostu Kampüs” ödülü Nöbetçi eczaneler (17 Haziran 2026) Özersay “Denetim kurumları, siyasilerin keyfi kararlarına bağlı olmaktan çıkarılmalı” Ünlü oyuncu Ece İrtem son yolculuğuna uğurlandı “Kofalı Sayı Sistemi” belgeseli izleyiciyle buluşuyor İskele’de bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi olacak! Güngör çöplüğünde büyük yangın! İncirli “CTP halkın gerçek ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam edecek” KKDSOD sporcuları Antalya ve Güney Kıbrıs'tan kupalarla döndü DSÖ "Yaklaşık 3 haftadır yeni vakanın bildirilmediği hantavirüsle ilgili durum istikrarını koruyor" KKTC’den gençler bu yıl da Türkiye’deki kamplara katılabilecek Gazeteci Bilbay Eminoğlu toprağa verildi Dünyada bir ilk: Sekizli çapraz karaciğer nakli Türkiye'de yapıldı Ötüken Köy Kadın Kursu’nda sergi heyecanı yaşandı İran medyası "ABD ile varılan mutabakatın metni imzalar atıldıktan sonra yayımlanacak" Köroğlu, HIV iddialarıyla ilgili açıklama yapılması çağrısında bulundu Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Önümüzdeki günlerde sağanak yağmur bekleniyor! Mukaveleli erbaş ve er alımı başvurularında son gün yarın Taşkent’le Güngör arasındaki yangın söndürüldü Holguin, Yunanistan Dışişleri Bakanı ile Atina'da görüştü YÖK’ten Yakın Doğu Üniversitesi’ne “Spor Dostu Kampüs” ödülü Nöbetçi eczaneler (17 Haziran 2026) Özersay “Denetim kurumları, siyasilerin keyfi kararlarına bağlı olmaktan çıkarılmalı” Ünlü oyuncu Ece İrtem son yolculuğuna uğurlandı “Kofalı Sayı Sistemi” belgeseli izleyiciyle buluşuyor İskele’de bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi olacak! Güngör çöplüğünde büyük yangın! İncirli “CTP halkın gerçek ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam edecek” KKDSOD sporcuları Antalya ve Güney Kıbrıs'tan kupalarla döndü DSÖ "Yaklaşık 3 haftadır yeni vakanın bildirilmediği hantavirüsle ilgili durum istikrarını koruyor" KKTC’den gençler bu yıl da Türkiye’deki kamplara katılabilecek Gazeteci Bilbay Eminoğlu toprağa verildi Dünyada bir ilk: Sekizli çapraz karaciğer nakli Türkiye'de yapıldı Ötüken Köy Kadın Kursu’nda sergi heyecanı yaşandı İran medyası "ABD ile varılan mutabakatın metni imzalar atıldıktan sonra yayımlanacak"
Dolar
Euro
Sterlin

Blinken, Senato'da Filistin destekçisi katılımcılar tarafından protesto edildi: “Blinken bir savaş suçlusudur”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Blinken, Senato'da Filistin destekçisi katılımcılar tarafından protesto edildi: “Blinken bir savaş suçlusudur”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kongre'de bakanlığının bütçesi hakkında ifade verdiği sırada, Filistin destekçisi katılımcılar tarafından "Gazze kasabı olarak anılacaksın" sözleriyle protesto edildi.

Blinken, Senato Dış İlişkiler Komitesi önünde ABD diplomasisi, küresel zorluklar ve 2025 bütçe talebi konusunda ifade verirken, konuşması protestolarla bölündü.

Salona girerken Filistin destekçisi Codepink adlı bir grup, Blinken’ı, kanı simgeleyen kırmızı boyalı ellerini havaya kaldırarak, “40 bin Filistinlinin kanı ellerinde”, “Soykırım Dışişleri Bakanı”, “Uluslararası hukuk için utanç” sözleriyle karşıladı.

ABD Dışişleri Bakanı, konuşmasına başladığı sırada salonda bulunan bir katılımcı elinde Filistin bayrağı ile ayağa kalkarak, "Hind Receb... İsrail askerleri onu öldürdüğünde 6 yaşındaydı. Gazze'de 35 binden fazla Filistinli Amerikan vergi mükelleflerinin dolarlarıyla öldürüldü. Onların kanı senin ellerinde. Gazze'nin kasabı olarak hatırlanacaksınız. Mirasınız soykırımdır. Sen de Netanyahu kadar suçlusun. Ailelerimizi öldürüyorsun Blinken." diye bağırdı.

Filistin destekçisi, polis tarafından zorla dışarı çıkarılırken diğer bir eylemci de elinde "Savaş suçlusu" pankartı ile “Blinken bir savaş suçlusudur.” diye slogan attı.

Aralıklarla yapılan 3 ayrı protesto eylemi sırasında sessizce bekleyen Blinken, daha sonra oturumdaki konuşmasına devam etti.

Blinken’in öğleden sonraki Senato Tahsisatlar Komitesindeki Dışişleri Bakanlığının bütçesi üzerine yapılan oturumu da benzeri protesto eylemlerine sahne oldu.

Blinken konuşurken, kırmızıya boyanmış ellerini havada tutan Filistin destekçisi gruptan bazı kişiler, Gazze’deki soykırıma ABD desteğinin durdurulması yönünde sloganlar atarak Blinken'in konuşmasını kesti.

Kongre polisi, slogan atan protestocuları zorla salondan dışarı çıkardı.

- 6 yaşındaki Hind Receb 3 saat boyunca ölmemek için yalvarmıştı

İsrail, şubat ayında Gazze'de bir aracı hedef almıştı. Araçta akrabalarıyla birlikte bulunan 6 yaşındaki Hind Receb, ilk saldırıdan kurtulmuş ancak İsrail güçlerinin kuşatması nedeniyle araçta mahsur kalmıştı.

Receb, telefonla ulaşan Filistin Kızılayı yetkililerine "Hepsi öldü, gelin alın beni, burada tek kalmak istemiyorum. Çok korkuyorum, lütfen beni almaları için birini gönderin." diye 3 saat boyunca yalvarmış ancak İsrail güçlerinin saldırıları nedeniyle kurtarılamamıştı.

İsrail güçlerinin bölgeden 12 gün sonra çekilmesi sonucu ulaşılan araçta, Hind Receb, dayısı, dayısının eşi ve 3 çocuğunun cansız bedenleri bulunmuştu.

Hind Receb'in ölümü dünyada büyük yankı uyandırmıştı

Benzer haberler

Dünya
DSÖ "Yaklaşık 3 haftadır yeni vakanın bildirilmediği hantavirüsle ilgili durum istikrarını koruyor" 2026-06-17 14:49:00 İran medyası "ABD ile varılan mutabakatın metni imzalar atıldıktan sonra yayımlanacak" 2026-06-17 13:22:00 Küçük uçak otobana çakıldı: 1 kişi hayatını kaybetti 2026-06-17 13:13:00 Vietnam'da kesilmek üzere çalınan yüzlerce kedi kurtarıldı 2026-06-17 10:28:00 Ukrayna'ya ait bir Su-24M tipi bombardıman uçağı düştü 2026-06-17 09:07:00 Arap medyası paylaştı: 14 maddelik ABD-İran anlaşması ortaya çıktı 2026-06-17 09:04:00 Ekvador'da 10 eyalette OHAL ilan edildi 2026-06-17 08:32:00 Trump "Nükleer silah üretimine dönmesi halinde İran inanılmaz sonuçlarla karşılaşacak" 2026-06-16 21:43:00 Trump "Ben olmasaydım İsrail olmazdı" 2026-06-16 14:14:00