Bladan (Çınarlı) köyünde yaşananları anlatan kitap tanıtılacak

Voice Kıbrıs Haber
Emekli okul müdürü Kemal Latif’in yazdığı , “300 Senelik Yaşam Hakkında Bildiklerimiz, Bilmediklerimiz ve Mutlaka Öğrenmemiz Gerekenler” isimli kitap yarın saat 17.00’de Bladan (Çınarlı) köyünde İncirli Mağara yanındaki lokalde tanıtılacak.
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) tarafından yapılan açıklamada, kitabın “Beşparmak Dağları’nın güney eteklerinde küçücük Bladan (Çınarlı) köyünde yaşanan tarihi ve kültürel gerçekleri anlattığı” belirtildi.
Açıklamada, “Kıbrıs Türk toplumunun yüzyıllar boyunca oluşan toplumsal kimliğinin, kültürünün, inancının yok sayıldığı bu günlerde, üyemiz emekli okul müdürümüz Kemal Latif’in cehalete karşı tarihi ve kültürel gerçeklerimizi hatırlattığı bir kitap yazması çok anlamlı bir gelişmedir.” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, kültüre ve toplumsal varlığa sahip çıkan tüm yurtseverler etkinliğe davet edildi.
TAK
Benzer haberler
Featured
ABD, İran'ın geçici lisansını iptal etti: Petrol fiyatı fırladı!
Kargo uçağı Umman denizi üzerinde kayboldu
90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Temmuz 2026)
2026 Emmy Ödülleri adayları belli oldu
Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis
KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü”
Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı
İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek"



