Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Endonezya'da 241 kişiyi taşıyan gemiyle irtibat kesildi Ders zili ilköğretimde yarın, ortaöğretimde salı günü çalacak Öztürkler “Bölgemizin yeni gerilimlere, silahlanma yarışına değil diyalog, iş birliği ve karşılıklı saygıya ihtiyacı var” Nöbetçi eczaneler (13 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026) Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” Nöbetçi eczaneler (12 Eylül 2026) Değirmenlik’te dikkatsizce yakılan kuru otlar yangına dönüştü: Bir kişi tutuklandı Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Endonezya'da 241 kişiyi taşıyan gemiyle irtibat kesildi Ders zili ilköğretimde yarın, ortaöğretimde salı günü çalacak Öztürkler “Bölgemizin yeni gerilimlere, silahlanma yarışına değil diyalog, iş birliği ve karşılıklı saygıya ihtiyacı var” Nöbetçi eczaneler (13 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026) Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” Nöbetçi eczaneler (12 Eylül 2026) Değirmenlik’te dikkatsizce yakılan kuru otlar yangına dönüştü: Bir kişi tutuklandı Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim"
Dolar
Euro
Sterlin

'Bizlere biçtiğiniz gömleği asla giymeyeceğiz!'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'Bizlere biçtiğiniz gömleği asla giymeyeceğiz!'
Reklam

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem açıklamada bulunarak, TC yetkilileri ve TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Kıbrıs Türk toplumunun kültürüne ve yaşayışına yapılan müdahaleyi kınadığını belirtti.

Açıklama şu şekilde: "TC yetkilileri ve Sayın Çavuşoğlu Kıbrıs Türk Toplumunun kimliğine, kültürüne, yaşayışına, diline, dinine sürekli olarak müdahale etmeyi, saldırmayı alışkanlık haline getirmiştir. Kıbrıs Türk Toplumunun iradesiyle seçtiği lideri Sayın Akıncı'yı bay pas edip ulaşılabilir tek çözüm olan federasyonu ortadan kaldırma hamlesinin son adımı atılmak istenmektedir. Bunu kabul etmediğimizi bir kez daha ortaya koyar, Sayın Çavuşoğluna hatırlatmak isteriz, Kıbrıslı Türkler, yüzyıllardır Kıbrıs adasında kendine özgü yaşam tarzını korumuş, baskı ve tehditlere boyun eğmemiştir, bugün de eğmeyecektir. Talep olduğu iddiasıyla masummuş gibi gösterilerek açılan ve açılmak istenen İlahiyat okulu Kıbrıs Türk Toplumunu dönüştürme hamlesidir. Hak ve özgürlükleri ortadan kaldıracak tekçi, baskıcı, siyasal İslamcı projenin bir parçasıdır. Bugün Türkiye'de bu çerçevede eğitim sistemi ve okullar tarikatlara teslim edilmiş, bilimsel, laik eğitimi savunan öğretmenler işinden edilmiş, baskı ve korku düzeni yaratılmıştır. Alt yönetim haline getirilen ülkemizde de aynı düzeni yaratma çabasında sürdürülen baskılara boyun eğmeyeceğimizin, çağdaş, laik, bilimsel eğitim için mücadeleyi sürdüreceğimizin bir kez daha altını çizeriz. Sayın Çavuşoğlu’na öncelikle kendi ülkesindeki taleplere karşılık vermesini önerir, Sünni Mezhebi dışındakileri yok sayarak uyguladıkları faşizan baskıları, insan hakkı ihlallerini hatırlatır, bizlere demokrasiden, haktan, hukuktan bahsetmeye yüzü olmadığını ortaya koyarız. Biz Kıbrıslı Türklerin içişlerine müdahale etme, ülkemizde “Talep Var, Demokrasi Var” diyerek Anayasa ve Milli Eğitim Yasasını hiçe sayma hakkı olmadığını da bir kez daha hatırlatırız. Sn. Çavuşoğlu’nun adamıza gelerek haddini aşan açıklamalarını kendisine iade ederiz. İdeolojik dayatmalarını, baskılarını, toplum mühendisliği çalışmalarını, seçilmiş liderimizi, irademizi yok sayan ifadelerini kabul etmiyor, omurgasız siyasetimizden cesaret alarak bizleri her fırsatta aşağılayan, irademizi yok sayan, patronluk taslayan saldırılarını kınıyor ve reddediyoruz. Bu toplumun yaşayışını, kültürünü, kimliğini, dilini, dinini tehdit olarak algılayan ve her türlü saldırıyı kendisine hak olarak gören bu anlayış karşısında eşit, siyasi ortak olan Kıbrıslı Türkler olarak; bizler bir kez daha Kıbrıs’ta çözüm, barış ve birleşik federal Kıbrıs için mücadeleyi sürdüreceğimizi, tehdit ve baskılarınıza boyun eğmeyeceğimizi, toplum mühendisliğine izin vermeyeceğimizi, bizlere biçtiğiniz gömleği asla giymeyeceğimizi, giydiremeyeceğinizi bir kez daha ortaya koyarız."

Benzer haberler

Featured
Endonezya'da 241 kişiyi taşıyan gemiyle irtibat kesildi 13 Eyl 2026 10:05 Ders zili ilköğretimde yarın, ortaöğretimde salı günü çalacak 13 Eyl 2026 10:01 Öztürkler “Bölgemizin yeni gerilimlere, silahlanma yarışına değil diyalog, iş birliği ve karşılıklı saygıya ihtiyacı var” 13 Eyl 2026 09:55 Nöbetçi eczaneler (13 Eylül 2026) 13 Eyl 2026 08:50 Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026) 13 Eyl 2026 08:33 Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor 12 Eyl 2026 21:57 Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı 12 Eyl 2026 21:40 Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor 12 Eyl 2026 21:26 Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor 12 Eyl 2026 21:15