Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gülgün Süt Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kazanan Şüküroğlu-Topcuoğlu ikilisi Guterres'ten yapay zekâ uyarısı Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi Endonezya'da yolcu gemisiyle irtibat kesildi: 102 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti Erhürman “Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların Kıbrıs’ta turnuvalara katılması önerimiz geçerli” Basın-Sen "Devletin görevi, kadınları öldürülmeden önce korumaktır" Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok” Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte Üstel "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans, etkin koruma ve kararlı mücadele artarak sürecektir" Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği “Protokol imzalamadan öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Denetimlerde 400 sürücü çeşitli suçlardan rapor edildi CTP “Yerel Yönetim Vizyon 2030 Çalıştayı”nda buluştu Çavuşoğlu "Güçlendirilmiş altyapımız ve destek birimlerimizle yeni döneme hazırız"  Üstel "Yeni gemi yarın kayıpları arama çalışmasına başlıyor" Güzelyurt’taki trafik kazası: 37 yaşındaki sürücü yoğun bakımda! Kar-İş "Öğrenci taşımacılığını başlatmayacağız" Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü Bağımsızlık Yolu “Kıbrıslı Maronitlerin temsilci seçme hakkı yasal güvenceye kavuşturulmalı” Denetimlerde 23 araç trafikten men edildi KTTB "Çocuklar okula başlamada uyum güçlüğü yaşayabilirler" Gülgün Süt Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kazanan Şüküroğlu-Topcuoğlu ikilisi Guterres'ten yapay zekâ uyarısı Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi Endonezya'da yolcu gemisiyle irtibat kesildi: 102 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti Erhürman “Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların Kıbrıs’ta turnuvalara katılması önerimiz geçerli” Basın-Sen "Devletin görevi, kadınları öldürülmeden önce korumaktır" Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok” Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte Üstel "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans, etkin koruma ve kararlı mücadele artarak sürecektir" Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği “Protokol imzalamadan öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Denetimlerde 400 sürücü çeşitli suçlardan rapor edildi CTP “Yerel Yönetim Vizyon 2030 Çalıştayı”nda buluştu Çavuşoğlu "Güçlendirilmiş altyapımız ve destek birimlerimizle yeni döneme hazırız"  Üstel "Yeni gemi yarın kayıpları arama çalışmasına başlıyor" Güzelyurt’taki trafik kazası: 37 yaşındaki sürücü yoğun bakımda! Kar-İş "Öğrenci taşımacılığını başlatmayacağız" Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü Bağımsızlık Yolu “Kıbrıslı Maronitlerin temsilci seçme hakkı yasal güvenceye kavuşturulmalı” Denetimlerde 23 araç trafikten men edildi KTTB "Çocuklar okula başlamada uyum güçlüğü yaşayabilirler"
Dolar
Euro
Sterlin

"Biz iktidara geldiğimizde uzmanları bir araya getirip ülkenin enerji politikasını belirleyeceğiz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Biz iktidara geldiğimizde uzmanları bir araya getirip ülkenin enerji politikasını belirleyeceğiz"
Reklam

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, gayri meşru hükümetin özel bir şirketle 15 yıllığına imzalamak istediği sözleşmenin, CTP iktidarı döneminde yapılacak olan enerji planlamasının önünde bir engel teşkil etmesi halinde bu sözleşmeyi feshedeceklerini söyledi. Erhürman ayrıca, İyi İdare Yasası’nın 22’nci maddesine göre, sözleşmenin iptalinden dolayı şirketin devleti mahkemeye verebileceğini, mahkemenin ise şirkete tazminat ödenmesi için karar üretmesi halinde, bu sözleşmeye imza koyanlardan belli bir meblağı talep etme hakkını devlete tanıdığını açıkladı. Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Tufan Erhürman, Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na yönelik konuşma yaptı. Geçtiğimiz hafta Genel Kurul’da yapılan konuşmalara değinen Erhürman, AKSA ile hali hazırda bir yılı garanti, 3 yılı da opsiyonlu olmak üzere 4 yıllık sözleşme bulunduğunu, bunu Ünal Üstel’in de kabul ettiğini ve o tartışmanın tükendiğini kaydetti. 

ENTERKONNEKTE İHTİMALLERİ…

Elektrik konusunda enterkonnekte ihtimallerinden bahseden Tufan Erhürman, Türkiye ile enterkonnekte olmanın yanı sıra Kıbrıs Sorunundaki gelişmelere bağlı olarak Türkiye’nin de dahil olabileceği Eurasia projesine dikkat çekti. Ersin Tatar’ın eski Rum lider Nikos Anastasiadis’e verdiği önerilerin içerisinde bu konunun yer aldığını da anımsatan Erhürman, yenilenebilir enerjinin yanı sıra 2029 – 2030’da fuel oil’den tamamen vazgeçmenin ihtimalden öte gerçeklik olarak ortada durduğunu söyledi. Bütün bu ihtimaller varken idarenin yapması gerekenin uzmanlarla birlikte tüm senaryoları değerlendirerek önümüzdeki 15 yıla ilişkin enerji politikası belirlemesi gerektiğini dile getiren Erhürman, bu söylediklerinin ne AKSA, ne El-Sen, ne de Kıb-Tek’le ilgili olduğunu, bunların enerji meselesi olduğunu vurguladı. 

“TEK TARAFLI İPTAL ETMEK ZORUNDAYIZ”

Hükümette olanların uzmanlarla bir araya gelerek elektrikteki tüm ihtimalleri değerlendirip daha sonra özel bir şirketten hizmet alınması gerekiyorsa alabileceğini belirten Tufan Erhürman, “Bu şartlarda bu çalışma yapılmadan yasa geçtiği takdirde sizin önünüzde hiçbir politika hazırlanmaksızın ihalesiz bir biçimde sözleşme imkanı açılacak. Biz iktidara geldiğimizde uzmanları bir araya getireceğiz ve bu ülkenin enerji politikasını belirleyeceğiz. Oluşturacağımız enerji politikasının önünde bu imzalanmış olan sözleşme bir engel oluşturursa, bu sözleşmeyi feshetmek zorunda kalacağız. Bize düşen görev, bu ülkeye mümkün olduğunca ucuz, arz güvenliği olan ve çevreci elektrik hizmeti sunabilmektir. Bu sözleşme dolayısı ile bu durum engellenirse, bu sözleşmenin tek yanlı iptal edilmesi hükümetin boynunun borcudur” dedi. 

“TAZMİNAT ÖDEMEMİZ GEREKİRSE İMZAYI ATANLARDAN TALEP HAKKIMIZ OLACAK”

Sözleşmenin iptal edilmesi halinde şirketin konuyu yargıya taşıyıp tazminat talep edebileceğini dile getiren CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, mahkemenin de ilgili şirkete tazminat ödenmesi yönünde karar üretmesi halinde İyi İdare Yasası’nın devreye gireceğini söyledi. İlgili yasanın 22’nci maddesinde “İdare, kendi ihmalinden dolayı ortaya çıkan zararı gidermekle yükümlüdür” ibaresi bulunduğunu kaydeden Erhürman, o gün hükümette kim bulunursa bu zararı karşılaması gerekeceğini belirtti. Yasanın ikinci maddesinde ise “İdare, zarar görenin zararını giderdikten sonra, kusurlu işlem yapan kamu personeline mahkeme tarafından tespit edilen kusur oranında talep eder” ibaresinin bulunduğunu da açıklayan Erhürman, bu maddeye göre bugün sözleşmeye imza koyanların kusurlu işlem yapmış olacaklarını açıkladı. Erhürman CTP’nin hükümette olması halinde, mahkemenin sözleşmeye imza atanları kusurlu bulmasının ardından bu kişilerden belirli bir meblağ talep edeceklerinin de altını çizdi. 

Benzer haberler

Featured
Gülgün Süt Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kazanan Şüküroğlu-Topcuoğlu ikilisi 13 Eyl 2026 21:50 Guterres'ten yapay zekâ uyarısı 13 Eyl 2026 21:41 Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi 13 Eyl 2026 21:38 Endonezya'da yolcu gemisiyle irtibat kesildi: 102 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti 13 Eyl 2026 21:32 Erhürman “Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların Kıbrıs’ta turnuvalara katılması önerimiz geçerli” 13 Eyl 2026 21:18 Basın-Sen "Devletin görevi, kadınları öldürülmeden önce korumaktır" 13 Eyl 2026 20:57 Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok” 13 Eyl 2026 20:50 Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte 13 Eyl 2026 20:09 Üstel "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans, etkin koruma ve kararlı mücadele artarak sürecektir" 13 Eyl 2026 20:05