"Birleşmiş Milletler Barış Gücünün başarısı için tüm tarafların rızası gereklidir"

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Barışı Koruma Bakanlar Toplantısı’na çevrim içi katılarak konuşma yaptı.
Çavuşoğlu konuşmasında, uluslararası toplumda Brahimi Raporu olarak bilinen Birleşmiş Milletler Barış Operasyonları Paneli Raporu’nun henüz uygulanmadığını hatırlattı.
“Birleşmiş Milletler Barış Gücünün başarısı için tüm tarafların rızası gereklidir. Bu durum Kıbrıs için de geçerlidir” diye konuşan Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler’in Ada’daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü için, Kıbrıs Türk makamlarının rızasını alması gerektiğinin altının çizilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Ada’daki tek işgalin 1963’te gerçekleştiğini ve aslında 1964’te BM Barış Gücü’nün konuşlandırılmasına yol açtığını hatırlatmam gerekir” dedi.
Benzer haberler
Featured
Zelenskiy, Rusya’daki iki petrol rafinerisine saldırı düzenlediklerini açıkladı
Almanya’da 29,4 santigrat derece ile en sıcak gece rekoru kırıldı
Üstel "Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır ve öyle de kalacaktır"
İsviçre'de yılbaşında yangının çıktığı ve 41 kişinin öldüğü bar, gençlik alanına dönüştürülecek
Oytun Ersan & Blue Deja Vu Band'dan çifte konser
Nazlı "Fatura halka kesilirken büyük sermaye korunuyor"
Kılınç “SAMTAY Vakfı olarak bilgiye erişimi ücretsiz kütüphanelerle yaygınlaştırıyoruz”
Operanın Genç Yetenekleri Bellapais Manastırı'nda konser verdi
Müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden yeniden başlaması yönündeki açıklamalar yeni tartışmalara neden oldu



