Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
NASA'nın Curiosity aracı Mars'ta çarpıcı bir şafak fotoğrafı çekti Yeltekin “Ülkede çalışma barışı bozuldu” Borsa güne yüzde 0,32 artışla başladı Üredi "Bu ülke artık kahır adası olmaktan çıkmalı" 30 dolara alınan tablo açık artırmada 1,35 milyon dolara satıldı Küresel piyasalar Fed tutanakları ve jeopolitik endişelerle negatif seyrediyor Bir naşa daha ulaşıldı, kayıp sayısı 1'e düştü Fransa'da öğrenci protestoları ülkeyi kaosa sürükledi Tuğcu "Grev hakkımızın bütünüyle ortadan kaldırılmasını kabul etmiyoruz" Maviş "Grevi yasaklamak yerine can güvenliğini sağlayın" Bilim insanları İtalya'da kadınların olağanüstü uzun yaşadığı küçük bir köy keşfetti Piyasalarda Aralık alarm:. Fed faiz artırırsa altın ne olur? İstanbul'da 7 katlı bina kısmen çöktü: Göçük altında kalanlar var Döviz kurlarında son durum (8 Ekim 2026) En son hava durumu tahminleri (8 Ekim 2026) Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez" Nepal'de selde kaybolanlar için arama kurtarma çalışmaları sona eriyor OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026) NASA'nın Curiosity aracı Mars'ta çarpıcı bir şafak fotoğrafı çekti Yeltekin “Ülkede çalışma barışı bozuldu” Borsa güne yüzde 0,32 artışla başladı Üredi "Bu ülke artık kahır adası olmaktan çıkmalı" 30 dolara alınan tablo açık artırmada 1,35 milyon dolara satıldı Küresel piyasalar Fed tutanakları ve jeopolitik endişelerle negatif seyrediyor Bir naşa daha ulaşıldı, kayıp sayısı 1'e düştü Fransa'da öğrenci protestoları ülkeyi kaosa sürükledi Tuğcu "Grev hakkımızın bütünüyle ortadan kaldırılmasını kabul etmiyoruz" Maviş "Grevi yasaklamak yerine can güvenliğini sağlayın" Bilim insanları İtalya'da kadınların olağanüstü uzun yaşadığı küçük bir köy keşfetti Piyasalarda Aralık alarm:. Fed faiz artırırsa altın ne olur? İstanbul'da 7 katlı bina kısmen çöktü: Göçük altında kalanlar var Döviz kurlarında son durum (8 Ekim 2026) En son hava durumu tahminleri (8 Ekim 2026) Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez" Nepal'de selde kaybolanlar için arama kurtarma çalışmaları sona eriyor OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —

'Bir kez daha silahlanmanın yaşatmak yerine öldürdüğüne tanık olduk'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
'Bir kez daha silahlanmanın yaşatmak yerine öldürdüğüne tanık olduk'
Reklam

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir yazılı açıklama yaparak, dün yaşanan Beyrut'daki patlama hakkında "Coğrafyamızın bir gerçeği olan bu katliamın tek sebebi çıkar savaşları ve bu savaşların getirisi olan silahlanmadır. Yaşanan patlamanın Kıbrıs’tan hissedilmesi ise, dünyanın sadece Kıbrıs’tan ibaret olmadığını bizlere göstermiştir." dedi. Kişmir'in açıklamasının tamamı şu şekilde: "Dün bir kez daha silahlanmanın yaşatmak yerine öldürdüğüne tanık olduk. Lübnan’ın Beyrut Şehri’nde yaşanan patlama, daha önce el konulan patlayıcıların bulunduğu depoda gerçekleşti ve masum insanların hayatını kaybetmesine neden oldu.  Coğrafyamızın bir gerçeği olan bu katliamın tek sebebi çıkar savaşları ve bu savaşların getirisi olan silahlanmadır. Yaşanan patlamanın Kıbrıs’tan hissedilmesi ise, dünyanın sadece Kıbrıs’tan ibaret olmadığını bizlere göstermiştir. Geçtiğimiz yıl bir füzenin isabet ettiği Kıbrıs’ın Orta Doğu’da yaşanan savaşın bir parçası olduğu ve bundan bir şekilde etkilendiği ortadadır. Öncelikle hayatını kaybeden insanların acısını paylaşırken, yaralı olanların ise bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını umut ediyoruz. Ve bir kez daha en yüksek sesle ülkemiz ve dünyamız için “barış” diye haykırıyoruz. Silahsız bir Kıbrıs, silahsız bir dünya hayal ediyoruz." (Voice of the Island)

Benzer haberler

Featured
NASA'nın Curiosity aracı Mars'ta çarpıcı bir şafak fotoğrafı çekti 8 Eki 2026 10:20 Yeltekin “Ülkede çalışma barışı bozuldu” 8 Eki 2026 10:16 Borsa güne yüzde 0,32 artışla başladı 8 Eki 2026 10:14 Üredi "Bu ülke artık kahır adası olmaktan çıkmalı" 8 Eki 2026 10:06 30 dolara alınan tablo açık artırmada 1,35 milyon dolara satıldı 8 Eki 2026 09:45 Küresel piyasalar Fed tutanakları ve jeopolitik endişelerle negatif seyrediyor 8 Eki 2026 09:38 Bir naşa daha ulaşıldı, kayıp sayısı 1'e düştü 8 Eki 2026 09:33 Fransa'da öğrenci protestoları ülkeyi kaosa sürükledi 8 Eki 2026 09:00 Tuğcu "Grev hakkımızın bütünüyle ortadan kaldırılmasını kabul etmiyoruz" 8 Eki 2026 08:48