Bir haftada 24 yangın!

Voice Kıbrıs Haber
KKTC’de son bir haftalık sürede, 24 yangın ve 17 özel servis olayı meydana geldi.
İtfaiye raporuna göre, yangınların dağılımı Lefkoşa 6, Güzelyurt 6, Gazimağusa 4, Yeşilköy 3, Girne 2, Vadili 1, Geçitkale 1 ve Dipkarpaz 1 şeklinde gerçekleşirken, meydana gelen toplam zarar 2 milyon 257 bin 500 TL oldu.
Yangınların muhtemel sebepleri, elektrik kaynaklı kısa devre, tamamen söndürülmeden atılan sigara izmaritleri, rüzgâr etkisiyle birbirine temas eden elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar, metan gazı sıkışması ve iş aletinden çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturması olarak açıklandı.
Özel servis hizmetleri ise yangına karşı tedbir alma, demir korkuluklara, araçların motor bölümünde sıkışan kedilerin kurtarılması, yol güvenliği sağlanması ve hayatını kaybeden şahısların adli soruşturma amaçlı hastaneye sevkinin sağlanması olarak belirtildi.
Benzer haberler
Featured
Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı
Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı
Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı
24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı
Çavuşoğlu, EİT toplantısında vurguladı: "Eğitim ve bilim siyasi anlaşmazlıkların dışında tutulmalı"
Armut ve salatalıklar imha edildi
DAÜ’de “Burs, Sosyal Yardım ve Öğrenci Destekleme Protokolü” imzalandı
Gazimağusa’da çalışma nedeniyle yol kapatılacak
Meteoroloji "Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyor"




