BioNTech 5-10 yaş grubu için aşı izni isteyecek

Voice Kıbrıs Haber
BioNTech/Pfizer 5-11 yaş grubu çocuklar için geliştirdiği koronavirüs aşısı için izin başvurusu yapmaya hazırlanıyor.
BioNTech/Pfizer 5-11 yaş aralığındaki çocuklar için geliştirdiği koronavirüs aşısı için gelecek haftalarda izin başvurusu yapacağını açıkladı.
BioNTech kurucularından Özlem Türeci Spiegel'e yaptığı açıklamada "5 ile 11 yaş arasında yaptığımız çalışmanın sonuçlarını gelecek haftalarda dünya çapında ve Avrupa'da yetkili makamlara sunacağız ve bu yaş grubunda aşıya izin verilmesi için başvuruda bulunacağız" dedi. Türeci araştırma sonuçlarına sahip olduklarını ancak bunların izin verme yetkisine sahip kurumlar için hazır hale getirilmesi gerektiğini söyledi.
Türeci "Üretimi şu anda hazırlıyoruz. Aşı aynı, ancak dozu daha düşük ve daha az doldurulması gerekiyor" diye konuştu. BioNTech CEO'su Uğur Şahin de Spiegel'e "Durum iyi gözüküyor, her şey plana göre ilerliyor" dedi.
BioNTech yıl sonuna kadar da altı ay üzeri yaştaki çocuklar üzerindeki araştırma sonuçlarını almayı bekliyor. Türeci ve Şahin gelecek haftalarda aşı olmakta kararsız olan kişileri de ikna etmek için daha fazla çaba göstereceklerini söyledi. "Toplum olarak zor bir kış geçirmemek için önümüzde 60 günlük bir süre var" diyen Şahin "Bu iki ay içinde olabildiğince çok insanı seferber etmek için mümkün olan her şeyi yapmalıyız" diye konuştu.
(AA)
Benzer haberler
Dünya
Pakistan, Çin'in teşvikiyle ABD ve İran arasında devreye girdi
Noul Tayfunu 715 binden fazla kişiyi yerinden etti
NASA'nın İspanya'daki tesisi tahliye edildi
"Trump, İran Savaşı'nda frene bastı" iddiası
Kazakistan Cumhurbaşkanı'ndan Ukrayna'da barış için 'İstanbul' önerisi
Ukrayna İran gemisine saldırdı
Berlin'de araç kalabalığın arasına daldı
Euro banknotları değişiyor, 10 tasarım onaya sunuldu
Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye


