Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu KKTC polisi geçit vermedi: Beş ilçede asayiş ve trafik denetimi yapıldı! Palmas “SOFA anlaşması Fransa’ya açık çek değil” Aşırı ısınan balya makinesi yangına neden oldu: 10 dönüm arazi yandı! BM ve AB Kıbrıs sorununda yeni bir inisiyatif için üst düzeyde iş birliği yapıyor Hızını alamayan alkollü sürücü oto galeriye girdi! İncirli “Hayat pahalılığıyla mücadele ülkenin önündeki en önemli başlıklardan biri olacak” Geçitköy-Dörtyol ana yolunda korkutan kaza! DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu KKTC polisi geçit vermedi: Beş ilçede asayiş ve trafik denetimi yapıldı! Palmas “SOFA anlaşması Fransa’ya açık çek değil” Aşırı ısınan balya makinesi yangına neden oldu: 10 dönüm arazi yandı! BM ve AB Kıbrıs sorununda yeni bir inisiyatif için üst düzeyde iş birliği yapıyor Hızını alamayan alkollü sürücü oto galeriye girdi! İncirli “Hayat pahalılığıyla mücadele ülkenin önündeki en önemli başlıklardan biri olacak” Geçitköy-Dörtyol ana yolunda korkutan kaza! DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele"
Dolar
Euro
Sterlin

"Bilimsellikten uzak bir sebeple yasak ileri bir tarihe ertelenmemeli"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Bilimsellikten uzak bir sebeple yasak ileri bir tarihe ertelenmemeli"

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, plastik poşetlerin yasaklanmasının ileri bir tarihe ertelenmesine karşı olduğunu bildirdi.

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu yaptığı yazılı açıklamada, plastik poşetlerin yasaklanması konusunda Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi Müdürü ve personelinin bilimsel akılla aldıkları kararın yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Plastik poşetlerin ülkede üretildiği için “üretici mağdur edilmesin” gibi bilimsellikten uzak bir sebeple ertelendiği anımsatılan açıklamada, “ülkede yaşanan her türlü çevre yıkımına karşı kırk yılda bir de olsa doğru bir adım atılmıştır. Bunu da sermaye çevrelerinin bertaraf etmesine izin vermeyeceğiz” denildi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odasının (KTTO) Çevre Komitesi’nin tek kullanımlık plastik ambalaj ve ürünlerinin (plastik pipet, plastik çatal, tabak vs.) yasaklanmasının ülkeyi 'kaosa' sürükleyeceği iddiasının da eleştirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Güngör Çöplüğünde çıkan yangın sonrası günlerce halkımız zehir soludu. Bu zehrin içinde en tehlikeli kimyasal da büyük oranda geri dönüştürülmediği için Güngör Çöplüğü ’ne atılan tek kullanımlık plastiklerdir. Hiç kimsenin para kazanması, halkımızın ve sahip olduğumuz biyolojik zenginliklerden daha önemli değildir.”

Açıklamada, kararın geri çekilmemesi halinde bu konuda her türlü eylemi ortaya koyacakları vurgulandı.

Benzer haberler

Featured
Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" 2026-06-14 21:10:00 Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 2026-06-14 20:58:00 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin 2026-06-14 19:59:00 Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı 2026-06-14 19:54:00 Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi 2026-06-14 19:23:00 ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü 2026-06-14 19:10:00 İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" 2026-06-14 18:00:00 YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu 2026-06-14 17:53:00 KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu 2026-06-14 17:41:00