Bilbay Eminoğlu'nun adı bir sokağa verildi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk basınıın duayen isimlerinden gazeteci merhum Bilbay Eminoğlu’nun adı Hamitköy’de bir sokağa verildi.
6 yıl önce hayata veda eden usta gazetecinin adı, Lefkoşa Türk Belediyesi Meclisi’nin aldığı bir kararla artık Hamitköy’de bir sokakta yaşatılacak. 1938’de doğan ve gazeteciliğe 1960’da başlayan Eminoğlu, ilk olarak Bozkurt Gazetesi’nde başladı ve buradaki görevini uzun yıllar sürdürdü.
BRT’de 1984-1999 yılları arasında televizyon haber amirliği görevinde bulunan Eminoğlu, daha sonra Kıbrıs Gazetesi’nde de haber editörlüğü ve köşe yazarlığı yaptı.
Sürekli basın kartı sahibi olan ve 2010 yılında Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Basın Hizmet Ödülü’ne layık görülen Eminoğlu, 3 Kasım 2013’te, 75 yaşındayken hayata veda etti.
(TAK) Benzer haberler
Featured
Karaoğlanoğlu ve Gazimağusa’da 3 ayrı kaza: 19 yaşındaki motosiklet sürücüsü ağır yaralandı!
Nikos Hristodulidis “Acı aynı acı”
Ataser "Festivallerimizi iptal etme kararı aldık"
Sendikalar "Bir başka işçi, bir başka yolcu, bir başka yurttaş ölmeden gerekli tedbirler alınmalı"
Öğretmenlere yönelik yapay zeka eğitimi başladı
Harmancı "Lefkoşa Yarı Maratonu’nun geliri hayatını kaybeden insanlarımızın ailelerine verilecek"
“Süt Babam” belgeseli gösterimi gerçekleşecek
Denktaş "Toplumsal bir travma yaşadık, unutmayacağız"
Üstel “Geminin yeri tespit edildi, robotlarla görüntüleme çalışmaları sürüyor”


