Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Bıçaklı "Hayat pahalılığı uygulamasını kabul etmiyoruz, yasal haklarımızı kullanacağız”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Bıçaklı "Hayat pahalılığı uygulamasını kabul etmiyoruz, yasal haklarımızı kullanacağız”
Reklam

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, hükümetin açıkladığı hayat pahalılığı uygulamasını kabul etmediklerini belirterek, üye sendikaları ile birlikte her türü yasal eylem haklarını kullanacaklarını bildirdi.

Bıçaklı, yazılı açıklamasında, hükümetin bütçe açığını kapatmak amacıyla dünyadaki savaşları bahane ederek, 6 ayda bir ödenen hayat pahalılığını 9 aya çıkarmak istediğini savundu.

Akaryakıt ve tüketim maddelerine yapılan zamların halkın alım gücünü düşürdüğünü işaret eden Bıçaklı, alım gücünü korumak için hayat pahalılığı 3 ayda bir uygulanması gerekirken, hükümet kendi bütçe açıklarını kapatmak için hayat pahalılığının ikinci kısmını 9 ayda uygulamak istediğini kaydetti.

“Türk-Sen olarak bunu kabul etmemiz mümkün değildir.” diyen Bıçaklı, şunları dile getirdi:

“Bu hükümet süresini doldurmuştur. Bu nedenle bu ülkeye daha fazla zarar vermeden istifa edip bu ülkenin başından çekilmelidir. Türk-Sen bu uygulamayı kabul etmemekte ve üye sendikaları ile birlikte her türü yasal eylem haklarını kullanacaktır.”

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23