Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Norveç Prensesi Astrid hayatını kaybetti Sezonun en büyük rallisinde ilk günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Eylül 2026) Dedektörle arama yaparken bin yıllık hazine buldu Polis Akademisi için 5 öğrenci seçilecek KÖDER'in "41 Kadın 41 Hayat" sergisi ekimde açılacak Üstel kabinede değişiklik yaptı! 2026-2027 eğitim öğretim yılında 105 öğrenciye burs Hafta sonu hava nasıl olacak? (12-18 Eylül haftalık hava tahmin raporu) ABD'de enflasyon ağustosta beklentilere paralel geldi Akdeniz'de petrol kaynaklı deniz kirliliğine müdahale tatbikatı Elma ve taze fasulyeler imha edildi Larnaka Havalimanı'ndaki alarm durumu sona erdi Avrupa Komisyonu'ndan Kıbrıslı Türklere 34 milyon Euro destek Kıb-Tek hurda kabloları açık artırmayla satışa çıkaracak Bengihan "Halk zamlar altında inim inim inlerken, hükümet yandaşları için yine kesenin ağzını açtı” Salı günü birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Özdenefe "Seçmen artık farklı partilerin adaylarını bir araya getirerek karma oy kullanamayacak" İnce Av Sezonu, pazar günü başlıyor Karma oy hem milletvekilliği, hem de belediye meclis üyeliği seçimlerinde kaldırıldı Norveç Prensesi Astrid hayatını kaybetti Sezonun en büyük rallisinde ilk günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Eylül 2026) Dedektörle arama yaparken bin yıllık hazine buldu Polis Akademisi için 5 öğrenci seçilecek KÖDER'in "41 Kadın 41 Hayat" sergisi ekimde açılacak Üstel kabinede değişiklik yaptı! 2026-2027 eğitim öğretim yılında 105 öğrenciye burs Hafta sonu hava nasıl olacak? (12-18 Eylül haftalık hava tahmin raporu) ABD'de enflasyon ağustosta beklentilere paralel geldi Akdeniz'de petrol kaynaklı deniz kirliliğine müdahale tatbikatı Elma ve taze fasulyeler imha edildi Larnaka Havalimanı'ndaki alarm durumu sona erdi Avrupa Komisyonu'ndan Kıbrıslı Türklere 34 milyon Euro destek Kıb-Tek hurda kabloları açık artırmayla satışa çıkaracak Bengihan "Halk zamlar altında inim inim inlerken, hükümet yandaşları için yine kesenin ağzını açtı” Salı günü birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Özdenefe "Seçmen artık farklı partilerin adaylarını bir araya getirerek karma oy kullanamayacak" İnce Av Sezonu, pazar günü başlıyor Karma oy hem milletvekilliği, hem de belediye meclis üyeliği seçimlerinde kaldırıldı
Dolar
Euro
Sterlin

Beşiktaş taraftarı kampanya başlattı; Fenerbahçe maçının zararının karşılanması hedefleniyor!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Beşiktaş taraftarı kampanya başlattı; Fenerbahçe maçının zararının karşılanması hedefleniyor!
Reklam
Beşiktaş yönetimi, ürün satışından 3 günde 7 milyon TL ciro bekliyor
Beşiktaş yönetiminin Fenerbahçe maçına çıkmama kararı taraftarını memnun ederken, sosyal medyada kampanya başlatan siyah beyazlı taraftarlar kupadan doğacak zararı karşılamayı hedefliyor. Yönetim, ürün satışından 3 günde 7 milyon TL ciro bekliyor. Habertürk’te yer alan habere göre, Beşiktaş yönetiminin, yarıda kalan derbi için Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) “Kaldığı yerden seyircisiz olarak devam edecek” kararına tepki olarak aldığı maça çıkmama kararı taraftarından büyük destek gördü. Siyah beyazlı taraftar, sosyal medyadan başlattığı kampanya ile de kulübün maddi zararını karşılamaya kararlı görünüyor. Beşiktaş yönetiminden bağımsız başlatılan, “Herkes gitsin Kartal Yuvası’na forma alsın, atkı alsın. Kupanın maddi zararını iki günde karşılarız” kampanyası sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, siyah beyaz renklere gönül veren taraftarlar dün, Kartal Yuvaları’ndan ve internet üzerinden yaptıkları alışverişlerle ciroları katladı. Taraftarın sosyal medyadan başlattığı bu kampanya yönetimi de memnun ederken, yönetim de dün gece itibarıyla tüm ürünlerde yüzde 15 indirime giderek kampanyayı başlatan taraftarlara adeta jest yaptı. Pazar günü oynanacak Galatasaray derbisini de hesaba katan yönetim, cuma, cumartesi ve pazar gününü kapsayan 3 günde 7 milyon TL seviyelerinde bir ciroya ulaşmayı hesaplıyor. Beşiktaş, gelecek yıl Ziraat Türkiye Kupası’ndan men edilecek olması nedeniyle naklen yayın gelirleri dahil yaklaşık 2.5-3 milyon dolar bir gelirden mahrum olacak. Elbette bu gelir Beşiktaş’ın kupadan erken elenmemesi durumunda oluşabilecek tutar. Beşiktaş yönetimi, taraftarın başlattığı bu kampanyanın çok güçlü bir etkileşim aldığını ve bu kampanyadan elde edilecek gelirlerle kupadan doğacak zararın rahat karşılanacağını belirtiyor.

Yatırımcı dava açabilir

Beşiktaş yönetiminin aldığı maça çıkmama kararı taraftar ve spor camiası dışında başka bir kesimi de ilgilendiriyor. O da Borsa İstanbul’da işlem gören Beşiktaş Futbol A.Ş’nin yatırımcıları. Karar ile birlikte Beşiktaş’ın Ziraat Türkiye Kupası başarı ve naklen yayın gelirleri de tehlikeye girdi. Şu ana kadar kazanılmış gelirlerin geri alınıp alınmayacağı henüz belli değil. Ancak gelecek yıl kupadan men edilecek olması nedeniyle bir gelir kaybı oluşacak. Sermaye piyasası hukukçularına göre, Beşiktaş yönetiminin aldığı kararla halka açık şirket gelirden mahrum bırakacağı için yatırımcıların tazminat hakkı doğuyor. Uzmanlara göre, yönetimin aldığı karar nedeniyle, elinde Beşiktaş hissesi bulunan yatırımcıların, dava açmaları halinde kayıplarını telafi etmesi mümkün.

Beşiktaş cephesi ne diyor?

Beşiktaş yönetimi ise, şu ana kadar kupadan kazanılmış maddi hakların geri alınacağını düşünmüyor. Ancak TFF’den kazanılmış hakların iptali gibi bir kararın çıkması durumunda yatırımcıların tazminat hakkının doğabileceğini belirtiyor. Gelecek yıl kupadan men nedeniyle doğacak gelir kaybı nedeniyle açılabilecek dava konusunda ise Beşiktaş yönetimi daha rahat. Şöyle ki, kupa gelirlerinin garanti olmadığını belirten Beşiktaş yönetimi, “Takım ilk turda da elenebilir ve böyle bir durumda ciddi bir gelir kaybı oluşmuyor” diyor. Dolayısıyla garanti bir gelir söz konusu olmadığı için de yatırımcılar için bir tazminat hakkı doğacağını düşünmüyorlar.

Benzer haberler

Spor
Sezonun en büyük rallisinde ilk günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi 11 Eyl 2026 21:59 Geleneksel Okçuluk Spor Derneği, Okçuluk Dünya Kupası’nda KKTC’yi temsil edecek 11 Eyl 2026 09:47 Sezonun en büyük rallisi başlıyor 9 Eyl 2026 20:58 Yılın futbolcusuna verilen "Altın Top" ödülü için adaylar açıklandı 8 Eyl 2026 21:14 Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası tamamlandı 7 Eyl 2026 12:07 Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda finale kaldı 5 Eyl 2026 18:34 Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası tamamlanıyor 4 Eyl 2026 20:56 Gemi faciasında, DTB Kadın Futbol Takım Kaptanı Özbiler’in annesi de yaşamını yitirdi 31 Ağu 2026 18:10 Erdinç İnçay, İngiltere’de 1.96 derece ile sezonu güçlü tamamladı 29 Ağu 2026 17:19