Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
En son hava durumu tahminleri (16 Haziran 2026) Bilbay Eminoğlu'ndan acı haber! Eski İsrail Başbakanı Lapid "Netanyahu savaşı kaybetti" ABD ve İran mutabakat zaptını imzaladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Haziran 2026) Erdoğan-Guterres telefonla görüşmesinde Kıbrıs’taki son gelişmeler de ele alındı Leyen, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmayacağına işaret etti Pembe Kanatlı için kan aranıyor! Akpınar "Girne Anafartalar Lisesi’nde yaşanan olay yapısal bir eksikliğin acı sonucu" İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu’ndan liderlere barış süreci çağrısı Denktaş “Kıbrıs Rum tarafında da mal tazmin komisyonu kurulmalı” Yurttaşlık Değişiklik Yasa Tasarısı komitede onaylandı ABD'de sanayi üretimi mayısta beklentilerin altında arttı Siyasi Partiler Konseyi" yarın toplanıyor Haftalık itfaiye raporu: 3 milyon 523 bin 660 TL’lik zarar meydana geldi Meteoroloji Dairesi 16-22 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Ataoğlu “3- 5 tane UBP’li vekil istedi diye 2 seçimin birlikte olmasına onay vermeyiz" Barçın "Hodri meydan çekmeyi bile beceremediler" Keser “Temennim, Medya Etik Kurulu’nun yapıcı bir anlayışla çalışmalarını sürdürmesidir” Çavuşoğlu “Yenilen pehlivan güreşe doymaz” En son hava durumu tahminleri (16 Haziran 2026) Bilbay Eminoğlu'ndan acı haber! Eski İsrail Başbakanı Lapid "Netanyahu savaşı kaybetti" ABD ve İran mutabakat zaptını imzaladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Haziran 2026) Erdoğan-Guterres telefonla görüşmesinde Kıbrıs’taki son gelişmeler de ele alındı Leyen, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmayacağına işaret etti Pembe Kanatlı için kan aranıyor! Akpınar "Girne Anafartalar Lisesi’nde yaşanan olay yapısal bir eksikliğin acı sonucu" İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu’ndan liderlere barış süreci çağrısı Denktaş “Kıbrıs Rum tarafında da mal tazmin komisyonu kurulmalı” Yurttaşlık Değişiklik Yasa Tasarısı komitede onaylandı ABD'de sanayi üretimi mayısta beklentilerin altında arttı Siyasi Partiler Konseyi" yarın toplanıyor Haftalık itfaiye raporu: 3 milyon 523 bin 660 TL’lik zarar meydana geldi Meteoroloji Dairesi 16-22 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Ataoğlu “3- 5 tane UBP’li vekil istedi diye 2 seçimin birlikte olmasına onay vermeyiz" Barçın "Hodri meydan çekmeyi bile beceremediler" Keser “Temennim, Medya Etik Kurulu’nun yapıcı bir anlayışla çalışmalarını sürdürmesidir” Çavuşoğlu “Yenilen pehlivan güreşe doymaz”
Dolar
Euro
Sterlin

BES: hükümetten çağrı gelmezse mücadele başlatacağız!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
BES: hükümetten çağrı gelmezse mücadele başlatacağız!

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), hükümetin, Yenierenköy Belediyesi ile ilgili bir hafta içinde çözüm önerileri hazırlayıp, görüşme çağrısı yapmaması durumunda Lefkoşa’da eylem düzenlemekten çekinmeyeceğini açıkladı.

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya yaptığı açıklamada, Yenierenköy Belediyesi’nin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için hükümete sundukları önerilerin ve Başbakan Tufan Erhürman’ın “Sendika ile birlikte bu süreci götüreceğiz” demesinin üzerinden iki haftadan fazla geçtiğini anımsattı. Yalınkaya, iki haftalık süreç içerisinde kamuoyuna ve kendilerine “şirin görünmek” için gösterilen duruşun aksine, bir önceki başbakanın yaptığı gibi, BES’in muhatap alınmadığını iddia ederek Başbakan ve Maliye Bakanına eleştiride bulundu. Yalınkaya, Belediye Emekçileri Sendikası’nın sunduğu önerilerin çözüme yönelik olmadığının iddialarının hem altının boş, hem de hiçbir dayanağı olmadığını kaydetti. İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanını da eleştiren Yalınkaya, “Görev ve sorumluluklarının ne olduğunu bilip bilmediğini merak ediyoruz. Sayın Bakan sanki de kendisinin sorumluluğunda olmayan bir konuymuş gibi Yenierenköy Belediyesi’ndeki krizle ilgili en ufak bir adım atmıyor, çözüm önerisi üretmiyor, hatta konuya müdahil bile olmuyor” iddiasında bulundu. Kendilerinin çözüm önerilerinin hükümetin önünde durduğunu, ancak hükümetin çözüm önerilerinin halen kamuoyuna açıklanmadığını ifade eden Yalınkaya, hükümetin niyetinin eğer belediyeleri birleştirmek adı altında kapatılan belediye çalışanlarını sokağa atmaksa, sendika olarak buna asla geçit vermeyeceklerinin bilinmesini istedi. Yalınkaya, şöyle devam etti: “Bu bağlamda, bir hafta içerisinde hükümet çözüm önerilerini hazırlayıp sendikamıza görüşmek için çağrı yapmazsa, örgütlü olduğumuz 9 belediyenin çalışanlarını Lefkoşa’ya getirmekten ve bu onurlu mücadeleyi başlatmaktan en ufak bir çekincemiz olmadığını başta hükümete ve tüm kamuoyuna duyururuz”  

Benzer haberler

Featured
En son hava durumu tahminleri (16 Haziran 2026) 2026-06-16 07:45:00 Bilbay Eminoğlu'ndan acı haber! 2026-06-16 06:51:00 Eski İsrail Başbakanı Lapid "Netanyahu savaşı kaybetti" 2026-06-15 21:46:00 ABD ve İran mutabakat zaptını imzaladı 2026-06-15 21:39:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Haziran 2026) 2026-06-15 21:33:00 Erdoğan-Guterres telefonla görüşmesinde Kıbrıs’taki son gelişmeler de ele alındı 2026-06-15 21:20:00 Leyen, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmayacağına işaret etti 2026-06-15 21:16:00 Pembe Kanatlı için kan aranıyor! 2026-06-15 21:02:00 Akpınar "Girne Anafartalar Lisesi’nde yaşanan olay yapısal bir eksikliğin acı sonucu" 2026-06-15 20:51:00