Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası yürürlükte! Asya, El Nino'ya hazırlanıyor: Öngörülemez ve riskli olacak Döviz kurlarında son durum (5 Haziran 2026) Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü Tıpta yeni dönem: Genetik saatle ömrü bilmek gerçek olabilir NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Haziran 2026) Girne Belediyesi, Tiyatro Atölyesi için kayıtların başladığını duyurdu Çevre mühendislerinden Çevre Koruma Dairesi’ni "güçlendirin" çağrısı Maarif Yaz Şenliği Gazimağusa'da yapılacak Ekinci “Yeni bir ekonomik modele ihtiyaç var” Pazartesi bazı bölgelerde üç saatlik elektrik kesintisi yapılacak Şehit Mehmet Eray İlkokulu öğrencilerine güvenli trafik eğitimi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Özgür Özel ve 3 CHP milletvekili hakkında yürütülen soruşturmada "yetkisizlik" kararı Annita Dimitru yeniden Meclis Başkanlığı'na seçildi Brent petrolün varili 96,91 dolardan işlem görüyor Güney Kıbrıs'ta yüze yakın davetli düğün yemeğinden zehirlendi, 21 kişi hastanede! Ertuğruloğlu “Bu halkın ne istediğini en iyi bu halkın tarihi söyler” Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası yürürlükte! Asya, El Nino'ya hazırlanıyor: Öngörülemez ve riskli olacak Döviz kurlarında son durum (5 Haziran 2026) Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü Tıpta yeni dönem: Genetik saatle ömrü bilmek gerçek olabilir NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Haziran 2026) Girne Belediyesi, Tiyatro Atölyesi için kayıtların başladığını duyurdu Çevre mühendislerinden Çevre Koruma Dairesi’ni "güçlendirin" çağrısı Maarif Yaz Şenliği Gazimağusa'da yapılacak Ekinci “Yeni bir ekonomik modele ihtiyaç var” Pazartesi bazı bölgelerde üç saatlik elektrik kesintisi yapılacak Şehit Mehmet Eray İlkokulu öğrencilerine güvenli trafik eğitimi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Özgür Özel ve 3 CHP milletvekili hakkında yürütülen soruşturmada "yetkisizlik" kararı Annita Dimitru yeniden Meclis Başkanlığı'na seçildi Brent petrolün varili 96,91 dolardan işlem görüyor Güney Kıbrıs'ta yüze yakın davetli düğün yemeğinden zehirlendi, 21 kişi hastanede! Ertuğruloğlu “Bu halkın ne istediğini en iyi bu halkın tarihi söyler”
Dolar
Euro
Sterlin

BES Hükümeti eleştirdi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
BES Hükümeti eleştirdi

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, yaklaşık iki hafta önce Başbakan Tufan Erhürman’la yapılan görüşmede, “Yenierenköy Belediyesi’nde yaşanan sorunlarla ilgili hükümetin öncelikle kısa, ardından ise uzun vadeli adımlar atacağı sözünü aldıklarını fakat bunun gerçekleşmediğini” kaydetti.

Yalınkaya, “Hükümet geçtiğimiz iki hafta içerisindeki duyarsız tutumunu sürdürmeye ve BES’ten kaçmaya devam ederse, bu sorunu Lefkoşa’ya taşımak konusunda en ufak bir tereddüt yaşamayacağız” ifadelerini kullandı. Yalınkaya, BES Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, “Sayın başbakanımız aynı görüşmede Belediye Emekçileri Sendikası’nı da mutlaka sürece dahil edeceklerini ifade etmişti. Ne yazık ki geçen bu iki haftalık süreçte hükümet ne mevcut sorunun çözümü ile ilgili bir adım atmıştır, ne de bu konuda bilgi almak isteyen sendikamıza bilgilendirme yapmıştır.” ifadelerine de yer verdi. Yenierenköy’deki sorunların bir gün değil; bir saat dahi bekleyecek zamanı kalmadığını kaydeden Yalınkaya, seçim döneminde Yenierenköy’ü ziyaret edip “hükümete gelmeleri halinde bu soruna acil çözüm bulacaklarını” vaat eden 4 siyasi partinin şu an hükümette olduğuna işaret etti. Yalınkaya şöyle devam etti: “Bizlerin beklentisi acilen kısa vadeli olan adımın derhal atılması, sonrasında ise uzun vadeli adım için planlamaların hızlıca yapılmaya başlanmasıdır. Bugün bu açıklamayı hükümete iki haftadır ulaşamadığımız için yapıyoruz. Hükümet geçtiğimiz iki hafta içerisindeki duyarsız tutumunu sürdürmeye ve BES’ten kaçmaya devam ederse bu sorunu Lefkoşa’ya taşımak konusunda en ufak bir tereddüt yaşamayacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.”

Benzer haberler

Featured
Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası yürürlükte! 2026-06-05 08:40:00 Asya, El Nino'ya hazırlanıyor: Öngörülemez ve riskli olacak 2026-06-05 08:32:00 Döviz kurlarında son durum (5 Haziran 2026) 2026-06-05 08:29:00 Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi 2026-06-05 08:11:00 Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü 2026-06-04 21:55:00 Tıpta yeni dönem: Genetik saatle ömrü bilmek gerçek olabilir 2026-06-04 21:47:00 NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı 2026-06-04 21:40:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Haziran 2026) 2026-06-04 21:31:00 Girne Belediyesi, Tiyatro Atölyesi için kayıtların başladığını duyurdu 2026-06-04 20:50:00