Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Bengihan "Uzlaşıya varılarak, ortaya ortak bir metin çıktı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Bengihan "Uzlaşıya varılarak, ortaya ortak bir metin çıktı"
Reklam

2011 yılında 47/2010 sayılı yasa kapsamında kamuya giren kamu çalışanlarının aylık (maaş-ücret) ve diğer ödeneklerinin düzenlenmesi konusunda hazırlanan protokol, bugün Başbakanlık'ta imzalandı.

Başbakanlık Şeref Salonu’nda ilgili sendikalar adına Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan ile Başbakan Ünal Üstel’in imza koyduğu protokol, kamuda görev yapan ve 47/2010 Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası'na tabii olan kamu çalışanlarının (barem 1’den 11’e kadar) aylık maaş ve ücret tutarlarının gelişen ekonomik koşullar çerçevesinde düşük kaldığı gerekçesi ile yeniden düzenlenmesini içeriyor.

Yapılan düzenleme ile barem 1,2,3,5,6,7,9,10’da olan kamu çalışanlarına brüt 800 TL, barem 4, 8 ve 11’de olan kamu çalışanlarına da brüt 200 TL artış yapıldı.

Yasa tasarısının geçmesiyle kamu çalışanlarının baremlerine göre maaşlarına brüt 800 TL ile 200 TL artış yapılacak.

-Bengihan: "Uzlaşıyla ortak metin çıkarıldı"

İmza töreninde sendikalar adına ilk sözü alan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, protokole kamuda örgütlü tüm sendikalar adına imza koyduklarına işaret ederek, “47/2010 sayılı Kamu çalışanlarının aylık (maaş-ücret) ve diğer ödeneklerinin düzenleyen yasayla” işe girenlerin maaşlarında büyük farklılıklar olduğunu, özlük haklarında bir takım mağduriyetler yaşadıklarını anımsattı.

Bu çerçevede sendikaların hükümetle, yasa kapsamında çalışan kamu görevlilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda bir müzakere süreci başlattığını anımsatan Bengihan, konu hakkında sonunda uzlaşıya varıldığını ve ortaya bir ortak metin çıktığını söyledi.

Bengihan, ortak metin çerçevesinde, 47/2010 sayılı yasa kapsamındaki çalışanların hem maaş farklılıklarıyla ilgili iyileştirilme yapılacağını, hem de 2023 yılının Ocak ayında yapılacak yasal değişikliklerle vergi dilimlerinin genişletilerek, kişisel ve özel indirimlerin güncellenmesiyle yine düşük maaş alanların daha adil vergi vermesiyle ilgili bir adım atılacağını anlattı.

Protokolle ayrıca, bütçe olanakları çerçevesinde maaş farklarıyla ilgili önümüzdeki süreçlerde hayat pahalılığı ödeneği maaşlara yansıtılırken "göç yasası" kapsamındaki çalışanlara ek artış yapılabilmesi konusunda bir mutabakata varıldığına işaret eden Bengihan, protokolün uzlaşılarak ve anlaşılarak hazırlandığını söyledi.

Bengihan, protokolün hazırlanmasına katkı koyan herkese teşekkür etti.

-Üstel: "Hükümet elinden gelen çabayı gösteriyor"

Başbakan Ünal Üstel de imza töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldiğinde ülkedeki tüm sorunların üzerine gideceğini ve uzlaşı kültürüyle hareket edeceğini söylediğini anımsattı.

Bugün de bunu yaptığını ifade eden Üstel, pandemi süreci ve dövizdeki dalgalanmalara rağmen hükümetin, halkın ekonomik krizden etkilenmemesi için elinden gelen çabayı gösterdiğini söyledi.

Tüm kesimlere eşit mesafede olduklarını ve uzlaşı kültürüne önem verdiklerini kaydeden Üstel, içinden geçilen zor günlerde birik ve beraberlik içinde hareket etmenin önemine işaret etti.

-Vergi dilimleinde düzenlemeyle az maaş alandan az, çok maaş alandan çok vergi

Kıbrıs Türk insanının bugünlere dayanışma içinde geldiğini anımsatan Üstel “Bu bizim ruhumuzda var” dedi.

Başbakan Üstel, bugün imzalanan protokolle 47/2010 sayılı yasayla işe girenlerin maaşlarına artış yapıldığını belirterek önümüzdeki süreçte de vergi dilimlerinde düzenlemeler yapacaklarını, az maaş alandan az, çok maaş alandan çok vergi alacaklarını ifade etti.

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23