Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump'ın sağ kolu aniden istifa etti: "Hazırlıksız yakalandı, kimseyi bulamıyor" Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu Erhürman "Üzülmek yetmez. Tüm gençlerimizin sorunlarına hep birlikte çözüm üretmek zorundayız" Dünyada üçüncü vaka oldu: Trabzon'da milyonda bir görülen doğum Küflü duşlar ve erzak krizi ABD'yi karıştırdı: Lincoln uçak gemisi eve dönüyor Kediden kuduz geçer mi? Güney Kore lideri Lee, Kuzey Kore ile gerilimi sona erdirmek istediğini söyledi Bir sonraki güneş tutulması 1 yıl sonra gerçekleşecek 340 bin kişiye aynı mektup gidecek UBP Lefke’de seçim çalışmalarına başladı Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi başladı KTTO "Güney'deki alışverişlerin KKTC'ye getirilmesi hizmeti ilanları araştırılmalı" Boğazköy’deki kazada ağır yaralanan 29 yaşındaki genç kurtarılamadı! Hürmüz'deki arz riski Ceyhan'ın küresel petrol merkezi olma potansiyelini güçlendiriyor Filistin'de 20 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek genel seçimler için seçmen kayıt süreci başladı Nöbetçi eczaneler (15 Ağustos 2026) Güney Kıbrıs Mekke Anlaşması'nı yakından takip ediyor Yeniboğaziçi Pulya ve Uluslararası Halk Dansları festivalleri başladı Güney Kıbrıs, Kıbrıs sorunu çözülmeden birkaç yıl içerisinde Schengen alanına katılmaya hazırlanıyor Özersay "Yeni dönemde hükümette kalarak sorunları çözmeye çalışacağız" Trump'ın sağ kolu aniden istifa etti: "Hazırlıksız yakalandı, kimseyi bulamıyor" Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu Erhürman "Üzülmek yetmez. Tüm gençlerimizin sorunlarına hep birlikte çözüm üretmek zorundayız" Dünyada üçüncü vaka oldu: Trabzon'da milyonda bir görülen doğum Küflü duşlar ve erzak krizi ABD'yi karıştırdı: Lincoln uçak gemisi eve dönüyor Kediden kuduz geçer mi? Güney Kore lideri Lee, Kuzey Kore ile gerilimi sona erdirmek istediğini söyledi Bir sonraki güneş tutulması 1 yıl sonra gerçekleşecek 340 bin kişiye aynı mektup gidecek UBP Lefke’de seçim çalışmalarına başladı Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi başladı KTTO "Güney'deki alışverişlerin KKTC'ye getirilmesi hizmeti ilanları araştırılmalı" Boğazköy’deki kazada ağır yaralanan 29 yaşındaki genç kurtarılamadı! Hürmüz'deki arz riski Ceyhan'ın küresel petrol merkezi olma potansiyelini güçlendiriyor Filistin'de 20 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek genel seçimler için seçmen kayıt süreci başladı Nöbetçi eczaneler (15 Ağustos 2026) Güney Kıbrıs Mekke Anlaşması'nı yakından takip ediyor Yeniboğaziçi Pulya ve Uluslararası Halk Dansları festivalleri başladı Güney Kıbrıs, Kıbrıs sorunu çözülmeden birkaç yıl içerisinde Schengen alanına katılmaya hazırlanıyor Özersay "Yeni dönemde hükümette kalarak sorunları çözmeye çalışacağız"
Dolar
Euro
Sterlin

Bengihan Meclis’te yaşananları eleştirdi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Bengihan Meclis’te yaşananları eleştirdi
Reklam

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan Cumhuriyet Meclisi’nde yaşananların demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini savunarak, “Bu hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Bengihan, yaptığı yazılı açıklamada Meclis Başkanlığı seçim sürecinde yaşananların Anayasa'nın temel ilkelerini sarsacak nitelikte olduğunu, halk adına yasama yetkisini kullanan Meclis’te hukukun katledildiğini savundu.

“Tarihimize demokrasi adına kara bir leke olarak geçecek olan bu hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz” diyen Bengihan, “Halkımız adına yasa yapmak için seçilip Meclis’e gönderilenler Meclis’te demokrasiyi ve yasaları katlediyorsa orada bir gün dahi durmaya hakları yok” ifadelerini kullandı.

29 milletvekilli UBP-DP-YDP hükümetinin 2 haftaya yakın sürede üç Meclis Başkanı adayı için 15 kez oylama yaptığını anımsatan Bengihan, Ziya Öztürkler için yapılan 5’inci oylamada kullanılan çift mühürlü üç oyun Meclis’te görev yapan üç hukukçunun “geçersizdir” beyanına rağmen geçerli sayıldığını, başkanlıkla ilgili kararın “gayrı yasal” şekilde Resmi Gazete’de yayımlandığını savundu.

Benzer haberler

Featured
Trump'ın sağ kolu aniden istifa etti: "Hazırlıksız yakalandı, kimseyi bulamıyor" 15 Ağu 2026 20:59 Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu 15 Ağu 2026 20:38 Erhürman "Üzülmek yetmez. Tüm gençlerimizin sorunlarına hep birlikte çözüm üretmek zorundayız" 15 Ağu 2026 20:05 Dünyada üçüncü vaka oldu: Trabzon'da milyonda bir görülen doğum 15 Ağu 2026 19:54 Küflü duşlar ve erzak krizi ABD'yi karıştırdı: Lincoln uçak gemisi eve dönüyor 15 Ağu 2026 19:35 Kediden kuduz geçer mi? 15 Ağu 2026 19:09 Güney Kore lideri Lee, Kuzey Kore ile gerilimi sona erdirmek istediğini söyledi 15 Ağu 2026 18:00 Bir sonraki güneş tutulması 1 yıl sonra gerçekleşecek 15 Ağu 2026 17:48 340 bin kişiye aynı mektup gidecek 15 Ağu 2026 17:17