Bengihan “Çözülmezse konuyu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ne taşıyacağız”

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs İşçi ve Emekçi Sendikaları Federasyonu (KİEF) Başkanı Güven Bengihan, Ercan Havaalanı’ndaki itfaiye birimindeki sorunlar çözülmezse konuyu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ne (ICAO) taşıyacaklarını kaydetti.
Bengihan yazılı açıklamasında, Ercan Havaalanı’nda can güvenliği açısından tehlike yaratan sorunların çözümü için defalarca yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını savundu.
Buradaki itfaiye araçlarının ve havacılık sistemi cihazlarının tamiri veya yenilenmesi için hiçbir adım atılmadığını, yeni istihdam edilen 29 itfaiye personelinin özel kıyafetleri de hala alınmadığı için bu personelin vardiyalarda görevlendirilemediğini de ileri süren Bengihan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nı “vurdumduymazlıkla” suçlayarak bu tutumu kınadıklarını belirtti.
Güven Bengihan, yaptıkları üçüncü uyarıya rağmen sorunlar çözülmezse konuyu ICAO’ya taşıyacaklarını yineledi.
Benzer haberler
Featured
Avrupa artan aşırı hava olayları nedeniyle seyahat için riskli bölge haline geliyor
Japonya'da yaklaşan iki tayfun nedeniyle şiddetli yağış uyarısı yapıldı
Sakallı "Yasa tasarısının hayat bulması için sürecin yakın takipçisi olacağız"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (25 Haziran 2026)
Üstel UBP Parti Meclisi toplantısının ardından belediye başkan adaylarını açıkladı
Yemin eden 175 polis ile 25 itfaiye memuru, PGM kadrosuna dahil oldu
Kaspersky, yeni siber saldırı kampanyası tespit etti
“BRTK (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi
Kişi “CTP, güçlü ve istikrarlı bir hükümet kurmaya hazırdır”



