Belçika'daki saldırgan Brüksel'deki kafede vuruldu
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Belçika medyasında yer alan habere göre, Brüksel'de iki kişinin öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştiren kişi bir kişi kafede vuruldu.
Belçika basınında çıkan haberlere göre, Pazartesi gecesi Brüksel'in merkezinde iki İsveç vatandaşını vurarak öldüren ve üçüncü bir kişiyi yaralayan şüpheli saldırgan, Brüksel'in Schaerbeek semtindeki bir kafede vuruldu.
Belçika federal savcılığı bilgiyi doğruladı ve vurulan kişinin saldırgan olduğunun tespit edildiğini söyledi.
Tutuklanan kişinin üzerinden çıkan silahın, dün gece saldırının gerçekleştiği silahla aynı olduğu açıklandı.
Ne olmuştu?
Belçika’nın başkenti Brüksel’de dün silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 İsveç vatandaşı hayatını kaybetti.
Saldırgan olay yerinden kaçarken, polis saldırganı yakalamak için operasyon başlattı.
Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Savcılar, saldırıyı terörizm olarak değerlendirdiklerini belirtirken, Belçika’da terör tehdidi en üst düzeye çıkarıldı.
Kendini saldırgan olarak tanıtan bir kişi sosyal medyada yayınladığı videoda, kendisini Abdesalem Al Guilani olarak tanıtarak, terör örgütü DEAŞ üyesi olduğunu belirtti.
Guilani, 3 İsveçliyi öldürdüğünü ifade etti. Hayatını kaybeden 2 kişinin, EURO 2024 Elemeleri kapsamında yerel saatle 19.15’de başlayacak olan Belçika-İsveç arasındaki milli maçı izlemek için gelen Belçika’ya gelen İsveç vatandaşları olduğu düşünülüyor.
Belçika Başbakanı Alexander de Croo yaptığı açıklamada, saldırının ardından İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’a taziyelerini ilettiğini belirterek, “Yakın ortaklar olarak terörle mücadelede de ortağız” dedi.
Benzer haberler
Dünya
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi
Kalbi atmasına rağmen morgda bırakılan bebek engelli kaldı
İspanya'daki hızlı tren kazasında en az 10 kişi hayatını kaybetti
İklim değişikliği küresel sağlık acil durumu: Lancet raporu tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi
Artan yakıt maliyetleri lüks yolcu gemisini vurdu: Kamboçya'da mahsur kaldılar
New York'taki müzayedede Nanotyrannus iskeleti 47,3 milyon dolara satıldı
İsrail seçimlerinde neler oluyor? İşte 3 senaryo




