Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı Usta oyuncu Zihni Göktay hayatını kaybetti Kalibaf "ABD ile barışımız yok ve İsrail’i resmi olarak tanımayacağız" Altın yatırımcısının gözü ekranda ABD Başkanı Trump'ın Ankara programı belli oldu Döviz kurlarında son durum (6 Temmuz 2026) Sudan'da kolera, kızamık ve gıda krizi nedeniyle 200 binden fazla kişi risk altında Bugün hava nasıl olacak? (6 Temmuz 2026) İsrail askerlerinin kontrol noktasında beklettiği 4 aylık Filistinli bebek öldü Ayia Napa'da saldırıya uğrayan Kıbrıslı Türk'ün durumu ciddi! Okyanusta 8 günlük ölüm kalım savaşı Dinçyürek, Azerbaycan’da mevkidaşıyla yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirildi Hasan Yılmak Işık “Yavuz Çıkarma Plajı’nın kiralanması kararı iptal edilmeli“ Etna Yanardağı yeniden güçlü şekilde kül püskürttü Türkiye İletişim Başkanlığı “Tarihi zirve için geri sayım başladı” Üstel  “Kıbrıs Türk halkına, hiçbir saldırının cevapsız  kalmasına izin vermeyeceğiz” Köroğlu "Tarım Bakanlığı’nın uygulamaları toplum sağlığını tehlikeye atıyor" FODER'de yeni yönetim belirlendi Üstel “Dört yıla dört hastane sığdırdık” Dışişleri Bakanlığı "Fransız yargısı nezdindeki hukuk yolları henüz tüketilmedi" Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı Usta oyuncu Zihni Göktay hayatını kaybetti Kalibaf "ABD ile barışımız yok ve İsrail’i resmi olarak tanımayacağız" Altın yatırımcısının gözü ekranda ABD Başkanı Trump'ın Ankara programı belli oldu Döviz kurlarında son durum (6 Temmuz 2026) Sudan'da kolera, kızamık ve gıda krizi nedeniyle 200 binden fazla kişi risk altında Bugün hava nasıl olacak? (6 Temmuz 2026) İsrail askerlerinin kontrol noktasında beklettiği 4 aylık Filistinli bebek öldü Ayia Napa'da saldırıya uğrayan Kıbrıslı Türk'ün durumu ciddi! Okyanusta 8 günlük ölüm kalım savaşı Dinçyürek, Azerbaycan’da mevkidaşıyla yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirildi Hasan Yılmak Işık “Yavuz Çıkarma Plajı’nın kiralanması kararı iptal edilmeli“ Etna Yanardağı yeniden güçlü şekilde kül püskürttü Türkiye İletişim Başkanlığı “Tarihi zirve için geri sayım başladı” Üstel  “Kıbrıs Türk halkına, hiçbir saldırının cevapsız  kalmasına izin vermeyeceğiz” Köroğlu "Tarım Bakanlığı’nın uygulamaları toplum sağlığını tehlikeye atıyor" FODER'de yeni yönetim belirlendi Üstel “Dört yıla dört hastane sığdırdık” Dışişleri Bakanlığı "Fransız yargısı nezdindeki hukuk yolları henüz tüketilmedi"
Dolar
Euro
Sterlin

Bazı üye ülkeler Ruslara vize vermeyi tümüyle durdurdu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Bazı üye ülkeler Ruslara vize vermeyi tümüyle durdurdu

Avrupa Birliği (AB) Ruslara vize vermeyi kolaylaştıran kuralları rafa kaldırırken, Birlik içinde vize vermeyi tümüyle durdurmayı uzun süredir savunan Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya, Schengen başvurularını almayı tamamen durdurdu.

AB, Rusya ile arasında Haziran 2007'den bu yana geçerli olan vize kolaylaştırma anlaşmasını 12 Eylül'den itibaren askıya aldığını duyurdu.

Schengen vizesi almak isteyen Rus vatandaşları için kurallar, artık genel koşullardan ibaret olacak.

AB'nin kararı yalnızca Rus vatandaşlarının vize almasının zorlaşması, başvurularda daha fazla belge istenmesi, vize işlemlerinin daha uzun sürmesi ve başvuru ücretlerinin artması anlamına gelse de üye ülkelerden bazıları Rus vatandaşlarına tümüyle vize vermeyi durdurdu.

Baltık ülkeleri, Polonya, Finlandiya, Çekya gibi bazı ülkeler, bir süredir bu fikri destekliyordu ancak Fransa, Almanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi gibi üyeler karşı çıkıyor, bunun yerine sadece kontrollerin sıkılaştırılmasını istiyordu.

- Öncülük edenler

Savaşın çıkmasını takiben üye ülkeler arasında farklı uygulamalar da görüldü.

Çekya ve Polonya, Rusya'nın Ukrayna'da savaş başlatmasından kısa süre sonra Rus vatandaşlarına vize vermeyi durdurarak bu konuda öncülük etti.

Estonya, Rus vatandaşlarına vize ve oturma izni vermeyi ağustos ayı içerisinde durdurdu.

Rusya'nın diğer Avrupalı komşusu Letonya, uzun süre boyunca Rus turistlere AB çapında bir yasak getirilmesini destekledi ve ağustos başında süresiz bir zaman için vize verilmesini durdurdu.

Hollanda da Rusya'nın Amsterdam Büyükelçiliği çalışanlarını sınır dışı etmesinin ardından nisan ayında Ruslara kısa süreli vize vermeyi durdurdu.

Benzer karar temmuz başında Belçika'dan geldi. 1 Temmuz itibarıyla Belçika diğer vize türlerini vermeye devam etse de turist vizesi vermiyor.

- AB'nin kararının ardından

AB'nin vize kolaylığı anlaşmasını askıya alma konusunda uzlaşmasının ardından Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya yaptıkları ortak açıklamada, 19 Eylül itibarıyla Rus vatandaşlarına resmen vize vermeyi durdurduklarını duyurdu.

Rusya ile en büyük sınırı paylaşan Finlandiya ise AB'nin kararından sonra işlenen vize başvurularının sayısını yüzde 90 oranında azaltarak haftada 1000'den 100'e düşürdü.

Danimarka ve Fransa da AB'nin kararına uygun şekilde vize kolaylığı anlaşmasını askıya aldıklarını bildirdi.

Benzer haberler

Dünya
Kalibaf "ABD ile barışımız yok ve İsrail’i resmi olarak tanımayacağız" 2026-07-06 09:03:11 İsrail askerlerinin kontrol noktasında beklettiği 4 aylık Filistinli bebek öldü 2026-07-05 21:45:43 Okyanusta 8 günlük ölüm kalım savaşı 2026-07-05 21:28:41 Etna Yanardağı yeniden güçlü şekilde kül püskürttü 2026-07-05 20:07:11 Yunanistan'da orman yangını fabrikalara sıçradı 2026-07-05 12:59:41 ABD'deki kutlamalarda ateşlenen havai fişek yolcu uçağına isabet etti 2026-07-05 12:48:32 Yunanistan'da 24 saatte 60 yangın çıktı, bir yerleşim yeri tahliye edildi 2026-07-05 10:40:34 Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine yaklaştı 2026-07-05 10:36:32 İran ve ABD arasındaki müzakerelerin 11 Temmuz'da Pakistan'da devam edeceği iddia edildi 2026-07-05 09:22:15