Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Erhürman " Polis Teşkilatı’nın varlığı toplumda büyük bir güven kaynağıdır" Çiğ süt alım fiyatlarına yarından itibaren yüzde 12,17 artış… Altında 18 yıldır olmayan oluyor, en büyük aylık düşüş yaklaşıyor Hristodulidis “Holguin’in Brüksel ziyaretinin ertelenmesi sürecin donması anlamına gelmiyor” Trakya Üniversitesi’nin KKTC öğrencilerine yönelik kontenjan başvuruları başladı Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay, Khassim Diagne ile görüştü Yerel seçim tarihi belli oldu Nöbetçi eczaneler (30 Haziran 2026) Özkurt “BRTK yasasının kabul edilmesi kurum açısından önemli bir dönüm noktasıdır" Sevgül Uludağ alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı Serdaroğlu “İkinci toplantının gelecek hafta çarşamba günü yapılması için prensipte anlaştık” Asgari Ücret Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştridi Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Erhürman " Polis Teşkilatı’nın varlığı toplumda büyük bir güven kaynağıdır" Çiğ süt alım fiyatlarına yarından itibaren yüzde 12,17 artış… Altında 18 yıldır olmayan oluyor, en büyük aylık düşüş yaklaşıyor Hristodulidis “Holguin’in Brüksel ziyaretinin ertelenmesi sürecin donması anlamına gelmiyor” Trakya Üniversitesi’nin KKTC öğrencilerine yönelik kontenjan başvuruları başladı Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay, Khassim Diagne ile görüştü Yerel seçim tarihi belli oldu Nöbetçi eczaneler (30 Haziran 2026) Özkurt “BRTK yasasının kabul edilmesi kurum açısından önemli bir dönüm noktasıdır" Sevgül Uludağ alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı Serdaroğlu “İkinci toplantının gelecek hafta çarşamba günü yapılması için prensipte anlaştık” Asgari Ücret Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştridi Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun"
Dolar
Euro
Sterlin

"Bazı siyasetçiler hala şov peşinde”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Bazı siyasetçiler hala şov peşinde”

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ülkede yapılması gereken hayati işler olduğunu belirterek, bazı siyasetçilerin hala şov peşinde olduğunu savundu.

Partiden verilen bilgiye göre Çakıcı,  TV 2020'de “Güne Merhaba” programına katılarak açıklamalarda bulundu, ülkenin içinde bulunduğu duruma yönetimdeki beceriksizliğin sebep olduğunu söyledi.

“SORUN YASADA DEĞİL, UYGULAMADA”

Ülkede uyuşturucuyla mücadelenin vahim durumda olduğunu, bunda hükümetin ciddi sorumluluğu bulunduğunu ileri süren Çakıcı, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanan bağımlıların kan ve idrar tahlilleri Devlet Laboratuvarı’nın 2016’da yanması nedeniyle yapılmıyor. 40-50 TL maliyetle yapılacak idrar tahliliyle kişinin uyuşturucu kullanıp kullanmadığı anlaşılabilir. Yeni bir laboratuvar şart. Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yer alan en az 15 günde bir psikiyatrik muayene şartı da tam olarak uygulanamıyor. Sosyal hizmetlerdeki eksik uzman, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki yoğunluk nedeniyle bağımlılara yönelik psikiyatrik çalışmalara da yeterli zaman ayrılamıyor. Sorun 2016’da tüm zorluklara rağmen yürürlüğe giren Denetimli Serbestlik Yasası’nda değil, uygulamadadır.”

Çakıcı, siyasilerin uyuşturucuyla mücadele politikalarının açıklamadan ibaret olduğunu savunarak, Sağlık Bakanlığı ile Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi arasında imzalanan protokolün süresinin 2 ay önce dolduğunu kaydetti.

Mehmet Çakıcı, sağlık kuruluna girmeyi bekleyen birçok hastanın tedavi edilemediği için mağduriyet yaşadığını, Sağlık Bakanı Ali Pilli'nin protokolü uzatmadığını savundu.

“…BÖYLE BİR CÜMLEYİ KULLANMAKTAN UTANIRIM”

Çakıcı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Acil Durum Hastanesi’nin açılışındaki konuşmasını da eleştirdi, şunları söyledi:

“Ben Mehmet Çakıcı, Başbakan olacağım ve ülkemde 20 tane üniversite olacak, o üniversitelerdeki Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerinden bir kişiyi bulup bu hastaneyi yaptıramayacağım. Böyle bir cümleyi kullanmaktan utanırım. Kıbrıs Türk halkına ve bütün üniversitelere hakarettir. Devlet olarak paran da var, Maliye Bakanlığı'na hastane kurulacağı söylenseydi bütçe ayrılarak yapılabilirdi. Üniversitelerin de memleket ile ilgili bir konuda ücretsiz bu projeye destek olacağını düşünüyorum."

Hükümet kurma çalışmaları konusunda da açıklamada bulunan Genel Başkan Çakıcı, seçim dönemine müdahale olduğunu, benzerinin UBP içinde de yaşandığını öne sürdü, ülkenin kaosa sürüklendiğini söyledi.

Çakıcı, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına da işaret ettiği konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının hastaneye, okula, yola ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Bu kadar sorun varken ülkenin yeni bir Cumhurbaşkanlığı Sarayına ihtiyacı yok” dedi.

“Kıbrıs Türk halkının hiçbir ferdinin Türkiye yetkilileriyle düşmanlığı yok” şeklinde konuşan Çakıcı, “İş birliği geliştirilebilir ancak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın ülke gerçeklerini göz önünde tutarak Sn. Erdoğan'a teşekkür etmesi gerekirdi” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın makam aracının yenilendiğini da savunan ve bunun tamamen lüks olduğunu belirten Çakıcı, “Bu olaya prestij olarak bakılması yanlış” şeklinde konuştu.

(TAK)

Benzer haberler

Featured
Erhürman " Polis Teşkilatı’nın varlığı toplumda büyük bir güven kaynağıdır" 2026-06-30 18:45:10 Çiğ süt alım fiyatlarına yarından itibaren yüzde 12,17 artış… 2026-06-30 18:40:03 Altında 18 yıldır olmayan oluyor, en büyük aylık düşüş yaklaşıyor 2026-06-30 18:34:38 Hristodulidis “Holguin’in Brüksel ziyaretinin ertelenmesi sürecin donması anlamına gelmiyor” 2026-06-30 18:29:51 Trakya Üniversitesi’nin KKTC öğrencilerine yönelik kontenjan başvuruları başladı 2026-06-30 18:11:27 Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay, Khassim Diagne ile görüştü 2026-06-30 18:06:47 Yerel seçim tarihi belli oldu 2026-06-30 17:39:23 Nöbetçi eczaneler (30 Haziran 2026) 2026-06-30 16:52:30 Özkurt “BRTK yasasının kabul edilmesi kurum açısından önemli bir dönüm noktasıdır" 2026-06-30 16:43:27