Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası yürürlükte! Asya, El Nino'ya hazırlanıyor: Öngörülemez ve riskli olacak Döviz kurlarında son durum (5 Haziran 2026) Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü Tıpta yeni dönem: Genetik saatle ömrü bilmek gerçek olabilir NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Haziran 2026) Girne Belediyesi, Tiyatro Atölyesi için kayıtların başladığını duyurdu Çevre mühendislerinden Çevre Koruma Dairesi’ni "güçlendirin" çağrısı Maarif Yaz Şenliği Gazimağusa'da yapılacak Ekinci “Yeni bir ekonomik modele ihtiyaç var” Pazartesi bazı bölgelerde üç saatlik elektrik kesintisi yapılacak Şehit Mehmet Eray İlkokulu öğrencilerine güvenli trafik eğitimi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Özgür Özel ve 3 CHP milletvekili hakkında yürütülen soruşturmada "yetkisizlik" kararı Annita Dimitru yeniden Meclis Başkanlığı'na seçildi Brent petrolün varili 96,91 dolardan işlem görüyor Güney Kıbrıs'ta yüze yakın davetli düğün yemeğinden zehirlendi, 21 kişi hastanede! Ertuğruloğlu “Bu halkın ne istediğini en iyi bu halkın tarihi söyler” Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası yürürlükte! Asya, El Nino'ya hazırlanıyor: Öngörülemez ve riskli olacak Döviz kurlarında son durum (5 Haziran 2026) Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü Tıpta yeni dönem: Genetik saatle ömrü bilmek gerçek olabilir NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Haziran 2026) Girne Belediyesi, Tiyatro Atölyesi için kayıtların başladığını duyurdu Çevre mühendislerinden Çevre Koruma Dairesi’ni "güçlendirin" çağrısı Maarif Yaz Şenliği Gazimağusa'da yapılacak Ekinci “Yeni bir ekonomik modele ihtiyaç var” Pazartesi bazı bölgelerde üç saatlik elektrik kesintisi yapılacak Şehit Mehmet Eray İlkokulu öğrencilerine güvenli trafik eğitimi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Özgür Özel ve 3 CHP milletvekili hakkında yürütülen soruşturmada "yetkisizlik" kararı Annita Dimitru yeniden Meclis Başkanlığı'na seçildi Brent petrolün varili 96,91 dolardan işlem görüyor Güney Kıbrıs'ta yüze yakın davetli düğün yemeğinden zehirlendi, 21 kişi hastanede! Ertuğruloğlu “Bu halkın ne istediğini en iyi bu halkın tarihi söyler”
Dolar
Euro
Sterlin

Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti temsilcileri Ledra Palace’da buluştu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti temsilcileri Ledra Palace’da buluştu

Bazı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi parti liderleri ve temsilcileri, Slovakya Büyükelçiliği tarafından organize edilen iki toplumlu rutin toplantılar çerçevesinde bugün ara bölgede Ledra Palace Otel’de bir araya geldi.

Toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamada, siyasi partiler, temmuz ayında Kıbrıs sorununa ilişkin yapılacak çok taraflı konferansa katılacak tarafları, “Kıbrıs sorununun özüne ilişkin müzakerelere, iyi niyetle ve BM kararları, uluslararası hukuk ve AB müktesebatı temelinde, mümkün olan en kısa sürede, kapsamlı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşma amacıyla katılmaya” çağırdı.

Siyasi partiler, “esasa ilişkin görüşmelerin başarılı olabilmesi için, güven ortamının sağlanması amacıyla ilgili tüm taraflarca paralel olarak güven artırıcı önlemlerin alması gerektiğini” belirtti.

Partiler ayrıca, “BM Genel Sekreteri'nden, Kıbrıs sorunuyla ilgili yapılacak çok taraflı konferansa katılacak taraflara, Kıbrıs sorununun özüne ilişkin müzakerelere başlanmasının gerekliliğini vurgulamasını” da istedi.

Siyasi parti temsilcileri ayrıca, “Orta Doğu'daki çatışmalara dahil olan tüm taraflara, bölgede kalıcı barışı sağlamak için ateşkesin uygulanması, ölümlerin derhal durdurulması ve diplomasi yolunun kullanılması konusunda anlaşma” çağrısı yaptı.

Slovak Büyükelçi Martin Bezak himayelerinde yapılan bugünkü toplantıya, BKP’den Salih Rüştü Sonüstün, CTP’den Sami Özuslu, DP’den Salih Çeliker, KSP’den Mehmet Birinci ve Osman Zorba, TDP’den Güner Ersen ve YKP’den Murat Kanatlı ile Oğuz Özen katıldı.

Toplantıda, Güney Kıbrıs'tan ise AKEL’den Elias Demetriou; Yeşiller Partisi’nden Nicos Nicos Chrysostomou ve Stamos Papavassiliou; DEPA’dan Antigoni Papadopoulos; EDEK’ten George Georgiou ve Andreas Panagides; ERKK’ten Ioulia Khovrina Komnenos, Nikolaos Khovrin Komnenos ve George Loizides; Birleşik Demokratlar’dan Praxoula Antoniadou Kyriacou ve Volt Cyprus’dan Hulusi Kilim ve Costa Constanti yer aldı.

Bir sonraki toplantı, 30 Temmuz’da yapılacak.

Benzer haberler

Featured
Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası yürürlükte! 2026-06-05 08:40:00 Asya, El Nino'ya hazırlanıyor: Öngörülemez ve riskli olacak 2026-06-05 08:32:00 Döviz kurlarında son durum (5 Haziran 2026) 2026-06-05 08:29:00 Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi 2026-06-05 08:11:00 Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü 2026-06-04 21:55:00 Tıpta yeni dönem: Genetik saatle ömrü bilmek gerçek olabilir 2026-06-04 21:47:00 NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı 2026-06-04 21:40:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Haziran 2026) 2026-06-04 21:31:00 Girne Belediyesi, Tiyatro Atölyesi için kayıtların başladığını duyurdu 2026-06-04 20:50:00