Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Güzelyurt’ta sosyal tesis ve sörf kulübü projeleri için sözleşmeler imzalandı Küresel piyasalar, Orta Doğu gerilimi ve tarife gündeminin etkisinde 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü: Lokman Hacıhasanoğlu kurtarılamadı Özgür Özel Yeni Parti Genel Başkanlığına seçildi KTAMS'tan 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde eylem uyarısı Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: Yarın yer yer sağanak bekleniyor! CHP'deki istifalar sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk paylaşım Özel ve beraberindeki milletvekillerin kuracağı yeni Parti'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi Yeni partinin kuruluş evrakını imzalayarak istifa eden Özdel’le birlikte 91 milletvekili de istifasını verdi Fidan, Holguin ile görüştü Nöbetçi eczaneler (24 Temmuz 2026) Atan “Nisan ayı ek mesai ödemeleri 31 Temmuz’a kadar yapılmazsa demokratik ve hukuki adımlar atacağız” Akpınar “KKTC’nin adı da, geleceği de Kıbrıs Türk halkının egemen iradesine aittir” Ulusal Konsey toplantısı sona erdi Şeftaliyle çeri domateste limit üstü, salatalık ve domateste tavsiye dışı bitki koruma ürünü bulundu Bengihan "Nisan ayına ait ek mesailer 31 Temmuz'a kadar ödenmezse ek mesaiye kalmama eylemi başlatacağız" İngiliz üslerinden 28 civarındaki Rum köyüne 54 bin euro maddi destek Avustralya'dan zayıflama ilaçlarının göz hastalığına yol açabileceği uyarısı Asya turunçgil yaprak bitine karşı iki toplumlu mücadelede başarı Berova "Engelli bireylerin ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak uygulamalara büyük önem veriyoruz" Güzelyurt’ta sosyal tesis ve sörf kulübü projeleri için sözleşmeler imzalandı Küresel piyasalar, Orta Doğu gerilimi ve tarife gündeminin etkisinde 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü: Lokman Hacıhasanoğlu kurtarılamadı Özgür Özel Yeni Parti Genel Başkanlığına seçildi KTAMS'tan 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde eylem uyarısı Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: Yarın yer yer sağanak bekleniyor! CHP'deki istifalar sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk paylaşım Özel ve beraberindeki milletvekillerin kuracağı yeni Parti'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi Yeni partinin kuruluş evrakını imzalayarak istifa eden Özdel’le birlikte 91 milletvekili de istifasını verdi Fidan, Holguin ile görüştü Nöbetçi eczaneler (24 Temmuz 2026) Atan “Nisan ayı ek mesai ödemeleri 31 Temmuz’a kadar yapılmazsa demokratik ve hukuki adımlar atacağız” Akpınar “KKTC’nin adı da, geleceği de Kıbrıs Türk halkının egemen iradesine aittir” Ulusal Konsey toplantısı sona erdi Şeftaliyle çeri domateste limit üstü, salatalık ve domateste tavsiye dışı bitki koruma ürünü bulundu Bengihan "Nisan ayına ait ek mesailer 31 Temmuz'a kadar ödenmezse ek mesaiye kalmama eylemi başlatacağız" İngiliz üslerinden 28 civarındaki Rum köyüne 54 bin euro maddi destek Avustralya'dan zayıflama ilaçlarının göz hastalığına yol açabileceği uyarısı Asya turunçgil yaprak bitine karşı iki toplumlu mücadelede başarı Berova "Engelli bireylerin ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak uygulamalara büyük önem veriyoruz"
Dolar
Euro
Sterlin

Baykallı “Kıbrıs konusunda devletin iki dili olamaz”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Baykallı “Kıbrıs konusunda devletin iki dili olamaz”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Dış İlişkiler ve Dijital Diplomasi Sekreteri Kemal Baykallı, Kıbrıs konusunda devletin iki dili olamayacağını belirterek, hükümeti sorumluluk almaya çağırdı.

Baykallı, halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı’nın yürüttüğü sürecin zayıflatılmasının, Kıbrıslı Türklerin iradesine zarar verdiğini kaydetti.

Baykallı yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın, Lefkoşa, Ankara, Atina, Brüksel ve New York arasında yoğun diplomatik temaslar yürüttüğünü belirterek, Türkiye ile Avrupa Birliği yetkililerinin de sürece destek veren açıklamalar yaptığını ifade etti.

Adadaki seçilmiş liderlerin de, Ankara ve Atina ile iş birliği içerisinde diplomatik girişimleri sürdürmeye çalıştığını kaydeden Baykallı, tüm bu gelişmelere rağmen Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun kullandığı söylemin yürütülen sürece zarar verdiğini savundu.

Uluslararası camiada farklı değerlendirmelere yol açan bu açıklamaların, Kıbrıslı Türkleri temsil eden Cumhurbaşkanı’nın elini zayıflattığını ve muhatapları karşısında zor durumda bıraktığını ifade eden Baykallı, bunun sorumluluğunun en başta hükümete ve Başbakan Ünal Üstel’e ait olduğunu ileri sürdü.

Hükümetin, Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarını sahiplenip sahiplenmediğini net bir şekilde ortaya koyması gerektiğini kaydeden Baykallı, “Hükümet, bu tutumu destekliyorsa bunu açıkça söylemeli, desteklemiyorsa da gereğini yapmalıdır.” dedi.

Benzer haberler

Featured
Güzelyurt’ta sosyal tesis ve sörf kulübü projeleri için sözleşmeler imzalandı 2026-07-24 19:45:53 Küresel piyasalar, Orta Doğu gerilimi ve tarife gündeminin etkisinde 2026-07-24 19:15:43 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü: Lokman Hacıhasanoğlu kurtarılamadı 2026-07-24 19:03:54 Özgür Özel Yeni Parti Genel Başkanlığına seçildi 2026-07-24 18:34:44 KTAMS'tan 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde eylem uyarısı 2026-07-24 18:30:49 Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: Yarın yer yer sağanak bekleniyor! 2026-07-24 18:12:00 CHP'deki istifalar sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk paylaşım 2026-07-24 18:05:57 Özel ve beraberindeki milletvekillerin kuracağı yeni Parti'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi 2026-07-24 18:01:12 Yeni partinin kuruluş evrakını imzalayarak istifa eden Özdel’le birlikte 91 milletvekili de istifasını verdi 2026-07-24 17:54:26