Baybars "Bu yasa ile uçan kuşa af çıkarıldı"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugünkü çalışmalarını tamamladı. Genel Kurul’da ele alınan Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı oy çokluğuyla kabul edildi.
Genel Kurul’da, meclisin bugünkü gündeminde yer alan Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin üçüncü görüşmesi de yapıldı. Görüşmede tasarının bütünü oy çokluğuyla kabul edildi.
Cumhuriyet Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 25 Mayıs Pazartesi günü yasama öncelikli olmak koşuluyla yasama ve denetim birlikte yapılacak.
Meclis Genel Kurul’da ele alınan Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na ilişkin rapor, Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Yasemi Öztürk tarafından okundu.
-Baybars
Genel Kurul’da tasarı üzerine ilk sözü Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars aldı. Baybars, “Bu yasa ile uçan kuşa af çıkarıldı” dedi.
Baybars, söz konusu yasa ile herkesin affedilebileceğini ifade ederek, hükümeti eleştirdi. Yasa ile kayıt dışı olanların sadece affedilmekle kalmayıp, ülkede iki ay da ikamet izinsiz kalabilmesine olanak tanınacağını kaydetti. Baybars, “Hükümet af kapsamına girenlere iki ay boyunca ikamet izniniz de benden diyor” şeklinde konuştu.
Baybars, söz konusu yasanın dört yılda altı kez çıktığını da anımsatarak, önceki yasalar çıktığı zaman da bunun “Kayıtlılığı sağlamak” için yapıldığının söylendiğini anımsattı.
Artık ülkede sorunların çözülmediğini söyleyen Baybars, ülkede sorun ve çözümlerin “Normalleştirilmeye çalışıldığını” kaydetti.
Hükümetin formülünün “Anayasa’yı ve Meclisi bypass ederek” yasa gücünde kararname çıkartmak olduğunu söyleyen Baybars, ülkede yanlışlığın sıradanlaştığını, hukuksuzluğun normalleştirildiğini ve istisnaların da kural haline geldiğini belirtti.
Baybars, ülkede, hukuka saygılı, vergisi ödeyen, ülkesini seven ve işçisini yasal çalıştıran insanlar olduğuna da dikkat çekerek, “Siz bu insanları cezalandırıyorsunuz.” dedi.
Hükümetin toplumu “Keyfiliğe” alıştırmaya çalıştığını da söyleyen Baybars, devletin kurallara uyan insanları koruyamadığı zaman zayıfladığını ifade etti.
Baybars, kayıt dışılığın her zaman olduğunu ancak afların hep mevcut hükümet dönemlerinde çıkartılmasını eleştirdi.
Hükümete tüm yasaları kaldırma önerisinde de bulunan Baybars, hükümetin tüm yaptıklarının insanları “Kayıtsızlığa teşvik ettiğini” kaydetti.
Almanya gibi ülkelerde af çıkarılmadığını ve sıfır tolerans ilkesi ile çalışıldığını ifade eden Ayşegül Baybars, KKTC’de kayıt dışı olan kişilerin yakalanmaması durumunda hiç sorun olmadığını, insanların kayıt dışı çalışabildiğini, hatta suç örgütlerine de katılabildiklerini söyledi.
Kayıt dışı olanları bir gün deport ettiklerini ancak başka bir gün af getirebildiklerini ifade eden Baybars, yasaların hükümetin elinde oyuncak olduğu eleştirisinde bulundu.
Baybars, yasa tasarısında yapılması gereken değişiklikler konusunda önerilerde bularak, İçişleri Bakanlığı’ndan ikamet izinsiz veya vizesi dolmuş turist sayısı hakkında veri talebinde bulundu.
Baybars, konuşmasının sonunda yapılanın yanlış olduğunu ve toplumun bunu hak etmediğine inandığını belirtti.
Benzer haberler
Featured
Avrupa'da can alan sıcakların nedeni belli oldu"Soğuk leke" her şeyi değiştirdi
Rusya, 2036'ya kadar Ay'da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor
Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü!
Hollanda'da sıcak hava dalgası sebebiyle 8 bölgede "kırmızı kod" uyarısı verildi
Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Haziran 2026)
Pekin'in en yüksek gökdelenine küçük uçak çarptı
TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı"
“Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı



