Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye-KKTC doğal gaz projesine itiraz hazırlığında Baf limanında ciddi mazot ve sıvı atık kirliliği yaşanıyor 2. İncirli Mağara Kültür ve Sanat Festivali başladı KTSYD Başkanı Özsoy ve yönetimine güven oyu… Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'nin enflasyon verilerinde Avrupa ve İngiltere sahillerinde et yiyen ölümcül bakteri alarmı Tatar “Kıbrıs’ta çözüm olacaksa ancak iki devletli çözümle mümkün olabilir” Kadın girişimci, Türkiye'nin desteği ile Karpaz'a lavanta bahçesi kurdu Hristodulidis hükümeti ile Rum meclisi arasında Rauna krizi Stefanu "Yeni bir enerji krizi kapıda" Uzun “Enerji alanında tarihi bir dönüşüm süreci yaşıyoruz” Trump "İran bana suikast girişiminde bulunursa, ordu İran'ı tamamen yok etmeye hazır" Ulusal Türk Kuruluşları Dünya Konseyi “AP’nin kararı bizim açımızdan yok hükmündedir” Eski Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda “Resmin Kamusal Hafızası” adlı sergi açıldı Damla Soyalp, CTP’nin Gönyeli-Alayköy Belediyesi başkan adayı oldu Baybora "Rahat uyu Yaşar Hocam, açtığın bu onurlu yolda mücadele etmeye devam edeceğiz" DAÜ Uluslararası Yaz Okulu başlıyor Denktaş “AB, Kıbrıs konusunda tarafsızlığını yitirmiştir” Ağrotur’a üç Airbus H145 Jupiter HC Mk2 helikopteri konuşlandırıldı Politis "Hristodulidis hükümetini destekleyen siyasi güçler geçiş noktalarının kapatılmasını istiyor" Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye-KKTC doğal gaz projesine itiraz hazırlığında Baf limanında ciddi mazot ve sıvı atık kirliliği yaşanıyor 2. İncirli Mağara Kültür ve Sanat Festivali başladı KTSYD Başkanı Özsoy ve yönetimine güven oyu… Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'nin enflasyon verilerinde Avrupa ve İngiltere sahillerinde et yiyen ölümcül bakteri alarmı Tatar “Kıbrıs’ta çözüm olacaksa ancak iki devletli çözümle mümkün olabilir” Kadın girişimci, Türkiye'nin desteği ile Karpaz'a lavanta bahçesi kurdu Hristodulidis hükümeti ile Rum meclisi arasında Rauna krizi Stefanu "Yeni bir enerji krizi kapıda" Uzun “Enerji alanında tarihi bir dönüşüm süreci yaşıyoruz” Trump "İran bana suikast girişiminde bulunursa, ordu İran'ı tamamen yok etmeye hazır" Ulusal Türk Kuruluşları Dünya Konseyi “AP’nin kararı bizim açımızdan yok hükmündedir” Eski Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda “Resmin Kamusal Hafızası” adlı sergi açıldı Damla Soyalp, CTP’nin Gönyeli-Alayköy Belediyesi başkan adayı oldu Baybora "Rahat uyu Yaşar Hocam, açtığın bu onurlu yolda mücadele etmeye devam edeceğiz" DAÜ Uluslararası Yaz Okulu başlıyor Denktaş “AB, Kıbrıs konusunda tarafsızlığını yitirmiştir” Ağrotur’a üç Airbus H145 Jupiter HC Mk2 helikopteri konuşlandırıldı Politis "Hristodulidis hükümetini destekleyen siyasi güçler geçiş noktalarının kapatılmasını istiyor"
Dolar
Euro
Sterlin

'Batık kredilerin hesabı niye sorulmuyor'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

'Batık kredilerin hesabı niye sorulmuyor'

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, batık kredilerin hesabının sorulmasını, 1974’ten beridir bu kapsamdaki kişilerin isimlerinin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Tunalı, bugüne kadar devlet bankaları, Kalkınma Bankası, Vakıflar İdaresi, turizm tesisleri, Devlet Emlak Malzeme Dairesi, Süt Kurumu, Toprak Ürünleri Kurumu ve devlete ait daha birçok kurumdan bugüne kadar alınan krediler ve kiralanan arazilerle ilgili olarak 1974’ten beri gerek kredi alan gerekse arazi alarak kullanan birçok kişinin devlete trilyonlarca lira borç taktığının bilindiğini belirtti.

DP Genel Başkan Yardımcısı Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadar hiç kimsenin bunun hesabını sormadığını belirterek her fırsatta “Devleti yaşatacağız” diyenlerin bugünkü tablonun sorumluları olduğunu savundu.

Bugün Polis ve Savcılıkta yüzlerce dosyanın beklediğini kaydeden Tunalı, Sayıstay raporlarının bekletilmeye devam ettiğini, yargıya intikal etmiş dosyaların hep ertelendiğini ifade etti.

Tunalı açıklamasında “KKTC halkının malını, parasının hesabını bugüne kadar hiçbir makam koruyamıyor. Partili kişilerin korunduğu bir gerçektir. Ancak her geçen gün devletin zayıflatılması hiç de affedilecek gibi değildir. KKTC halkı bu konuda adım atılmasını beklemektedir.” ifadelerine yer verdi.

“KİMLERİN DEVLETE BORCU VAR AÇIKLANSIN”

Tunalı şunları kaydetti:

“KKTC halkının 1974 yılından beridir bu kapsamın içinde olan her kimlerse isimlerinin kamuoyuna açıklanması gerekiyor. Neden yargıya başvurulmuyorsa onun hesabını da yetkili kimlerse onlardan hesabı sorulsun. Vatandaş, ülke mallarının ve Devlet Bankalarından alınan kredilerin ve ödemelerin yayınlanarak kamuoyuna açıklamasını arzulamaktadır.

Son dönemlerde kimlere hangi bölgelerde hangi arazilerin verildiği konuşuluyor. Mahkemelerde olan davalar yıllardır bekletiliyor. Alınan kredilerin akıbeti hiç belli değil. 1974 yılında kiralanan araziler var ve bugün oldu Devlete bir kuruş verilmedi.

Üretemeyen ve fakir bir halkın yaratıldığı ve siyasette egemen olan partilerin sürekli iktidarda kalması için uyguladığı bu politika artık bitmelidir. Devlete olan güven her geçen gün azalmaktadır. Fakir daha fakirleşiyor. Partilere yakın kişiler zenginliklerine zenginlik katıyor. Bu sistemin artık sorgulanma zamanı çoktan gelmiş ve geçmiştir. Devlet olmak istiyorsak güçlü bir yapının oluşması şarttır. Halkın güçlü olması isteniyorsa üretmeliyiz. Her vatandaşın hakkı Devletin sahip olduğu değerlerden yararlanmaktır. Golifa gibi mal dağıtmak, Bankalardan kredi vermekle Devlet güçlenmez, çöker. Ne olur koltuk ve oy uğruna KKTC’ye kıymayın…”

(TAK)

Benzer haberler

Featured
Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye-KKTC doğal gaz projesine itiraz hazırlığında 2026-07-11 19:42:04 Baf limanında ciddi mazot ve sıvı atık kirliliği yaşanıyor 2026-07-11 19:23:59 2. İncirli Mağara Kültür ve Sanat Festivali başladı 2026-07-11 19:08:02 KTSYD Başkanı Özsoy ve yönetimine güven oyu… 2026-07-11 18:59:11 Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'nin enflasyon verilerinde 2026-07-11 18:50:15 Avrupa ve İngiltere sahillerinde et yiyen ölümcül bakteri alarmı 2026-07-11 15:07:53 Tatar “Kıbrıs’ta çözüm olacaksa ancak iki devletli çözümle mümkün olabilir” 2026-07-11 14:53:28 Kadın girişimci, Türkiye'nin desteği ile Karpaz'a lavanta bahçesi kurdu 2026-07-11 14:17:54 Hristodulidis hükümeti ile Rum meclisi arasında Rauna krizi 2026-07-11 14:03:40