Başkent sokakları boş
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
KKTC’de geçtiğimiz salı günü görülen koronavirüs vakasının 6’ya yükselmesiyle hükümet salgını önleyici tedbirler almaya devam ediyor.
Halka sık sık “Evinizde kalın, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayın, kişisel hijyen kurallarına dikkat edin” çağrısı yapılıyor.
10 Mart Salı günden itibaren olağanüstü gündemle toplanan, salgını önlemek için bir dizi karar üreten Bakanlar Kurulu, ilave tedbirleri görüşmek üzere bugün de toplantı yapıyor. Hükümet yetkililerinin önlemleri masaya yatırdığı Başkent’te sokaklar boş, marketlerse önceki günlerdeki yoğunluk olmasa da dolu. Rağbet gören ürünlerin başında ise ekmek geliyor. Öte yandan marketler raflardaki eksik ürünlerin bir çoğunu tamamlasa da bazı marketlerde kolonya gibi hijyen için kullanılabilen ürünler bulunamıyor.
Lefkoşa’nın göze çarpan en sessiz yerlerinden biri de Surlariçi. Bölgedeki sessizliğin en büyük tanığı ise sokak kedileri.
(TAK) Benzer haberler
Featured
On Avrupa ülkesi, Anti-Balistik Füze Koalisyonu kurduklarını duyurdu
Fransa'da 3 nükleer reaktörün faaliyeti askıya alındı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Temmuz 2026)
Dünyanın en siyah boyası, bilim insanlarının umudu oldu
Putin, Ukrayna'nın saldırılarına güçlü yanıt vereceklerini söyledi
İngiltere'de iki ayda 2 bin 700'den fazla kişi hayatını kaybetti
Trump “İran'a yönelik deniz ablukasını yeniden başlatıyoruz”
Borsa günü yüzde 1,60 değer kaybederek tamamladı
YDP Dipkarpaz'da seçim kampına giriyor



