Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 2 bini aştı IMF, petrol piyasasında tamponların azaldığı konusunda uyardı Özgür Özel yeni parti için tarih verdi Botsvana’da 1305 karatlık elmas çıkarıldı İngiltere Başbakanı Starmer "Bu benim siyasi yolculuğumun sonu" Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Temmuz 2026) KTEZO "Maaş sisteminin yarattığı sonuçlar hayatı zorlaştırıyor" Serdaroğlu “Asgari ücret hayat pahalılığı oranının altında olursa eyleme gideriz” İncirli “Bu memleketi adım adım ayağa kaldıracağız” Kıb-Tek "İskele ve Gazmağusa’da tüm bölgelere elektrik verildi" 26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali Sertap Erener konseriyle son bulacak Kıbrıs Türk Kızılay'da Olağan Genel Kurul sonrası yeni dönem Cuma günü bazı bölgelere 2 saat elektriksiz kalacak 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Yol Koşusu yapılıyor Akpınar “Kimse, DP’nin ortaya koyduğu emeği kendi siyasi propaganda malzemesi yapamaz” ABD'de üretici enflasyonu beklentilerin altında gerçekleşti TDP, çocuk ve kadınların korunmasına yönelik etkin sistem çağrısı yaptı Üredi “Sorun asgari ücret değil, emeğin ürettiği değerin karşılık bulmamasıdır” Kıb-Tek duyurdu: Arıza nedeniyle birçok bölgeye elektrik verilemiyor Asgari Ücret Saptama Komisyonu yarın üçüncü kez toplanacak Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 2 bini aştı IMF, petrol piyasasında tamponların azaldığı konusunda uyardı Özgür Özel yeni parti için tarih verdi Botsvana’da 1305 karatlık elmas çıkarıldı İngiltere Başbakanı Starmer "Bu benim siyasi yolculuğumun sonu" Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Temmuz 2026) KTEZO "Maaş sisteminin yarattığı sonuçlar hayatı zorlaştırıyor" Serdaroğlu “Asgari ücret hayat pahalılığı oranının altında olursa eyleme gideriz” İncirli “Bu memleketi adım adım ayağa kaldıracağız” Kıb-Tek "İskele ve Gazmağusa’da tüm bölgelere elektrik verildi" 26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali Sertap Erener konseriyle son bulacak Kıbrıs Türk Kızılay'da Olağan Genel Kurul sonrası yeni dönem Cuma günü bazı bölgelere 2 saat elektriksiz kalacak 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Yol Koşusu yapılıyor Akpınar “Kimse, DP’nin ortaya koyduğu emeği kendi siyasi propaganda malzemesi yapamaz” ABD'de üretici enflasyonu beklentilerin altında gerçekleşti TDP, çocuk ve kadınların korunmasına yönelik etkin sistem çağrısı yaptı Üredi “Sorun asgari ücret değil, emeğin ürettiği değerin karşılık bulmamasıdır” Kıb-Tek duyurdu: Arıza nedeniyle birçok bölgeye elektrik verilemiyor Asgari Ücret Saptama Komisyonu yarın üçüncü kez toplanacak
Dolar
Euro
Sterlin

Başkanlık görevine Alev Şensoy seçildi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Başkanlık görevine Alev Şensoy seçildi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü Lefkoşa İlçesi, dün akşam 14. Olağan Kongresini gerçekleştirdi ve başkanlık görevine Alev Şensoy seçildi.

CTP’den verilen bilgiye göre, CTP Kadın ve Gençlik Örgütü Lokali’nde gerçekleştirilen kongreye Genel Sekreter Asım Akansoy, Kadın Örgütü Genel Başkanı Doğuş Derya, milletvekilleri, MYK, PM ile Kadın Meclisi üyeleri ve partililer katıldı.

Divanın oluşturulmasıyla başlayan kongre, Demokrasi Şehitleri anısına saygı duruşuyla devam etti, ardından konuşmalara geçildi.

Kongrede, Kadın Örgütü Genel Başkanı Doğuş Derya, Genel Sekreter Asım Akansoy ve Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanlığı görevine seçilen Alev Şensoy konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından organlara aday olanların tanıtımı ve seçimi gerçekleşti. Dilek ve temennilerin belirtilmesinin ardından 14. Olağan Kongre tamamlandı.

-Derya: “CTP’li kadınların mücadeleleri sayesinde birçok hakkı söke söke aldık”

Kadın Örgütü Lefkoşa İlçesi 14’üncü Olağan Kongresi’nde konuşma yapan CTP Milletvekili Doğuş Derya, toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili başlayan ve bugün Meclis’te 11 kadının girmesini sağlayan yasal düzenleme gibi birçok hakkı, CTP’li kadınların yıllarca verdiği mücadele sayesinde kazandıklarını ifade etti.

Ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini ve bu sürecin de giderek zorlaşacağını kaydeden Derya, 2020 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle başlayan toplumsal iradeye müdahale ve kurumların içinin boşaltılma girişimlerinin de sürdüğünü iddia etti.

Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal başta olmak üzere kurumların başına atananların görevlerini ihlal ederek ülkedeki anayasal düzeni, demokrasi, laiklik ve eşitlik kültürünü berhava etmek istediğini savunan Derya, “Bunların karşısında toplumun sığınabileceği tek güvenli adres CTP’dir. Bu ülkede barış, demokrasi, birleşik Kıbrıs, adalet ve eşitlik için 1970’ten beri alın teri döken bir geleneğin parçası olarak bize çok fazla görev düşüyor” dedi.

Ekolojiden emeğe, birleşik Kıbrıs’tan kadın haklarına kadar söyleyecekleri söz ve değiştirecekleri güçleri bulunduğunu vurgulayan Derya, yapacak çok işleri olduğunu söyledi.

-Akansoy: “Kadın hareketinin ne olduğu idrak edilemezse o mücadele eksik kalır”

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy da, kadın hareketinin anlamının artık evrensel boyutlarını aştığını, bir siyasi harekette kadın hareketinin ne olduğunun idrak edilememesi halinde o siyasi hareketin eksik kalacağını belirtti.

Akansoy, “O siyasi hareket eğer sol bir siyasi hareketse o hareketin eşitlik düşüncesinde ciddi eksiklikler olduğu ortaya çıkar” dedi.

Yaklaşık 2 ay önce Sosyalist Enternasyonal’in 26’ncı Kongresi’ne katıldıklarını anımsatan Asım Akansoy, ilk kez Afrika kökenli bir kadının Genel Sekreterlik görevine seçildiğini ve bunun bir devrim olduğunu dile getirdi.

Eğer eşitlik mücadelesi verilecekse kadınların görmezden gelinemeyeceğine vurgu yapan Akansoy, “Solcuların feminist harekete gözlerini kulaklarını açması şarttır” dedi.

Feministlerin ve kadınların bu değerleri toplumun geneline anlatması gerektiğini kaydeden Akansoy, “Bizim marjinal ve küçük bir azınlık olmadığımızı, bu meselenin insanlığın asli bir meselesi olduğunu, kadın haklarına hep beraber sahip çıkmamız gerektiğini toplumun geneline anlatmamız lazım. Lefkoşa’da yapacak çok işimiz vardır. Biz yapılacak her türlü işe elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Daha çok siyaset yapalım, daha çok olalım” dedi.

Şensoy: “Çok güzel işler başaracağımıza eminim”

14’üncü Olağan Kongre’ye tek başkan adayı olarak katılan ve göreve seçilen Alev Şensoy ise, ekibiyle birlikte çok güzel işler başaracaklarına emin olduğunu söyledi.

Bu göreve ikinci kez seçildiğini anımsatan ve o dönemde de büyük bir heyecanla görevi yürüttüğünü kaydeden Şensoy, yine heyecanlı bir ekiple yola çıktıklarını ifade etti.

Birlik, mücadele ve dayanışma ilkeleri çerçevesinde ekibiyle birlikte çalışma yapacaklarını belirten Şensoy, çok hareketli bir döneme girdiklerinin bilincinde olduklarını söyledi.

CTP Kadın Örgütü Lefkoşa İlçesi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Alev Şensoy (Başkan), Hülya Demirel Akbil, Naciye Özdoğa, Sezen Tansel, Gamze Kiracıoğlu, Özlem Öktem, Ayşen Çetinsoy, Kardelen Sönmez

Benzer haberler

Featured
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 2 bini aştı 2026-07-15 22:06:08 IMF, petrol piyasasında tamponların azaldığı konusunda uyardı 2026-07-15 21:53:06 Özgür Özel yeni parti için tarih verdi 2026-07-15 21:49:21 Botsvana’da 1305 karatlık elmas çıkarıldı 2026-07-15 21:39:32 İngiltere Başbakanı Starmer "Bu benim siyasi yolculuğumun sonu" 2026-07-15 21:34:40 Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Temmuz 2026) 2026-07-15 21:26:52 KTEZO "Maaş sisteminin yarattığı sonuçlar hayatı zorlaştırıyor" 2026-07-15 21:21:36 Serdaroğlu “Asgari ücret hayat pahalılığı oranının altında olursa eyleme gideriz” 2026-07-15 21:14:53 İncirli “Bu memleketi adım adım ayağa kaldıracağız” 2026-07-15 21:07:59