Basın-Sen “Basın ve ifade özgürlüğü onurumuzdur”

Voice Kıbrıs Haber
Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), basın kuruluşlarına yönelik siber saldırılara karşı “birlikte ve omuz omuza” mücadele etmeye devam edeceklerini bildirdi.
Basın-Sen Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, basın emekçilerinin yalnız olmadığı ve dayanışmanın sürdürüleceği belirtilerek, “Basın ve ifade özgürlüğü onurumuzdur, bundan asla ödün vermeyeceğiz.” denildi.
Bir süre önce basının geneline yönelik gerçekleştirilen siber saldırıların bazı basın kuruluşlarını sistematik şekilde hedef almaya devam ettiği savunulan açıklamada, Özgür Gazete’nin Meta platformlarındaki tüm hesaplarının siber saldırılar sonucu kapatıldığı ve bunun basın özgürlüğünü açıkça kısıtladığı kaydedildi.
Ülkede yaşanan çeşitli olumsuzlukları ve kamuoyuna yansıyan iddiaları haberleştiren medya kuruluşlarına yönelik saldırılar karşısında hükümetin sessiz kaldığı savunulan açıklamada, “Kıbrıslı Türk gazetecileri kimse bu şekilde susturamaz.” denildi.
Açıklamada, “Bizler bu yolda birlikte ve omuz omuza bu saldırılara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Basın ve ifade özgürlüğü onurumuzdur, bundan asla ödün vermeyeceğiz ve bu saldırılara gereken karşılığı da zamanı geldiğinde vereceğiz.” ifadelerine yer verildi.
Benzer haberler
Featured
İspanya'da 2 hızlı trenin çarpıştığı kazada ölenlerin sayısı 69'a çıktı
Güney Kore'de eski devlet başkanı Yoon'un idamı talep edildi
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde istifa etti
Üstel “Birileri 'UBP bitti' demekle UBP'yi bitiremez"
ECB Başkanı Lagarde aralıkta yeni bir faiz artışına işaret etti
8. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’nde Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne çifte ödül
Lapta'da 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak
Denktaş “Devletin kara kutularını ve bilinmeyenlerini bilen biri varsa, o da benim”
Milletvekilleri Türk Dünyası Diyalog Forumu’na katılıyor




