Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Futbolun efsaneleri İskele'de buluşacak Rusya, Ukrayna'da Herson yönünde geçici ateşkesi başlattı Borsa güne yüzde 0,12 düşüşle başladı GAÜ, BIOMED 2026'da temsil edildi Küresel piyasalarda teknoloji hisselerindeki yükselişle temkinli iyimserlik öne çıkıyor Apple ekran sorunu olan iPhone Duo cihazlarını değiştirecek Pile'de minik öğrencilerden "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" etkinliği Petrol fiyatları 110,34 dolardan işlem görüyor Serakıncı “Meme kanseri görülme yaşı 40-49 aralığına geriledi” Resmiye Eroğlu Canaltay da adaylıktan çekildi  İsrail 120 milletvekilini belirlemek için sandık başında Altın dip seviyeden dönecek mi? Üstel aday belirleme ve sıralama seçimine ilişkin açıklama yaptı Döviz kurlarında son durum (27 Ekim 2026) En son hava durumu tahminleri (27 Ekim 2026) Londra'nın dünyaca ünlü "Oxford Caddesi" yayalaştırıldı Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Ekim 2026) Dünyanın ilk kanser aşısı melanomun nüksetme veya ölüm riskini yüzde 42 azalttı Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, sonuçları tanımadığını duyurdu Borsa günü yüzde 0,31 değer kazanarak tamamladı Futbolun efsaneleri İskele'de buluşacak Rusya, Ukrayna'da Herson yönünde geçici ateşkesi başlattı Borsa güne yüzde 0,12 düşüşle başladı GAÜ, BIOMED 2026'da temsil edildi Küresel piyasalarda teknoloji hisselerindeki yükselişle temkinli iyimserlik öne çıkıyor Apple ekran sorunu olan iPhone Duo cihazlarını değiştirecek Pile'de minik öğrencilerden "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" etkinliği Petrol fiyatları 110,34 dolardan işlem görüyor Serakıncı “Meme kanseri görülme yaşı 40-49 aralığına geriledi” Resmiye Eroğlu Canaltay da adaylıktan çekildi  İsrail 120 milletvekilini belirlemek için sandık başında Altın dip seviyeden dönecek mi? Üstel aday belirleme ve sıralama seçimine ilişkin açıklama yaptı Döviz kurlarında son durum (27 Ekim 2026) En son hava durumu tahminleri (27 Ekim 2026) Londra'nın dünyaca ünlü "Oxford Caddesi" yayalaştırıldı Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Ekim 2026) Dünyanın ilk kanser aşısı melanomun nüksetme veya ölüm riskini yüzde 42 azalttı Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, sonuçları tanımadığını duyurdu Borsa günü yüzde 0,31 değer kazanarak tamamladı
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

'Basın emekçileri, gerekli koruma sağlamadan verilen görevleri kabul etmesin'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
'Basın emekçileri, gerekli koruma sağlamadan verilen görevleri kabul etmesin'
Reklam

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Ali Kişmir, koronavirüs gibi bulaşıcı hastalık olaylarında en riskli meslek grupları arasında basının da geldiğini belirterek karantinaya alınan bölgelere gidecek basın emekçilerine, sağlıklarını korumaları için gerekli teçhizat sağlanmadığı taktirde, Basın İş Yasası uyarınca bu görevi reddetmeleri çağrısı yaptı.

Kişmir, koronavirüs konusunda özellikle İtalya’da alınan radikal tedbirlerin hükümete emsal teşkil etmesi gerektiğini kaydederek , derhal Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Bakanlar Kurulu’na başkanlık ederek bu tedbirlerin alınmasını da istedi. Kişmir yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünya ülkelerinin mücadele ettiği Koronavirüs ile bireysel olarak nasıl mücadele edileceğinin Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklandığına işaret ederek, “Bu bağlamda hepimiz Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarılarını dikkate almalıyız ve uygulamalıyız. Ülke olarak ise ‘geliyorum’ diyen bu salgın karşısında en ufak bir önlemimizin dahi olmadığını yaşanan panik halinden anlıyoruz. Özellikle bu salgının adaya giriş yolunun limanlar olduğu kanıtlanmışken, hala daha içe yönelik ufak tedbirler alma çabasında olan hükümetin radikal bir karar almaktan uzak olan tavrı toplumumuzu da panik haline sokmuştur” ifadelerine yer verdi. Kişmir, Türkiye’de var olan ama basın yoluyla gizlenen koronavirüs vaka sayısını bilmemenin de de limanlardan bu hastalığın ülkeye giriş riskini yukarılara çektiğini savunarak,  şöyle devam etti: “Özellikle Ercan Havaalanı’nda hükümetin dile getirdiği gibi gelen yolcuları kontrol eden bir mekanizmanın da bulunmadığı açıkça ortadadır. Bu bağlamda yapılması ve alınması gereken önlemler gayet nettir. Özellikle İtalya’da alınan radikal tedbirler merkezi hükümetimize emsal teşkil etmelidir. Derhal Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bakanlar Kurulu’na başkanlık ederek bu tedbirlerin alınmasını sağlamalıdır.” BASIN EN RİSKLİ MESLEK GRUPLARI ARASINDA Bulaşıcı hastalık olaylarında en riskli meslek grupları arasında basının da geldiğinin de unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Kişmir, “Buradan üyemiz olsun ya da olmasın, karantinaya alınan bölgelere giden basın emekçilerine çalıştıkları işyeri sağlıklarını korumak adına gerekli teçhizatı sağlamadığı takdirde, basın emekçilerine çağrımız Basın İş Yasası kapsamında kendilerine verilen bu görevi reddetmeleridir. Hiçbir basın kuruluşunun bir emekçinin hayatını riske atma hakkı yoktur. Aksine bu bir suçtur!” ifadelerine yer verdi. Basın emekçilerine, gerekli koruma sağlamadan verilen görevleri kabul etmemeleri çağrısında bulunan Kişmir, Basın-Sen olarak, bu konuda basın emekçilerinin sonuna kadar yanlarında olduklarını vurguladı. Kişmir “Bu tüm insanlık için bir sınavdır. Gerekli önlemeleri aldığımız takdirde bu zor günler geçecektir. Panik olmadan ama umursamazlık da yapmadan gereken tüm tedbirleri yerine getirmeliyiz” dedi. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Futbolun efsaneleri İskele'de buluşacak 27 Eki 2026 10:25 Rusya, Ukrayna'da Herson yönünde geçici ateşkesi başlattı 27 Eki 2026 10:16 Borsa güne yüzde 0,12 düşüşle başladı 27 Eki 2026 10:07 GAÜ, BIOMED 2026'da temsil edildi 27 Eki 2026 10:03 Küresel piyasalarda teknoloji hisselerindeki yükselişle temkinli iyimserlik öne çıkıyor 27 Eki 2026 10:00 Apple ekran sorunu olan iPhone Duo cihazlarını değiştirecek 27 Eki 2026 09:56 Pile'de minik öğrencilerden "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" etkinliği 27 Eki 2026 09:51 Petrol fiyatları 110,34 dolardan işlem görüyor 27 Eki 2026 09:40 Serakıncı “Meme kanseri görülme yaşı 40-49 aralığına geriledi” 27 Eki 2026 09:29