Başbakanlık ile Akdeniz Karpaz Üniversitesi arasında Özel Burs Protokolü imzalandı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Başbakanlık ile Akdeniz Karpaz Üniversitesi arasında Özel Burs Protokolü imzalandı. Protokol, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı çalışanlar ve birinci derece aile fertlerine ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarına burs imkanı sağlıyor.
Başbakanlıktan yapılan açıklamada, protokole, Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Öz ile Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu’nun imza koyduğu belirtildi.
Açıklamada, protokolün, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı veya Bakanlıklara bağlı çalışanların ve çalışanların birinci dereceden aile fertlerinin, Akdeniz Karpaz Üniversitesi ön lisans, lisans, yüksek lisans programlarına burs kayıt ve koşullarına ait olduğu kaydedildi.
2023-2024 Akademik Takvimi boyunca uygulanacak protokolden yararlanan öğrencilerin burs haklarının protokol hükümleri gereği saklı kalacağı ifade edilen açıklamada, protokol kapsamında kayıt olan öğrencilerin ön lisans, lisans, yüksek lisans programından yararlanabileceği belirtildi.
KKTC vatandaşı her bir öğrenciye ön lisans, lisans ve yüksek lisans programları için yüzde 60, hukuk programı için yüzde 50 indirim sağlanacağı kaydedilen açıklamada, ayrıca öğrencilerin kayıt harcından muaf olacağı ifade edildi.
Benzer haberler
Featured
Nöbetçi eczaneler (1 Temmuz 2026)
Okan Bayülgen “Kıbrıs insanıyla tanışmaktan büyük mutluluk duyduk”
Uzmanlar "Bebeklere mineral içerikli güneş kremi kullanılmamalı"
“Mağusa Limanı: Hafızaya Davet” sergisi açıldı
AB Burs Programı’ndan 18 öğrenci mezun oldu
Holguin "Kıbrıslıların bu kez kalıcı bir çözüm müzakere etmek için tarihi fırsatı değerlendireceklerini içtenlikle umuyorum"
Uzmanlardan sıcak havalarda "susamayı beklemeden su için" uyarısı
Kar-İş “Öğrenci taşımacılığıyla ilgili ödeme yapılmazsa eyleme gideceğiz”
İskele'de Dostluk ve Kültürel Paylaşım gecesi düzenlendi



