Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
KTAMS ağustos ayı açlık sınırını açıkladı Çeler “Günü kurtaran değil, geleceği kuran bir vizyona ihtiyacımız var” Ekinci “Siyasi sorumluluk zinciri tek bir bakanla bitmez” Gemi faciasında hayatını kaybeden Şerif Özdemir'in cenazesi Mersin'de toprağa verildi İncirli "Geminin geçmiş hasarları, bakım ve onarımları incelenmiş midir?" İtfaiye Müdürlüğü'nden halka çağrı "Tedbir al, yangını ve felaketi önle” Holguin'in Kıbrıs ziyareti ertelendi Beşparmak Düşünce Grubu "Neden Egemen Eşitlik ve Eşit Uluslararası Statü?" konulu panel düzenleyecek EDEK partisinin yeni başkanı Sofia Hristodulu Makri oldu Lefkoşa Türk Belediyesi “Yaratıcı Drama ve Oyunculuk” atölyeleri düzenliyor Bir haftada 16 yangın: Zarar 1 milyon TL'yi aştı Meteoroloji Mühendisleri Odası “Deniz ulaşımında meteorolojinin önemi hayati nitelikte” Kıbrıslı Rum enerji bakanı GSI projesinin ilerlediğini, hattın Güney Kıbrıs’tan geçeceğini kaydetti 2026-2027 eğitim öğretim yılı pazartesi başlıyor MMO "Öğrenci servisleri denetimden geçmeli" Öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim programı devam ediyor Üstel "TCG IŞIN yakıt ikmali için bölgeden ayrıldı, TCG ALEMDAR çalışmalarına devam ediyor" Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası tamamlandı Girne Değirmenlik Dağ Yolu, Girne Acapulco Kavşağı ile Alevkayası arasındaki yol trafiğe kapatılacak Savaşan'dan YDP açıklamasına tepki “Açıklamalar mesnetsiz ve yanıltıcıdır” KTAMS ağustos ayı açlık sınırını açıkladı Çeler “Günü kurtaran değil, geleceği kuran bir vizyona ihtiyacımız var” Ekinci “Siyasi sorumluluk zinciri tek bir bakanla bitmez” Gemi faciasında hayatını kaybeden Şerif Özdemir'in cenazesi Mersin'de toprağa verildi İncirli "Geminin geçmiş hasarları, bakım ve onarımları incelenmiş midir?" İtfaiye Müdürlüğü'nden halka çağrı "Tedbir al, yangını ve felaketi önle” Holguin'in Kıbrıs ziyareti ertelendi Beşparmak Düşünce Grubu "Neden Egemen Eşitlik ve Eşit Uluslararası Statü?" konulu panel düzenleyecek EDEK partisinin yeni başkanı Sofia Hristodulu Makri oldu Lefkoşa Türk Belediyesi “Yaratıcı Drama ve Oyunculuk” atölyeleri düzenliyor Bir haftada 16 yangın: Zarar 1 milyon TL'yi aştı Meteoroloji Mühendisleri Odası “Deniz ulaşımında meteorolojinin önemi hayati nitelikte” Kıbrıslı Rum enerji bakanı GSI projesinin ilerlediğini, hattın Güney Kıbrıs’tan geçeceğini kaydetti 2026-2027 eğitim öğretim yılı pazartesi başlıyor MMO "Öğrenci servisleri denetimden geçmeli" Öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim programı devam ediyor Üstel "TCG IŞIN yakıt ikmali için bölgeden ayrıldı, TCG ALEMDAR çalışmalarına devam ediyor" Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası tamamlandı Girne Değirmenlik Dağ Yolu, Girne Acapulco Kavşağı ile Alevkayası arasındaki yol trafiğe kapatılacak Savaşan'dan YDP açıklamasına tepki “Açıklamalar mesnetsiz ve yanıltıcıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

Başbakan Sucuoğlu basın toplantısı düzenledi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Başbakan Sucuoğlu basın toplantısı düzenledi
Reklam

Başbakan Faiz Sucuoğlu, hükümetin 15 gün içerisinde toplamda 1 milyar 218 milyon TL’lik bir ödeme yapacağını söyledi.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, bugün saat 16.00’da Başbakanlıkta basın toplantısı düzenlendi.

“EKONOMİK DARALMA EKSİ YÜZDE 16”

Başbakan Sucuoğlu, bugün itibarıyla, hükümetin güvenoyu almasının ardından 44 gündür görevde bulunduğuna işaret ederek, bu süre içerisinde yaşanan ekonomik sıkıntılara işaret etti.
Hükümetin görevde olduğu 44 günlük süre içerisinde Türk Lirası’nın döviz karşında yüzde 60’lık bir değer kaybına uğradığına işaret eden Başbakan Sucuoğlu, ülkede ekonomik daralmanın eksi yüzde 16 olduğunu belirtti.
Pandemin tüm hızıyla sürdüğüne ve yılsonunun getirdiği sıkıntılara işaret eden Sucuoğlu, pandemiden dolayı özel sektörde sıkıntıların yaşandığı, lokomatif turizm sektörünün gelirlerinin 950 milyon dolardan 160 milyon dolara kadar gerilemesinden dolayı büyük bir darbe aldığı, yükseköğrenimde yavaş yavaş öğrencilerin ülkeye gelmesine rağmen öğrencilerin de yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı istenilen düzeyde çarşıya bir yansıma olmadığı ve inşaat sektöründe durağanlığın yaşandığı bir süreçten geçildiğine aktardı.
Başbakan Sucuoğlu, son bir haftadır dövizde yaşanan düşüş ve Türk Lirası’nın tekrardan değer kazanmasıyla birlikte, hükümetin bazı ayarlamaları ve ödeme mükellefiyetine ilişkin yaptığı çalışmaların sonuna geldiklerini söyledi.

Benzer haberler

Featured
KTAMS ağustos ayı açlık sınırını açıkladı 7 Eyl 2026 15:41 Çeler “Günü kurtaran değil, geleceği kuran bir vizyona ihtiyacımız var” 7 Eyl 2026 15:32 Ekinci “Siyasi sorumluluk zinciri tek bir bakanla bitmez” 7 Eyl 2026 15:08 Gemi faciasında hayatını kaybeden Şerif Özdemir'in cenazesi Mersin'de toprağa verildi 7 Eyl 2026 15:04 İncirli "Geminin geçmiş hasarları, bakım ve onarımları incelenmiş midir?" 7 Eyl 2026 14:56 İtfaiye Müdürlüğü'nden halka çağrı "Tedbir al, yangını ve felaketi önle” 7 Eyl 2026 14:50 Holguin'in Kıbrıs ziyareti ertelendi 7 Eyl 2026 14:10 Beşparmak Düşünce Grubu "Neden Egemen Eşitlik ve Eşit Uluslararası Statü?" konulu panel düzenleyecek 7 Eyl 2026 13:57 EDEK partisinin yeni başkanı Sofia Hristodulu Makri oldu 7 Eyl 2026 13:49