Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! KKTC Atletizm Federasyonu U14 kafilesi Kütahya'da yarışacak Üstel "Dijital çağda çocukları korumak ayrı önem taşıyor" BAE'de 15 yaş altı için sosyal medya yasağı getirildi Güzelyurt Portakal Festivali devam ediyor Müfettişler “Rapor Hazırlama Teknikleri” eğitimi aldı Dışişleri Bakanlığı "Ada’daki mevcut gerçekleri yok sayan söz konusu değerlendirmeleri bütünüyle reddediyoruz" Şerife Türkoğlu için kan aranıyor! Güney'i ziyaret eden turist sayısında düşüş Rahvancıoğlu "Güngör'deki yangın ülkenin daha fazla nüfus yükünü taşıyamadığın ortaya koyuyor" ABD'de bebek ölüm oranlarında tarihi düşüş Nöbetçi eczaneler (18 Haziran 2026) Güney Kıbrıs'ta Yeni Meclis göreve başladı İncirli "Gençler, belirsiz değil güven ve refah içinde bir geleceği hak ediyor" Arıklı “Siber zorbalık sadece çocuklar için değil gençler, aileler ve yetişkinler için de büyük tehlikeler içeriyor” YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! KKTC Atletizm Federasyonu U14 kafilesi Kütahya'da yarışacak Üstel "Dijital çağda çocukları korumak ayrı önem taşıyor" BAE'de 15 yaş altı için sosyal medya yasağı getirildi Güzelyurt Portakal Festivali devam ediyor Müfettişler “Rapor Hazırlama Teknikleri” eğitimi aldı Dışişleri Bakanlığı "Ada’daki mevcut gerçekleri yok sayan söz konusu değerlendirmeleri bütünüyle reddediyoruz" Şerife Türkoğlu için kan aranıyor! Güney'i ziyaret eden turist sayısında düşüş Rahvancıoğlu "Güngör'deki yangın ülkenin daha fazla nüfus yükünü taşıyamadığın ortaya koyuyor" ABD'de bebek ölüm oranlarında tarihi düşüş Nöbetçi eczaneler (18 Haziran 2026) Güney Kıbrıs'ta Yeni Meclis göreve başladı İncirli "Gençler, belirsiz değil güven ve refah içinde bir geleceği hak ediyor" Arıklı “Siber zorbalık sadece çocuklar için değil gençler, aileler ve yetişkinler için de büyük tehlikeler içeriyor”
Dolar
Euro
Sterlin

"Başbakan da herkes gibi haddini bilecek"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Başbakan da herkes gibi haddini bilecek"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün akşam Kıbrıs Genç TV’de canlı yayınlanan Er Meydanı programına katılarak Mustafa Alkan’ın sorularını yanıtladı

Güneyden getirilen ilaçlar konusundaki soruya karşılık Cumhurbaşkanı Akıncı, bu ilaçları İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nin istediğini ve bu komitede Sağlık Bakanlığı’nın elemanlarının da yer aldığını ve teslim alanın ise Sağlık Bakanlığı Müdürü olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Akıncı şunları ekledi: “Başbakan haddini bilecek. Bu halkın sağlığı için tıbbi malzeme getirilmesine soruşturma başlatacak, polise telefon açacak ve bu makamı itibarsızlaştırmaya çalışacak. Yaptığım açıklama, o tavra verilebilecek en hafif cevaptı.” Soruya karşılık Cumhurbaşkanı Akıncı, seçimlerin erkene alınabileceği düşüncesini 19 Nisan’da ve 29 Nisan’da iki kez “jet krizi” öncesi seslendirdiğini anımsatarak sözlerine şöyle devam etti: “Görevi benim yürütmem dışında hukuken başka bir formül de yok. Bunu halkımızın iyi anlaması gerekiyor. Meclis Başkanı vekalet edebilirdi diye düşünebilirler ama Cumhurbaşkanına Meclis Başkanının vekalet edebilmesi için iki ihtimal var. Cumhurbaşkanı ya istifa eder ya vefat eder ve o zaman da 45 günde seçim olur. Hukukçuların yorumu budur. Hukukçular, makam boşalmadığı için vekalet durumu ortaya çıkmadı diyor. Konu mahkemededir, mahkemenin vereceği karara herkes saygı gösterecek.” Cumhurbaşkanı Akıncı halkın yetkisini yenilemediği sürece makamda rahat olunamayacağını dile getirdi ve “Bu dönemi sağlık yönünden müsait bir dönem olarak gördüm, hükümetin sıkıntıları nedeniyle değil. Zaten görebildiğim kadarıyla maalesef hükümetin sıkıntıları da zaten bitmeyecek” dedi. Programın sonunda bakan atama krizi ile ilgili olarak sorulan soruya Cumhurbaşkanı Akıncı olayın gelişimini belge göstererek izah etti.

Voice of the Island / CB

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 2023-05-06 17:36:21 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 2023-04-26 16:11:35 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 2023-04-21 10:16:32 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 2023-04-18 16:57:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 2023-03-31 14:15:10 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 2023-03-29 11:45:09 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 2023-03-24 10:56:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 2023-03-17 19:22:37 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 2023-03-10 19:20:22