Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İran "Hürmüz Boğazı müzakereleri son aşamada, Boğaz'ın açılması ABD'nin tutumuna bağlı" Stresten 2 binden fazla sipariş verdi, tutuklandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ağustos 2026) UEFA, FIFA organizasyonlarını boykot kararından geri adım atmadı SpaceX roketi Ay'a çarptı Batı Nil virüsü: Yunanistan’da son haftalarda vakalarda artış görüldü GÜÇ-SEN “Silo kazasına benzer bir felaketle karşı karşıya kalınmaması adına harekete geçtik” 34'üncü Devlet Fotoğraf Yarışması sergisi 19 Ağustos’ta açılacak Borsa günü yüzde 0,70 değer kazanarak tamamladı Kıbrıs Türk Genç Hekimler Derneği, Türkiye ve Avrupa’da temsilcilik açtı Bilinçli ve verimli klima kullanımı enerji tüketimini azaltıyor Küresel piyasalar yön arayışında İskele’de, ilk kez uluslararası maraton düzenleniyor Bakanlık’tan yasağa aykırı uygulamalara tanık olan vatandaşlara ihbar çağrısı KTTB “Ülkede adeta sevkler üzerine kurulu bir sağlık sistemi oluştu” Girne'deki cinayete ilişkin detaylar ortaya çıktı! Euro banknotları yeniden tasarlanıyor ABD'de salmonella salgını 27 eyalete yayıldı: Sebebi jalapeno biberleri olarak gösteriliyor Aral Moral “Yurttaşlık Yasası güncellenmeli” Girne'deki cinayet zanlıları mahkemeye çıkarıldı! İran "Hürmüz Boğazı müzakereleri son aşamada, Boğaz'ın açılması ABD'nin tutumuna bağlı" Stresten 2 binden fazla sipariş verdi, tutuklandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ağustos 2026) UEFA, FIFA organizasyonlarını boykot kararından geri adım atmadı SpaceX roketi Ay'a çarptı Batı Nil virüsü: Yunanistan’da son haftalarda vakalarda artış görüldü GÜÇ-SEN “Silo kazasına benzer bir felaketle karşı karşıya kalınmaması adına harekete geçtik” 34'üncü Devlet Fotoğraf Yarışması sergisi 19 Ağustos’ta açılacak Borsa günü yüzde 0,70 değer kazanarak tamamladı Kıbrıs Türk Genç Hekimler Derneği, Türkiye ve Avrupa’da temsilcilik açtı Bilinçli ve verimli klima kullanımı enerji tüketimini azaltıyor Küresel piyasalar yön arayışında İskele’de, ilk kez uluslararası maraton düzenleniyor Bakanlık’tan yasağa aykırı uygulamalara tanık olan vatandaşlara ihbar çağrısı KTTB “Ülkede adeta sevkler üzerine kurulu bir sağlık sistemi oluştu” Girne'deki cinayete ilişkin detaylar ortaya çıktı! Euro banknotları yeniden tasarlanıyor ABD'de salmonella salgını 27 eyalete yayıldı: Sebebi jalapeno biberleri olarak gösteriliyor Aral Moral “Yurttaşlık Yasası güncellenmeli” Girne'deki cinayet zanlıları mahkemeye çıkarıldı!
Dolar
Euro
Sterlin

Baş ağrısına karşı 8 etkili önlem

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Baş ağrısına karşı 8 etkili önlem

Sıcak hava yoğun nemle birleşince dışarıda nefes almanın bile zorlaşabildiğini belirten uzmanlar, bugünlerde nöroloji polikliniklerine giden hastaların birçoğunun aynı sorundan muzdarip olduğunu söylüyor: Baş ağrısı!

Baş ağrısının en sık görülen ağrı şekillerinden biri olduğunu söyleyen Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Elvan Cevizci Akkılıç, “Özellikle de bugünlerde hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak baş ağrısı şikayetiyle gelen hastalarımızın sayısı oldukça arttı” diyor. Dr. Akkılıç, hava sıcaklığındaki artışın birçok yönden baş ağrılarını artırabildiğini belirtirken, ciddi bir hastalıktan kaynaklanmamak kaydıyla baş ağrısının 5 nedenini anlattı, alınabilecek 8 etkili önlemi ise şöyle sıraladı: Sıcak hava: Hava sıcaklığındaki artış birçok yönden baş ağrılarını artırabiliyor. Sıcak havalarda ‘vazodilatasyon’ denilen damar genişlemesi oluyor ve bu da ağrıya neden oluyor. Yine sıcaklık artışı tansiyon yükselmelerine neden olabilirken, buna bağlı olarak özellikle ense bölgesinde şiddetli ağrılar hissedilebiliyor. Yeterince su içmemek: Eğer yeterli sıvı tüketmiyorsak terleme ile vücudumuz sıvı kaybettiğinden, sıvı eksikliğine bağlı baş ağrısı meydana gelebiliyor. Bilinçsiz klima kullanımı: Sıcaklık artışı neredeyse her girdiğimiz alanda bizi klima kullanımına yönlendiriyor. Ancak dikkat! Klimaya doğrudan maruz kalmak, özellikle kaslarda kasılmaya neden olup baş ve boyun ağrılarına neden olabiliyor. Kaliteli uyuyamamak: Sıcaklıktaki ve nem oranındaki artış, pek çok kişide uykuya dalma güçlüğüne neden oluyor. Uyku bozukluğu bugünlerde sık yaşanırken, yeterli ve kaliteli olmayan uyku baş ağrısının en sık rastlanan nedenlerinden birini oluşturuyor. Yoğun nem: Yoğun nem vücudumuzda baş ağrısına yol açabilecek birçok sistemi etkileyebilir. Bu konuda günlük rutinimizde bazı noktalara dikkat ederek daha kaliteli bir yaşam elde edebiliriz.
BU ÖNLEMLERLE BAŞ AĞRISINI ENGELLEMEK MÜMKÜN 1. Güneş ışınlarının yoğun ve dik geldiği 11:00-15:00 saatleri arasında mümkünse dışarı çıkmayın. 2. Dışarı çıkarken geniş şapka takın, açık renkli ve pamuk kıyafetler giyin, güneş gözlüğü takın. 3. Bol su ve ayran gibi içeceklerle sıvı eksikliğinin önüne geçin. 4. Çay ve kahve tüketimini gün içinde sınırlandırın. 5. Özellikle uykudan iki saat önce çay ve kahve tüketmeyin. Çünkü içerisinde bulunan tein ve kafein, uykuya dalma ve sürdürme güçlüğüne neden olabilir. 6. Alkol baş ağrısını tetikleyebileceğinden uzak durun. 7. Klimalara doğrudan maruz kalmayın, 24 derecenin altına ayarlamayın. 8. Çok sıcak ortamdan çok soğuk bir ortama hemen geçiş yapmayın, sıcaklığı kademeli olarak düşürün."

Benzer haberler

Sağlık
Nöbetçi eczaneler (6 Ağustos 2026) 6 Ağu 2026 13:48 45-65 yaş arasındaki bu alışkanlıklar bunamadan uzak 13 yıl kazandırabilir 6 Ağu 2026 10:12 Nöbetçi eczaneler (5 Ağustos 2026) 5 Ağu 2026 17:16 Prof. Dr. Nilüfer Güzoğlu "Bebeklerin anne sütüyle beslenmesi hayati bir öneme sahip" 5 Ağu 2026 14:32 Nöbetçi eczaneler (4 Ağustos 2026) 4 Ağu 2026 19:12 ABD'de binlerce kişinin yakalandığı "siklosporiyazis" salgınında 2 kişi öldü 4 Ağu 2026 12:30 Nöbetçi eczaneler (3 Ağustos 2026) 3 Ağu 2026 17:18 İshalde bu belirtilere dikkat! 2 Ağu 2026 20:30 Nöbetçi eczaneler (2 Ağustos 2026) 2 Ağu 2026 09:54